Header Ads


«Τελειώνουν» 9 παίκτες από την ΑΕΚ!

«Τελειώνουν» 9 παίκτες από την ΑΕΚ!


Η «μαύρη λίστα» Κονέ - Χιμένεθ, ο μεγάλος στόχος να μείνουν στο ρόστερ 26 παίκτες από...35 που είναι σήμερα - Ποιοι τελειώνουν άμεσα!
Εξελίξεις με αποχωρήσεις, τουλάχιστον ως το τέλος της φετινής σεζόν, αναμένονται αυτές τις μέρες στην Ένωση.



Τα τελευταία 24ωρα στην ΑΕΚ φαίνεται να είναι στο προσκήνιο μια διαδικασία «αποσυμφόρησης» στο ρόστερ.

Αυτή την στιγμή και μέχρι να ολοκληρωθεί και η μετακίνηση του Μπότου στην Go Ahead Eagles στην Ολλανδία, το ρόστερ της ΑΕΚ είναι στους 35 ποδοσφαιριστές! Από τους οποίους μέχρι πρότινος στις προπονήσεις συμμετείχαν κανονικά οι 34. Εξαίρεση ο Σιμάο που ήταν σε ιδιότυπο καθεστώς και τώρα εδώ και κάμποσες μέρες είναι στην Πορτογαλία.

Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και σημαίνει στην ουσία πολλούς ποδοσφαιριστές ανενεργούς, όχι μόνο από πλευράς συμμετοχών σε αγώνες, αλλά ακόμη και σε επίπεδο προπονήσεων. Καθώς μοιραία με την προετοιμασία κάθε αγώνα να είναι προτεραιότητα, ο αριθμός εκείνων που μένουν εκτός της βασικής διαδικασίας είναι μεγάλος.

Είναι ένα από τα πρώτα βασικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ και αποτελεί προτεραιότητα του αυτή την περίοδο.

Σε πρώτη φάση αναμένονται εξελίξεις με τους Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς και Νταβίντ Σιμάο. Για τον Βόσνιο μέσο που η ΑΕΚ ξόδεψε μισό εκατομμύριο για να τον αποκτήσει από την Ζελέσνιτσαρ, για να επιβεβαιωθεί στην συνέχεια η μόνιμη παθογένεια της στην διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων σε συνεννόηση με τους εκάστοτε προπονητές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιστροφή του ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν, στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε. Την Ζελέσνιτσαρ.  Έχει συμπληρώσει 1,5 χρόνο παρουσίας στην ομάδα. Χωρίς να παίζει σχεδόν καθόλου. Και τον ακολουθεί ο Λάτσι, που αισίως κλείνει κι αυτός 1 χρόνο αγωνιστικά άπραγος.
 
Ο Σιμάο είναι σαφώς περίπτωση που «πονάει» ακόμη περισσότερο. Για την ακρίβεια «πονάνε» οι 400 χιλιάδες τον χρόνο που στοιχίζει το συμβόλαιο του. Ο Πορτογάλος μέσος είναι στην πατρίδα του εδώ και κάμποσες μέρες, με άδεια από την ΑΕΚ και φαίνεται πως τα τελευταία 24ωρα έχει προβάλλει προοπτική για να βρει ομάδα εκεί, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της σεζόν.
 


Κανονικά είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα στις 3 Ιανουαρίου, αλλά στην Ένωση ελπίζουν πως θα δρομολογηθεί η μεταπήδηση του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα μέχρι τότε. Ακόμη κι αν η συμφωνία είναι για δανεισμό ως το τέλος της σεζόν, εφόσον ο Σιμάο παίξει έναν ικανό αριθμό αγώνων στο υπόλοιπο του πορτογαλικού πρωταθλήματος, μπορεί το καλοκαίρι να βρει μια πρόταση από εκεί. Η οποία θα διευκόλυνε την διαδικασία της λύσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ.

Δεν είναι αυτοί οι δύο οι μοναδικοί για τους οποίους θα επιδιωχθεί να βρεθεί μια επιλογή για να παίξουν κάπου άλλου, τουλάχιστον φέτος. Στην ατζέντα είναι για παράδειγμα και οι περιπτώσεις των νεαρών Χριστόπουλου και Σαρδέλη που και αυτοί έχουν συμπληρώσει πλέον πολύ χρόνο που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, χωρίς περιθώριο να παίξουν και δεν υπάρχει νόημα στο να συνεχίζουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Και δεν αποκλείεται να προκύψει και κάποια άλλη περίπτωση. 

Ο ιδανικός στόχος είναι να συνεχίσει η ΑΕΚ στο υπόλοιπο της σεζόν, με ένα ρόστερ 26 -27 ποδοσφαιριστών. Δεν είναι εύκολο, αλλά όσο περισσότερο τον προσεγγίσουν τόσο καλύτερα.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.