Header Ads


ΒΟΜΒΑ από την επιτροπή - Το 2021 θα λήξει το Lockdown!

ΒΟΜΒΑ από την επιτροπή - Το 2021 θα λήξει το Lockdown!


BOMBA για Lockdown ως τον Ιανουάριο!
Τα δεδομένα του μοντέλου του για την πανδημία και το lockdown ανέλυσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
 
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ παρέθεσε στο Newsbomb.gr το μοντέλο δύο περιπτώσεων, το οποίο θα μπορούσε να μας επαναφέρει στην κανονικότητα.

Στο ενδεχόμενο του πρώτου σχεδιασμού των μέτρων ο καθηγητής δήλωσε: «Εγώ προσωπικά έχω προτείνει στην κυβέρνηση να ακολουθήσουμε το μοτίβο του «ακορντεόν» μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή να προχωρήσουμε σε 21 ημέρες κλείσιμο και 14 ημέρες άνοιγμα. Με αυτό τον τρόπο τα κρούσματα στο άνοιγμα θα είναι στα 600 και στο κλείσιμο θα αγγίζουν τα 1400».

Στη δεύτερη περίπτωση, που προβλέπει συνεχόμενο lockdown μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου, ο κ. Σαρηγιάννης σχολίασε: «Για εμένα το ιδανικό σενάριο θα ήταν να συνεχίσουμε μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του χρόνου το lockdown, διότι αυτό το μοντέλο μέτρων θα μας αποφέρει γρήγορα αποτελέσματα και μεγαλύτερη πτώση, διότι τα κρούσματα θα πέσουν στα 300. Επιπλέον, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τότε θα είναι μια δύσκολη περίοδος διότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να περιορίζεται στο σπίτι».

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την χώρα, τόνισε: «Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι τα σχολεία. Το πρόβλημα είναι οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αύξηση της τηλεργασίας».

Τι είναι το μοντέλο ακορντεόν

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάιο με ασφάλεια.

Η πρόταση αυτή την οποία έθεσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.