Header Ads


ΑΕΚ: Όταν η Μπαρτσελόνα έζησε την ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας (pics & vid)

ΑΕΚ: Όταν η Μπαρτσελόνα έζησε την ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας (pics & vid)


Το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2001 όταν η ΑΕΚ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα σε ένα ματς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Εχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που η ΑΕΚ έζησε μία από τις πιο λαμπρές βραδιές στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Τότε που η ΑΕΚ υποδέχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια την Μπαρτσελόνα των «Ολλανδών», του Γκουαρδιόλα και φυσικά του Ριβάντο και του Σέρα Φερέρ, για το πρώτο ματς στη φάση των 16 του Κυπέλλου UEFA. 


Στον προηγούμενο γύρο η Ένωση είχε αποκλείσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και αναζητούσε μέσα από την ευρωπαϊκή της πορεία την εξιλέωση για την κακή παρουσία σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. 

Στο παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα» η ΑΕΚ μπορεί να γνώρισε την ήττα με 1-0, ωστόσο στάθηκε με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στην Μπαρτσελόνα των μεγάλων αστεριών που πέραν του Ριβάλντο είχε ακόμα Ντε Μπουρ, Γκουαρντιόλα, Κοκού, Κλάιφερτ, Λουίς Ενρίκε, με τον τελευταίο να σημειώνει και το γκολ της αναμέτρησης.

Αυτό που έχει μείνει από εκεί το βράδυ ήταν η εξέδρα των «κιτρινόμαυρων». Τη στιγμή που οι δύο ομάδες έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο, έγινε η νύχτα... μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους 30.000 Ενωσίτες να ανάβουν σε όλο το γήπεδο καπνογόνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΑΕΚ (Τόνι Σαβέφσκι): Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσιάρτας (55' Ρουίζ), Νικολαϊδης (78' Κωνσταντινίδης), Ζήκος, Λάκης, Κασάπης, Πέτκοφ

Μπαρτσελόνα (Σέρα Φερέρ): Ρέινα, Φράνκ Ντε Μπουρ, Γκουαρδιόλα, Αμπελάρδο, Κοκού, Κλάιφερτ (69' Αλφόνσο), Ριβάλντο, Σέρτζι, Γκάμπρι, Λουίς Ενρίκε (69' Πετίτ), Ζέντεν





Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.