Header Ads


Αλλαγή πλάνων από Χιμένεθ - Οι σκέψεις για Παναθηναϊκό!

Αλλαγή πλάνων από Χιμένεθ - Οι σκέψεις για Παναθηναϊκό!


Η ΑΕΚ έχει χτυπηθεί από μία… πανδημία τραυματισμών. Μόλις στη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν λόγω τραυματισμών οκτώ παίκτες, ενώ επέστρεψε και ο Μαχαίρας!
Την Κυριακή η ΑΕΚ πάει στη Λεωφόρο να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την τελική κατάταξη, της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και σε σημαντικό την πορεία των πλέι οφ. 

Σε αυτό το ματς λοιπόν ο Χιμένεθ γνωρίζει ότι δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τον Μιχάλη Μπακάκη, τον Αντρέ Σιμόες, τον Κώστα Γαλανόπουλο, τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και τον Νέλσον Ολιβέιρα. Άπαντες τραυματίες!

Προσθέστε και τους νεαρούς Σαμπανάτζοβιτς, Σαρδέλη στο ιατρικό δελτίο και είναι σαφές πως οι απουσίες είναι πάρα πολλές – με την ελπίδα φυσικά να μην προκύψουν κι άλλοι. Αυτός που ελπίζει να τεθεί στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού για το ντέρμπι είναι ο Γεβχέν Σάκχοφ. Θα το παλέψει ο Ουκρανός χαφ να μπει στις επόμενες προπονήσεις, ώστε να είναι στην αποστολή και κατά τη διάρκεια του αγώνα να πάρει μερικά λεπτά, δίνοντας και ανάσες στο κέντρο και ποιότητα.

Το σίγουρο, με τόσες πολλές απουσίες, είναι πως ο Χιμένεθ δεν θα παρατάξει ξανά την ΑΕΚ με διάταξη 4-4-2. Το επιθετικό δίδυμο Ολιβέιρα – Ανσαριφάρντ «έσπασε» με τον τραυματισμό του Πορτογάλου, τον οποίο, εφόσον πάνε όλα καλά θα τον ξαναδούμε αγωνιζόμενο στα πλέι οφ. Πλέον στην επίθεση της ΑΕΚ υπάρχει μόνο ο Ιρανός και ο νεαρός επιθετικός Κοσίδης, ο οποίος περιμένει τη στιγμή να κάνει το ντεμπούτο του.

Η τριάδα στην άμυνα

Πρόβλημα σε άμυνα, πρόβλημα σε κέντρο, πρόβλημα και στην επίθεση λοιπόν για την ΑΕΚ… Τι μπορεί να κάνει ο Χιμένεθ που δεν έχει κάνει ως τώρα; Να δούμε την Ενωση να παίζει με τριάδα στην άμυνα! Επί ημερών Καρέρα σε πολλά ματς ο Ιταλός επέλεξε το 3-5-2 ή το 3-4-3. Εως τώρα ο Χιμένεθ δεν έχει δοκιμάσει αυτή την τακτική. Ισως όμως ήρθε η στιγμή να το δούμε και απ’ αυτόν. Οι επόμενες προπονήσεις θα κρίνουν αρκετά αν θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση: Να δούμε δηλαδή μία τριάδα στην άμυνα (Σβάρνας, Λάτσι, Νεντελτσιάρου), να πάρει όλη τη δεξιά πλευρά ο Νταντσένκο (με τον ίδιο τον Χιμένεθ να έχει πει δημόσια πως ο Ουκρανός νιώθει καλύτερα παίζοντας ως φουλ μπακ, έχοντας τρία στόπερ πίσω του), τον Λόπες να πηγαίνει αριστερά, τους Σιμάνσκι – Κρίστιτσιτς αμυντικά χαφ και τριάδα μπροστά τους Καρίμ, Γκαρσία και Τάνκοβιτς ή Μάνταλο. Αυτή είναι μία σκέψη του προπονητή εν όψει της συνέχειας και όχι μόνο για το ντέρμπι που έρχεται.

Το πιο λογικό

Μία άλλη επιλογή, η οποία φαντάζει και ως η πιο λογική αυτή τη στιγμή, είναι να δούμε την ΑΕΚ όπως τελείωσε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: Με διάταξη 4-2-3-1 δηλαδή, τους Σιμάνσκι – Κρίστιτσιτς αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο 10άρι, τους Γκαρσία – Τάνκοβιτς ή Αλμπάνη στα άκρα και κορυφή τον Ανσαριφάρντ. Λόγω όμως του αμυντικού προβλήματος που εμφάνισε η ΑΕΚ (και) με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και του δημιουργικού από τη δεξιά πλευρά, καθώς ο Σβάρνας δεν είχε καλά ουσιαστικά ανεβάσματα παίζοντας δεξί μπακ, ίσως δοθεί η ευκαιρία στον Νταντσένκο να παίξει δεξί μπακ και τον Σβάρνα να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας.

Οποιο σύστημα κι αν επιλέξει για την Κυριακή και για τη συνέχεια ο Χιμένεθ το πιο βασικό είναι να βελτιωθεί η ΑΕΚ ατομικά και ομαδικά, αμυντικά και δημιουργικά. Το ερώτημα είναι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και ποιοι και πόσοι θα είναι υγιείς και διαθέσιμοι.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.