Header Ads


Το νέο λογότυπο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας! (pic)

Το νέο λογότυπο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας! (pic)


Το νέο λογότυπο που προτείνεται ως έμβλημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

Η εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου προς το Δ.Σ. που θα γίνει την Τετάρτη αναφέρει:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να εισηγούμαι στο Δημοτικό μας Συμβούλιο την έγκριση του σχεδίου που θα αποτελέσει το λογότυπο, δηλαδή την οπτική ταυτότητα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Θυμίζω ότι η δημιουργία δηλωτικού σήματος προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις των Νόμων που διέπουν τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού δηλαδή από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, άρθρο 9 παρ. 2) και από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» (Ν.3852/2010, άρθρο 5 παρ.2).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή πλεονεκτικότερη τη διατήρηση του  λογοτύπου του π. Δήμου Νέας Χαλκηδόνας (αποτελείται όπως βλέπετε και στην εικόνα που παραθέτουμε,  από το Ιωνικό κιονόκρανο, το αριστερό μέρος του δικέφαλου αετού και εφτά αστέρια),  που είχε σχεδιαστεί και υιοθετηθεί από την Δημοτική Αρχή του κ. Νίκου Παπαμικρούλη (Α.Δ.Σ. 169/2003).

Το συγκεκριμένο λογότυπο θεωρούμε πως σχεδιαστικά ανταποκρίνεται απόλυτα στις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα σήμα κατατεθέν του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Είναι λιτό, απλό και κατανοητό από όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη μορφή σε διάφορες διαστάσεις, με τον συμβολισμό του να παραμένει ευδιάκριτος.

Παράλληλα ταυτίζεται με την πολιτιστική ταυτότητα αλλά και την ιστορία της πόλης μας.

Επίσης είναι οικείο στους δημότες μας καθώς χρησιμοποιούταν στο πρόσφατο παρελθόν και εκφράζει τη δυναμική της ιστορικής συνέχειας του Δήμου.

Βάσει όλων των παραπάνω εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το εν λόγω λογότυπο ως έμβλημα του Δήμου μας.

Σας καλώ λοιπόν να εγκρίνουμε το συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να αποτελέσει το λογότυπο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.


Στη συνέχεια η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου καθώς και αντίγραφα του σχεδίου θα αποσταλούν στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών (σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 2 του Ν. 3852/2010) προκειμένου να εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.