Header Ads


Οι επιλογές της ΑΕΚ ως αντι-Καρέρα!

Οι επιλογές της ΑΕΚ ως αντι-Καρέρα!


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης γράφει για τους υποψήφιους αντι-Καρέρα που έπεσαν στο τραπέζι πριν την τελική επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς και για τους λόγους που δεν έκαναν το… κλικ στους ιθύνοντες του Δικεφάλου.



Ο ΝΕΟΣ, ΩΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ… ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

Ένας από τους προπονητές που άρεσαν σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης ήταν ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο ταλαντούχος κόουτς του ΠΑΣ Γιάννενα κατέκτησε την περασμένη χρονιά το Πρωτάθλημα της Superleague 2 με τους Ηπειρώτες και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλά δεμένο και δουλεμένο σύνολο. Το όνομά του ακούστηκε στα Σπάτα, ωστόσο το ενδιαφέρον έμεινε σε φιλολογικό και μόνο επίπεδο, αφού στην ΑΕΚ αναζητούσαν έναν προπονητή έμπειρο, χωρίς να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και για το λόγο αυτό η διοίκηση δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο πρόσληψης ενός νέου και μη «μπαρουτοκαπνισμένου» προπονητή.

ΔΥΟ ΙΒΙΤΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ

Μόλις άρχισε να… τρίζει η καρέκλα του Μάσιμο Καρέρα, ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα για την αντικατάστασή του ήταν αυτό του Βλάνταν Ίβιτς. Ειδικότερα και μετά την απομάκρυνσή του από την αγγλική Γουότφορντ, οι φήμες εμπλοκής του στην ΑΕΚ άρχισαν να αγριεύουν και να θεριεύουν. Ωστόσο, πραγματικό ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την περίπτωσή του ουδέποτε υπήρξε. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε καν φιλολογικό ενδιαφέρον. Οι λόγοι είναι σαφείς. Πρώτον, ο ίδιος ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει ως προτεραιότητά του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας ελληνικής ομάδας, καθώς επιζητά να δουλέψει σε ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος. Και δεύτερον, ο -πρώην- τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ίλια Ίβιτς δεν θα ρίσκαρε το ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής αποτυχίας φέρνοντας στον σύλλογο τον… αδερφό του, αφού εύκολα θα μπορούσαν τον ψέξουν για νεποτισμό. Διότι στην σημερινή ΑΕΚ με τα προβλήματα που την ταλανίζουν δυο… Ίβιτς δεν θα χωρούσαν.

Η ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΓΕΤ

Ο προπονητής που βρέθηκε πολύ κοντά στην ΑΕΚ, πριν τον… φάει ο Μανόλο Χιμένεθ στη στροφή, ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ. Στην Ένωση μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη αναζητούνταν ένας κόουτς που δεν θα χρειαζόταν περίοδο χάριτος. Ο Γκουστάβο Πογέτ (όπως και ο Μανόλο Χιμένεθ άλλωστε) έχει περάσει από τον πάγκο του Δικεφάλου 2015-16 ωστόσο η δουλειά του έμεινε στη μέση. Αναμφίβολα ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει μια καριέρα έχοντας δουλέψει σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με σημαντικές παραστάσεις. Τελικά προτιμήθηκε ο Ισπανός κερδίζοντας τον Πογέτ στο… νήμα!

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑ… «ΑΛΜΥΡΟΣ» ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απασχολεί το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ. Αυτή την φορά κιόλας ίσως «έπαιξε» πιο δυνατά από κάθε άλλη. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που η Ένωση… ξεμένει από κόουτς, το όνομα του Γιοβάνοβιτς σχεδόν πάντα βρίσκεται στην λίστα των υποψηφίων προπονητών. Στα ατού του έμπειρου Σέρβου τεχνικού είναι η γνώση του όσον αφορά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και η ικανότητά του να δημιουργεί σκληροτράχηλα και δυναμικά ρόστερ με νοοτροπία νικητή! Ωστόσο, τροχοπέδη σε πιθανή συμφωνία υπήρξε το υψηλό κασέ του, αλλά και οι φήμες ότι για την περίπτωσή του ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες. Έτσι η Ένωση στην παρούσα φάση δεν ήταν σε θέση να μπει σε μια διαδικασία… δημοπρασίας αφού ο χρόνος κατά τον οποίο έπρεπε να συμφωνήσει με τον επόμενο προπονητή της, ήταν περιορισμένος.

Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΚΑΡΙΤΑΝΟ

Ανάμεσα στα ονόματα που εξετάσθηκαν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ήταν και αυτό του Ασιέρ Γκαριτάνο. Ο Ισπανός κόουτς έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την Αλαβές, ενώ μεταξύ άλλων εργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια σε Λεγκανές και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το όνομά του παρέμεινε χαμηλά στη σχετική λίστα σε σχέση με άλλους προπονητές αφού δεν έκανε το… γκελ στους ανθρώπους της Ένωσης. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι δεν έχει προπονήσει ομάδες εκτός της χώρας του, καθώς και η έλλειψη εμπειρίας σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, υπήρξαν βασικοί παράγοντες που η περίπτωσή του έμεινα στα… χαρτιά.

Η ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΩΝΗ

Μεταξύ άλλων κάποια ρεπορτάζ έκαναν λόγο για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την περίπτωση του Γιώργου Δώνη. Βλέπετε η απόλυσή του από την Μακάμπι στο Ισραήλ, συνέπεσε την περίοδο κατά την οποία η Ένωση βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή για την αντικατάσταση του Καρέρα. Καταρχάς, αξίζει να ξεκαθαριστεί ότι ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον Δώνη. Αφενός, διότι η διοίκηση δεν «τρελαίνεται» για την περίπτωσή του και αφετέρου διότι ούτε οι οπαδοί θα ενθουσιάζονταν σε περίπτωση που ο Έλληνας τεχνικός καθόταν στον πάγκο. Δικαιολογημένα ή όχι, καθείς έχει τη γνώμη του για το πέρασμά του από την ΑΕΚ και την μετέπειτα πορεία του. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο Δικέφαλος δεν ασχολήθηκε με τον Έλληνα κόουτς.

Ο ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΣ ΜΑΡΘΕΛΙΝΟ

Ναι καλά ακούσατε. Ναι καλά καταλάβατε. Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Με ειλημμένη την απόφαση απομάκρυνσης του Μάσιμο Καρέρα, ο Ίλια Ίβιτς ξεκίνησε την αναζήτηση του επόμενου κόουτς του Δικεφάλου. Απευθύνθηκε λοιπόν στον Μαρθελίνο. Ναι τον Μαρθελίνο που κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Φυσικά το κασέ του είναι απλησίαστο όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Επιπλέον είναι ένας προπονητής που η ομάδα που θα αναλάβει θα πρέπει να του εξασφαλίσει τα εχέγγυα της επιτυχίας. Το ανωτέρω γεγονός έφερε προ εκπλήξεως την διοίκηση της Ένωσης και λίγο αργότερα ο Ίλια Ίβιτς αποτέλεσε παρελθόν από την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.