Header Ads


Στην ΑΕΚ ο Λάζαρος Ρότα!

Στην ΑΕΚ ο Λάζαρος Ρότα!


Κι άλλο «χτύπημα» η ΑΕΚ: Παίρνει τον Λάζαρο Ρότα!
Λαζαρο Ροτα ΑΕΚ: Η ΑΕΚ προχωρά και σε μεταγραφή δεξιού μπακ, με τον Έλληνα διεθνή Λάζαρο Ρότα από την Φορτούνα Σιτάρντ!

Μεταγραφικός αιφνιδιασμός από την ΑΕK και πάλι. H Ένωση έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση του 24χρονου Έλληνα διεθνή δεξιού μπακ Λάζαρου Ρότα, από την Φορτούνα Σιτάρντ της Ολλανδίας. Ο Ρότα που χρίστηκε πέρσι διεθνής κι έχει ήδη δύο συμμετοχές με το εθνικό συγκρότημα, ξεκίνησε ήδη βασικός σε δύο ματς του ολλανδικού πρωταθλήματος με την Φορτούνα, ενώ το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι του 2023. 

Η μεταγραφή σίγουρα προκαλεί αίσθηση και γιατί η Ένωση παίρνει έναν από τους καλύτερους Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, αλλά και γιατί παίρνει δεξί μπακ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη αποκτηθεί ο Κλεμάν Μισελέν από την Λανς, αλλά υπήρχε η αίσθηση πως δεύτερος τη τάξει θα παραμείνει ο Μιχάλης Μπακάκης. Ωστόσο φαίνεται πως τα πλάνα του σχεδιασμού της ΑΕΚ είναι διαφορετικά κι έτσι έρχεται από τώρα ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει το δίδυμο των επιλογών του Μιλόγεβιτς για το δεξί άκρο της άμυνας, μαζί με τον Μισελέν. 

Ο Λάζαρος Ρότα που στην Ελλάδα έχει παίξει στον Ηρακλή κι από τις μικρότερες ομάδες του συλλόγου, έχει φύγει από την Ελλάδα από τον Γενάρη του 2018. Αγωνίστηκε στην Σλοβακία με την Σλαβόι και την Μιχαλόβτσε, πριν τον αποκτήσει τον Γενάρη του 2020 η Φορτούνα Σιτάρντ. Την σεζόν 2020-2021 έκανε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο κι όπως είπαμε στην αρχή, φέτος έχει ήδη δύο 90λεπτα στην Eredivisie της Ολλανδίας. 

Με την Εθνική έκανε ντεμπούτο στο ματς με την Μολδαβία για το Nations League στις 10 Οκτωβρίου του 2020 σαν αλλαγή και πήρε χρόνο συμμετοχής και στο φιλικό με την Κύπρο στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. 

Όσον αφορά τις ισορροπίες στο ρόστερ της ΑΕΚ τώρα, είναι σαφές πως με αυτή την κίνηση οι «κιτρινόμαυροι» περνούν στην «μετά-Μπακάκη» εποχή στο δεξί άκρο της άμυνας, μετά από μια επταετία που ο διεθνής Έλληνας μπακ ήταν πάντα στις δύο επιλογές για την θέση και με πολλές συμμετοχές. 

Με την απόκτηση του Ρόκα η ΑΕΚ συμπληρώνει... μια ντουζίνα κινήσεις για το βασικό rotation, κάτι που σημαίνει πως όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στα τέλη της προηγούμενης σεζόν είχε εμφανιστεί στα Σπάτα και είχε πει πως δεν θα είχε πρόβλημα να αλλάξει όλους τους παίκτες, τελικά δεν έκανε καθόλου πλάκα. Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Χατζισαφί, Ρότα, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Μήτογλου, είναι το γκρουπ των βασικών μεταγραφών. Ενώ έχουν αποκτηθεί και οι Παρράς, Τζούντα Γκαρσία και ο Γάλλος Γιανίς Αμούρ, με τους δύο τελευταίους να είναι από την αρχή για την ΑΕΚ Β΄ και τον Παρρά προς το παρόν να έχει κάνει εμφανίσεις στα φιλικά με την πρώτη. 

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.