Header Ads


Η ΑΕΚ, ο Πιέλ και ο…Βαλβέρδε!

Η ΑΕΚ, ο Πιέλ και ο…Βαλβέρδε!


Πόσο κοντά έφτασαν στην ΑΕΚ οι Κλοντ Πιέλ και Ερνέστο Βαλβέρδε και με ποιον - Ποια η σχέση του Στάθη Ταυλαρίδη με τον προπονητή της Σεντ Ετιέν!
Το πρόσφατο ταξίδι στην Γαλλία και τον ρόλο του στην υποψηφιότητα του πρώτου για τον πάγκο της Ένωσης, αλλά και την επιφυλακτικότητα του Μελισσανίδη με τους Γάλλους προπονητές λόγω… Μοντανιέ.

Κάπου πήρε το μάτι μου, πρώτα στα εγχώρια ΜΜΕ και μετά στα γαλλικά, πως η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του κόουτς Κλοντ Πιέλ. Γάλλος, 59 χρονών, από το 2019 στον πάγκο της Σεντ Ετιέν (των Σισέ, Ρέτσου), με την οποία όμως, έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2022! Ξεκίνησε από την Μονακό, είχε μέντορα του τον μεγάλο Αρσέν Βενγκέρ ενώ στην προπονητική του καριέρα μέχρι τώρα, δούλεψε σε Σαμπιονά (Μονακό, Λιλ, Λυών, Νις, Σεντ Ετιέν) και Πρέμιερ Λιγκ (Σαουθάμπτον, Λέστερ).

Τον Πιέλ γνωρίζει πολύ καλά ο Στάθης Ταυλαρίδης αφού με αυτόν προπονητή o παλαίμαχος στόπερ και νυν σκάουτ της ΑΕΚ,πήρε μεταγραφή από την Άρσεναλ στην Λίλ και έκανε καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα.Ο Ταυλαρίδης με δυο Γάλλους έχει φοβερή σχέση από το παρελθόν, με τον Κλώντ Πιέλ και τον Νταμιάν Κομολί. Και οι δυο πρώην συνεργάτες του Βενγκέρ. Άλλωστε ο Κομολί ως σκάουτ του Αλσατού εισηγήθηκε την απόκτηση του “Ταύλα” από τον Ηρακλή στους “κανονιέρηδες” ενώ μετά (το 2008) συνύπαρξαν και στην Σεντ Ετιέν (με τον Κομολί αθλητικό διευθυντή).

Το θεωρώ δεδομένο , λοιπόν, από την στιγμή που “κόλλησε” του Λουτσέσκου και ο Μελισσανίδης ζήτησε προτάσεις προπονητών από πάνω ράφια, ο Ταυλαρίδης να έριξε στο τραπέζι τον… Κλώντ Πιέλ. Παρότι και Γάλλος είναι (ο Μελισσανίδης έχει κακή… εμπειρία, από το 2016, με τον επίσης Γάλλο Φιλίπ Μοντανιέ, που αν και ήρθε τότε στην Αθήνα, τα βρήκε με τον “τίγρη” τελικά όταν επέστρεψε στο Παρίσι του ´ριξε “χυλόπιτα”) και ελεύθερος δεν είναι (ακούγεται πάντως στην Γαλλια πως μετά την λήξη του πρωταθλήματος θα λύσει την συνεργασία του με τους “στεφανουά”) και κοστίζει αρκετά (1.300.000 ευρώ) ενώ γενικά οι Γάλλοι προπονητές είναι πολύ επιφυλακτικοί για να δουλέψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Κλοντ Πιέλ βέβαια ως γνήσιο τέκνο του Βενγκέρ είναι προπονητής που θέλει να υπάρχει συγκεκριμένο πρότζεκτ για να δουλέψει, με ιδανικές συνθήκες δουλειάς (τουλάχιστον σε αυτό η ΑΕΚ θα έχει σύντομα ένα υπερσύγχρονο προπονητικό/αθλητικό κέντρο στα Σπάτα και το νέο της γήπεδο)και προοπτική!

Δεν θα είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Πιέλ “παίζει” για τον πάγκο της ΑΕΚ. Είχε προσπαθήσει να τον φέρει στην Ένωση ο Ντέμης Νικολαίδης, ως αντικάταστάτη του Φερνάντο Σάντος. Ο τότε πρόεδρος των “κιτρινόμαυρων” τον είχε “καψούρα”, συναντήθηκε μαζί του για να τον πείσει αλλά ο Πιέλ ήταν ευγενικά αρνητικός. Μάλιστα τότε ο Ντέμης μετά τον Πιέλ είχε πάει στον Ερνέστο Βαλβέρδε της Εσπανιόλ (πριν τον… ανακαλύψει ο Ολυμπιακός), τον είχε φέρει και στην Αθήνα, τα είχαν σχεδόν βρει αλλά στο τέλος έκλεισε συμφωνία με τον Λορέντσο Σέρα Φερρέρ!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.