Header Ads


Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το Final 8!

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το Final 8!


Η Πολιτεία θεωρεί πλήγμα το ενδεχόμενο ματαίωσης του Final 8 στο ΟΑΚΑ κι επεξεργάζεται λύσεις για να κρατήσει την τελική φάση του BCL στην Αθήνα, ενώ ο Γιώργος Πατούλης αναμένεται να εγκρίνει ένα σημαντικό κονδύλι για την κάλυψη μέρους του κόστους, έστω και χωρίς την προσέλευση φιλάθλων.
Η ανάληψη της διοργάνωσης που θα κρίνει τον Κυπελλούχο Ευρώπης στο BCL ανακοινώθηκε μετά βάϊων και κλάδων πριν από δύο εβδομάδες, σε μία συνέντευξη που διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Περιφερειάρχη Αττικής. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε ζήτημα αλλαγής της αρχικής έδρας (Ιερουσαλήμ), άλλωστε, η Πολιτεία αλλά και η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν στο πλευρό της ΑΕΚ κι έστω και προφορικά, «άναψαν το πράσινο φως» για την φιλοξενία των αγώνων στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Στα μέσα του καλοκαιριού, βέβαια, οι επιδημιολογικές συνθήκες στην χώρα ευνοούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στις κερκίδες, μία συνθήκη που επιθυμούσε σφόδρα η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, για να καλύψει το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος του τουρνουά (περίπου 1,5 εκ. Ευρώ).

Τα νέα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου (ημέρα που έχει προγραμματιστεί η έναρξης των αγώνων), όμως και οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος δεν απέκλεισε το σενάριο ενός lockdown, είναι προφανές ότι απομακρύνουν την αισιοδοξία για την έκδοση εισιτηρίων και την προσέλευση φιλάθλων. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, βρίσκεται και η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, που εδώ και καιρό επιμένουν να αρνούνται πεισματικά το άνοιγμα των γηπέδων για τον κόσμο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά από την έντονη δυσαρέσκεια που εξέπεμψε ανεπίσημα η “Ένωση” χθες, αλλά και την διορία των 24 ωρών που έδωσε η FIBA στην «βασίλισσα» για την τύχη της διοργάνωσης (30/09-04/10), το Final 8 βρέθηκε – έστω και για λίγες ώρες – στον «αέρα»!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, όμως, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια είναι αποφασισμένες να διαθέσουν ένα σημαντικό ποσό για την διεξαγωγής της διοργάνωσης επί ελληνικού εδάφους, έστω και χωρίς την προσέλευση του κόσμου.

Την αρχή έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που με προσωπικές ενέργειες κίνησε τις διαδικασίες για την έγκριση ενός ποσού 225.000 Ευρώ για να συμβάλει στα έξοδα του τουρνουά (από την στιγμή που δεν θα εκδοθούν εισιτήρια), θεωρώντας «εθνική υπόθεση» την φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς τουρνουά, η διεξαγωγή του οποίου στο ΟΑΚΑ, θα πιστοποιήσει ότι η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλης.

Η περιφέρεια Αττικής, μάλιστα, θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test covid-19, που κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Πλέον και με την προθεσμία που έδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ΑΕΚ να εκπνέει το μεσημέρι της Πέμπτης (17/09), να αναμένεται και η επίσημη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής του Final 8 στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.