Header Ads


Παππάς: «Δύσκολα θα έμενα στα λόγια αν έβλεπα έναν εμπρηστή»

Παππάς: «Δύσκολα θα έμενα στα λόγια αν έβλεπα έναν εμπρηστή»


Ο Νίκος Παππάς μίλησε με ταπεινότητα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τη διάσωση ανθρώπων και ζώων στην Εύβοια εκφράζοντας την οργή του για τους εμπρηστές.

Ως μια πράξη συνείδησης βλέποντας τον τόπο του να καίγεται χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τη διάσωση ανθρώπων και ζώων στην Εύβοια.

«Ούτε όαση είμαι ούτε έκανα κάτι σημαντικό. Ήμουν εκεί στην περιοχή. Ήμουν στο σπίτι της πρώην συντρόφου μου στη Μύκονο. Θεώρησα ανήθικο να κάνω τις διακοπές μου, να τρώω τα φαγητά μου, να πίνω και δίπλα στο σπίτι μου να υπάρχει τέτοια καταστροφή. Οπότε έτσι αποφάσισα να πάω. Δεν έκανα κάτι ουσιαστικό εγώ. Υπήρχαν εκεί άνθρωποι που είναι πραγματικά ήρωες, που πήγαν στις φωτιές με τεράστια αυταπάρνηση. Θυσίασαν πολλά και μπήκαν στις φωτιές για να σώσουν ό,τι μπορούν. Εγώ έτυχε να είμαι απλά επώνυμος», δήλωσε στο Mega ο γκαρντ της ΑΕΚ.

Όσο για το αν φοβήθηκε μήπως τεθεί σε κίνδυνο ο ίδιος ή η καριέρα του; «Εντάξει, μπορεί να ρισκάρεις και στον δρόμο ή όταν παίζεις με τον σκύλο σου. Ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται και αυτό που τον γεμίζει. Αν έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στην διάσωση ενός ζώου ή στο να μιλήσω απλά με έναν πυροσβέστη νιώθω περήφανος και θα το έκανα ξανά».

Η συνεισφορά του ήταν μεγάλη ειδικά στη διάσωση κάποιων ζώων. «Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, ναι. Ο Μάριος (σ.σ. ο σκύλος του) είναι αδερφός μου. Καταλαβαίνει τα πάντα. Έτσι νιώθω για όλα τα ζωάκια. Πήγαμε στον Άγιο Στέφανο, μαζέψαμε όσα μπορούσαμε. Θυμάμαι μία ιστορία. Ήταν ένα σκυλάκι σε μία μάντρα, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά αυτό δάγκωνε και ήταν επιθετικό. Έφυγαν οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν να κάτσουν άλλο εκεί και εγώ με τον φίλο μου σκεφτήκαμε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Έτσι, ο φίλος μου φρόντισε να του αποσπάσει την προσοχή, εγώ άνοιξα την πόρτα και τρέξαμε πάρα πολύ. Δεν έχω τρέξει πιο γρήγορα στη ζωή μου», ανέφερε.

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε αν έβλεπε μπροστά του έναν εμπρηστή, απάντησε: «Υπάρχει θύμος και οργή. Η σημερινή εικόνα με στεναχωρεί. Δεν θέλω να γίνω γραφικός... Πολύ δύσκολα θα έμενα μόνο στα λόγια».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.