Header Ads


Μαχητικά αεροσκάφη: Γιατί πέταξαν πάνω από την Αθήνα;

Μαχητικά αεροσκάφη: Γιατί πέταξαν πάνω από την Αθήνα;


Μαχητικά αεροσκάφη: Γιατί πέταξαν πάνω από την Αθήνα;
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον αττικό ουρανό, ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στις 13:15 πολεμικά αεροσκάφη F-16, Mirage 2000 και F-4 «έσκισαν» τον ουρανό της Αττικής στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


Υπενθυμίζεται πως την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί κανονικά η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Κατ’ εξαίρεση επίσης, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στη Βουλή κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Ελλάδα Μακρόν και πρίγκιπας Κάρολος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας χωρίς την παρουσία πολιτών αλλά μόνο με τηλεοπτική μετάδοση.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική παρέλαση στον Αυλώνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Τον συντονισμό της πρόβας είχε, μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης θα τιμηθεί με λαμπρότητα, δοξολογίες, στρατιωτικές παρελάσεις και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην λιτή αλλά παράλληλα επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Πρόκειται για τις χώρες που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα των επαναστστημένων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μάχη στο Ναυαρίνο το 1827, όταν Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία συμμάχησαν κατά του τουρκικού στόλου, κερδίζοντας την πιο καθοριστική ίσως ναυμαχία για την εξέλιξη της επανάστασης.

Η γαλλική και η βρετανική πλευρά θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν να φτάνει στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ενώ η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.