Header Ads


Σπουδαία νίκη (7-6) και πρόκριση στο FINAL-8 του Κυπέλλου!

Σπουδαία νίκη (7-6) και πρόκριση στο FINAL-8 του Κυπέλλου!


Τα… δόντια της για ακόμα μία φορά έδειξε η ΑΕΚ που όχι μόνο επικράτησε με 7-6 του ΝΟ Χίου για την 13η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών, αλλά παράλληλα “κλείδωσε” την είσοδό της στην οκτάδα του Πρωταθλήματος που οδηγεί και στο FINAL-8 του Κυπέλλου Ελλάδος! 

Η “Ένωση” πέτυχε την 3η διαδοχική της νίκη στο Πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την πορεία της στην Α1 με 17 βαθμούς, αναμένοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να γνωρίζει την ακριβή θέση που κατέλαβε.

Μάλιστα, η ΑΕΚ για ελάχιστους βαθμούς χάνει την πρόκριση στα play off που οδηγούν οι πρώτες 6 θέσεις, “πληρώνοντας” επί της ουσίας κάποιους χαμένους βαθμούς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η πρόκριση στο FINAL-8 αποτελεί μία πολύ σημαντική επιτυχία που γεμίζει υπερηφάνεια όλους τους ανθρώπους του τμήματος, που στοχεύουν ακόμα υψηλότερα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τους Καζάζη και Vukcevic προηγήθηκε από νωρίς με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, με τον Φλέγκα παράλληλα να πραγματοποιεί από το ξεκίνημα μεγάλες επεμβάσεις.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, κυριάρχησαν οι άμυνες. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν δίχτυα, δείγμα και της πίεσης και της κρισιμότητας της αναμέτρησης. Οι “κιτρινόμαυροι”, τελικώς, σκόραραν με τον Καζάζη να πανηγυρίζει έξαλλα το 3-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Χιώτες μείωσαν εκ νέου στο γκολ, 3-2. Η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου απάντησε με σερί 2-0, με τους Σταμέλο και Βέκκο να σκοράρουν από μακρινή απόσταση και να δίνουν “αέρα” τριών τερμάτων στην ομάδα μας (5-2). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην εκπνοή σε 5-3, παραμένοντας στο παιχνίδι της νίκης.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΝΟ Χίου μείωσε δις στο 1 γκολ (5-4, 6-5), με τον Καζάζη να σκοράρει στο ενδιάμεσο. Η άμυνα της ΑΕΚ λειτούργησε εξαιρετικά σε πολλές περιπτώσεις και με γκολ του Κουρλιάφτη στα τελευταία δευτερόλεπτα, η “Ένωση” εξασφάλισε το τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό 7-6.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κωνσταντίνος Δάνδολος δήλωσε στο aek.gr: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που στην παρθενική μας εμφάνιση στην Α1 καταφέραμε να μπούμε στην οκτάδα. Περάσαμε στη βαθμολογία ομάδες με μεγάλη ιστορία στο χώρο της υδατοσφαίρισης και αυτό σημαίνει πολλά. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να έχουμε λάβει και ακόμα καλύτερη θέση, αν είχαμε πιο εύκολο πρόγραμμα, αλλά δεν μας πτοεί αυτό. Ο στόχος μας είναι η ΑΕΚ με αργά και σταθερά βήματα να πρωταγωνιστήσει στο πόλο, όπως αρμόζει στο όνομα της και στο ειδικό βάρος που κουβαλάει ο Σύλλογος. Η ΑΕΚ θέλει να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του πόλο. Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για να επιτευχθεί αυτό. Μόνο με σχέδιο, φιλοδοξία και σκληρή δουλειά. Αυτό το κάνουμε όχι μόνο χρόνο με το χρόνο, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι, βελτιώνοντας τα λάθη μας. Δεν έχουμε τεράστια εμπειρία και για αυτό η πρόκρισή μας στο FINAL-8 του Κυπέλλου θα είναι ευκαιρία να κερδίσουμε νέες εμπειρίες“.

AEK – ΝΟ Χίου 7-6
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 2-2, 2-3.
ΑΕΚ (Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 3, Σταμέλος 1, Κουτσιαλής, Vukcevic 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.
ΝΟ ΧΙΟΥ (Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης, Γδύσης 1, Παππάς, Γούρας, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Μαρουλάς, Παπαδόπουλος 1, Καλαργυρός 1, Γαβαλάς 2, Γιαννάρας, Γκίλλας.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.