Header Ads


H Basket League στην ΕΡΤ με ενέργειες Αγγελόπουλου!

H Basket League στην ΕΡΤ με ενέργειες Αγγελόπουλου!


Μεγάλη ανάσα στις ομάδες μπάσκετ έρχεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία-σταθμός της ΕΡΤ που φέρνει την Α1, μαζί με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στη Δημόσια Τηλεόραση.  
Ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας, όσον αφορά την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος της Basket League είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Η κάλυψη των αγώνων, αλλά και η προβολή του πρωταθλήματος από ένα τηλεοπτικό κανάλι παίζει μεγάλη σημασία, όσον αφορά το οικονομικό στάτους των ομάδων.

Φαίνεται, λοιπόν πως η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, η Basket League βρίσκεται προ των πυλών μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας με την ΕΡΤ, για την τηλεοπτική κάλυψη του νέου πρωταθλήματος.

Για την ακρίβεια, εδώ και 2 εβδομάδες οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Από την πλευρά της Πολιτείας υπάρχει πολύ θετική πρόθεση να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη καμπή και να δώσει μια μεγάλη... ανάσα στις ομάδες της Basket League. Στη συμφωνία αυτή επικεφαλής ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, οι οποίοι και «έτρεξαν» το θέμα όλο αυτό το διάστημα.

Ο Αγγελόπουλος, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που έθεσε στο τραπέζι το θέμα για τα τηλεοπτικά χειρίστηκε με προσωπικές ενέργειες την υπόθεση, προχωρώντας σε κινήσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με ουσιαστικές επαφές που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα.

Στη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, μάλιστα, θα περιλαμβάνονται και τα δύο πιο ισχυρά ονόματα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα είναι μέλος της συμφωνίας, με το πρωτάθλημα μπάσκετ να επιστρέφει σε κεντρική διαχείριση. Οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν, δικαιωματικά, τη μερίδα του λέοντος, ως τα δύο μεγαλύτερα brand της κατηγορίας, με τις δύο ομάδες να πρέπει να αποδεσμευτούν από τα συμβόλαια που έχουν σε ισχύ με την Cosmote TV. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε συζητήσεις με την Cosmote, ώστε να λύσουν τα συμβόλαιά τους και μάλιστα υπάρχουν επαφές για συναινετικό διαζύγιο, με τα χρήματα που χάνουν από την συμφωνία με την συνδρομητική τηλεόραση να μπαίνουν στα ταμεία τους μέσω της νέας συμφωνίας για κεντρική διαχείριση.

Από την πλευρά της Ένωσης το διαζύγιο είναι προ των πυλών, ενώ το «τριφύλλι» συνεχίζει τις επαφές του για να «σπάσει» το συμβόλαιο με το συνδρομητικό. Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να μην βρεθεί φόρμουλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τη συμφωνία για κεντρική διαχείριση με τον Παναθηναϊκό εντός αυτής να παίρνει παράταση για έναν χρόνο. Κάτι, όμως, το οποίο στην παρούσα φάση δεν μοιάζει με το πιο πιθανό σενάριο.

Οι συζητήσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια τριών ετών. Συν τοις άλλοις, οι ομάδες του πρωταθλήματος θα έχουν ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για συμφωνίες με χορηγούς, καθώς η τηλεθέαση θα είναι αυξημένη, μιας και όλα τα παιχνίδια θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ, συμπεριλαμβανομένων και των δύο πιο δυνατών ονομάτων της κατηγορίας.

Η συμφωνία, μέσω  κεντρικής διαχείρισης, θα αποφέρει συνολικά 5 εκατ. ευρώ και αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι υπόλοιπες ομάδες στην κατηγορία θα αποκτήσουν ένα γκαραντί ποσό, το οποίο προέρχεται από κρατικό φορέα, άρα θα έχουν και εγγυημένα έσοδα τα οποία θα μπουν στα ταμεία τους.

Με την συμφωνία αυτή το μπάσκετ επιβεβαιώνει τη δυναμική του, σε αντίθεση με όσους επιθυμούσαν τη διάλυσή του, αποδεικνύοντας πως το πρωτάθλημα μπορεί να σταθεί στα πόδια του, χάρη σε σημαντικά deal τα οποία μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.