Header Ads


ΑΕΚ - Ιωνικός 87-84

ΑΕΚ - Ιωνικός 87-84


Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης, σε ένα παιχνίδι που θυμισε το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στο Ρέθυμνο και με... buzzer beater του Γιόνας Ματσιούλις επκράτησε με 87-84 του Ιωνικού Hellenic Coin.
Έπειτα από το φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έδωσε και δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες.
Η Ένωση αντιμετώπισε τον Ιωνικό Hellenic Coin στο κλειστό του ΟΑΚΑ, έχοντας στη σύνθεσή της τον Ματ Λοτζέσκι που επέστρεψε στη δράση, ενώ εκτός έμειναν οι Κιθ Λάνγκφορντ, Νίκος Ζήσης, Μάρκους Σλότερ και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικός στην αναμέτρηση με τον Βασίλη Τολιόπουλο να ηγείται της ομάδας του και με τον Ζάισλοφτ να τον ακολουθεί ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια μπροστά στο σκορ, δείχνοντας καλά δείγματα γραφής.

Στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό στην επίθεση, χάρη στον Ματσιούλις και πήρε προβάδισμα στο σκορ (16-15 στο 5'). Ο Ιωνικός ανέβασε την ένταση στην άμυνα και με τον Τολιόπουλο μπροστάρη έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα (21-24). Η Ένωση βρήκε λύσεις από Γκίκα και Λοτζέσκι και αυτό την βοήθησε να ανατρέψει το σκηνικό. Ο Ματσιούλις συνέχισε να σκοράρει και το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Παπαθεοδώρου στο +5 (44-39).

Ο Ιωνικός Hellenic Coin βελτίωσε την εικόνα του στην επανάληψη. Ο Τολιόπουλος συνέχισε να ηγείται και με τους Λουόλ και Ζάισλοφτ να φωνάζουν παρών όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά έχτισε και διαφορά για το 57-65 της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Κουφού συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και διατήρησαν το προβάδισμά τους, παρά τις προσπάθειες του Γκίκα (68-74, 35').

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της. Και εκεί που ο Ιωνικός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, καθώς προηγήθηκε με 81-84, 20'' για το τέλος, έγινε η ανατροπή. Αρχικά ο Μωραϊτης ισοφάρισε σε 84-84 και εν συνεχεία, αφού οι παίκτες του κουφού αστόχησαν σε τρίποντο με 10'' για το τέλος, ο Γιόνας Ματσιούλις σκόραρε και πήρε το φάουλ, μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, χαρίζοντας τη νίκη σε... νεκρό χρόνο στην ΑΕΚ με 87-84.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-39, 57-65, 87-84.

AEK (Παπαθεοδώρου): Ράις 2, Ματσιούλις 19 (3), Ρογκαβόπουλος 3, Μορέιρα 8, Μαυροειδής 5, Γκίκας 15 (3), Κατσίβελης 3, Μωραϊτης 11 (2), Χρυσικόπουλος, Λοτζέσκι 15 (1), Γόντικας 6.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.