Header Ads


Στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική»!

Στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική»!


Στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη πέρασε το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής»!

Νέα εποχή στο συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», αφού πέρασε και επίσημα στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη.

Ο εκδότης Γιώργος Μελισσανίδης προανήγγειλε την αναβάθμιση του site και της εφημερίδας και μίλησε για τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά το σημείωμα του εκδότη της «Ναυτεμπορικής»:

Υπηρετώντας την αποστολή της Ενημέρωσης


«Αγαπητοί αναγνώστες,

Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, όπως καλά γνωρίζετε, δεν αποτελεί προϊόν «τελευταίας κοπής». Δεν διεκδικεί εύσημα μοντερνισμού ή νεωτερικότητας. Για την ακρίβεια αποτελεί την επιτομή του κλασικού στην υπεύθυνη και νηφάλια ενημέρωση, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται όσοι εξακολουθούν να θεωρούν τη δημοσιογραφία λειτούργημα και όχι μέσον επιρροής.

Από το 1924, που εκδόθηκε το πρώτο "Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς", μέχρι τις μέρες μας, το εκδοτικό συγκρότημα της "Ναυτεμπορικής" υπηρετεί πιστά αυτές τις παραδοσιακές αρχές της έγκυρης ενημέρωσης. Και θα εξακολουθήσει να το κάνει, υπό τη νέα του διοίκηση, που με τη σειρά της εγγυήθηκε την επιβίωση όχι μόνο μίας από τις ελάχιστες ιστορικές εφημερίδες του τόπου, αλλά και της σχολής δημοσιογραφίας που αυτή πρεσβεύει και τείνει στις μέρες μας να εκλείψει.

Με επίγνωση λοιπόν της σημαίνουσας διαδρομής της και αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην αναζήτηση μιας αξιόπιστης καταγραφής της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας, η "Ναυτεμπορική" θα συνεχίσει να έχει ως αποστολή της να υπηρετεί την ενημέρωση. Οι δημοσιογράφοι της το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και είναι σήμερα όλοι εδώ, παρόντες στις επάλξεις της νέας προσπάθειας.

Η "Ναυτεμπορική" θα εξακολουθήσει επίσης να αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Γιατί "η προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας", όπως έλεγε ο αείμνηστος Τζώρτζης Αθανασιάδης, "είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας".

Οι καιροί θέλησαν δυστυχώς, για μία τουλάχιστον δεκαετία, η πατρίδα μας να ταλαιπωρείται από μια ισχυρή οικονομική κρίση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κοινωνική, αλλά και την πολιτική ζωή. Την κρίση αυτή διαδέχθηκε στις μέρες μας μία άλλη, αυτή της πανδημίας, που μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις γεωστρατηγικές παραμέτρους, που διαρκώς μεταβάλλονται, επηρεάζοντας τις διεθνείς ισορροπίες, αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική καμπή.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το ταραγμένο τοπίο ξεκινάει η δική μας καινούργια προσπάθεια, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει τις αρχές της υπεύθυνης ενημέρωσης. Γιατί αυτό επιβάλλει και το εθνικό συμφέρον.
Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα οι εφημερίδες σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο αντιμετώπιζαν την τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο της ενημέρωσης, και ειδικότερα τα "νέα Μέσα", όπως το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως δυνητική απειλή. Όμως, την πολιτική και οικονομική "ατζέντα" της επικαιρότητας εξακολουθούσαν να τη "χτίζουν" οι εφημερίδες - ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Τώρα πια βρισκόμαστε στη σαρωτική εποχή του διαδικτύου και τα έντυπα πρέπει εκ νέου να επαναπροσδιορίσουν τον χώρο τους, τον ρόλο τους και το αναγνωστικό τους κοινό. Για εμάς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας. Ο όμιλός μας διαθέτει μία από τις εγκυρότερες ιστοσελίδες του οικονομικού ρεπορτάζ με τεράστια απήχηση και ταυτόχρονα μία ιστορική εφημερίδα, διαχρονικά καταξιωμένη στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση και των δύο, προσβλέποντας στη διαρκή αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μας. Παλαιούς και νέους.

Επιθυμία μας είναι τα Μέσα αυτά να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελούν -εκτός από σημείο αναφοράς- και "εργαλείο" για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα είναι αυτά για τα οποία θα εργαστούμε, με στόχο να προσφέρουμε ποιοτική ενημέρωση στους αναγνώστες μας.

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, ιστορικά συνυφασμένη με την ύπαρξη της "Ναυτεμπορικής", επιχειρούμε μια νέα αρχή. Σε αυτό το ωραίο ταξίδι της ενημέρωσης σας θέλουμε όλους δίπλα μας!»

Γιώργος Μελισσανίδης
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.