Header Ads


Γιαννόπουλος: «Στην ΑΕΚ είχα τα καλύτερα αποδυτήρια της καριέρας μου»

Γιαννόπουλος: «Στην ΑΕΚ είχα τα καλύτερα αποδυτήρια της καριέρας μου»



Διαβάστε τη μεγάλη συνέντευξη του Χάρη Γιαννόπουλου

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο Πρακτορείο 104,9 και το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη… στενάχωρη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, την ΑΕΚ, την οποία αφήνει μετά από μια διετία συνεργασίας και «συντομότερα από όσο θα ήθελα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τον μεγάλο αγωνιστικό στόχο του, αλλά και τη θάλασσα, που προτιμά να έχει στο καινούργιο επαγγελματικό περιβάλλον του.

Με ήχους από τους αγαπημένους του ZZ Top να φτάνουν στα αφτιά του, ο 30χρονος διεθνής γκαρντ/φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος για τη σεζόν 2019-2020, η οποία δεν τελείωσε κανονικά, λόγω της πανδημίας με τον Covid-19 και του έδωσε έναν τίτλο (Κύπελλο Ελλάδας) με την Ενωση.

«Αν μπορούσα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον κορονοϊό, με τη συγκεκριμένη ομάδα, το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, θα διέγραφα τη χρονιά και θα την άρχιζα από την αρχή. Πιστεύω πως θα πηγαίναμε το ίδιο ή και ακόμη καλύτερα! Θα υπήρχαν περισσότεροι τίτλοι!», τα πρώτα λόγια του.

Πρόσθεσε επισημαίνοντας για την ΑΕΚ: «Όλα έπαιξαν το ρόλο τους, η διοίκηση, ο Ηλίας (Παπαθεοδώρου), οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο. Ημασταν, επίσης, πάρα πολλοί οι παίκτες-νικητές που δίναμε τα πάντα για να κερδίσουμε τα ματς. Στη διάρκεια της χρονιάς, επιπλέον, δοκιμαστήκαμε. Δεν πήγαν όλα ρόδινα και αυτό είναι το μεγαλύτερο συν για μένα. Ηταν εξαιρετική η αντίδρασή μας στα δύσκολα. Περάσαμε τραυματισμούς, αποχωρήσεις παικτών, είχαμε κακό ξεκίνημα. Ηταν πολλές οι αναποδιές και δείξαμε πως ό,τι και αν βρεθεί μπροστά μας θα το ξεπεράσουμε. Πιστεύαμε πολύ στον εαυτό μας! Παρόλο που ήταν άσχημο το ξεκίνημα, αντιλαμβανόμασταν που μπορούσαμε να φτάσουμε, γιατί βλέπαμε πόσο ανταγωνιστικοί ήμασταν. Νεύρα δημιουργούνταν στην προπόνηση, αλλά ταυτόχρονα μέναμε όλοι μαζί, δεν υπήρχαν διχόνοιες. Ολοι λέγαμε “ συνεχίζουμε και οι νίκες θα έρθουν” και πράγματι αυτό συνέβη!».

Παραδέχτηκε, δίχως δεύτερη σκέψη, πως βίωσε φέτος: «Τα καλύτερα, μέχρι τώρα, αποδυτήρια που είχα στην καριέρα μου! Τα καλύτερα από κάθε άποψη, από την πλάκα την οποία κάναμε και από την προπόνηση που γινότανε, από το πως αντιδρούσαμε , από τους Ελληνες παίκτες που ήμασταν πάρα πολύ ενωμένοι. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη χρονιά που έζησα, δε φεύγω με πικρία από την ΑΕΚ, έχω την καλύτερη σχέση με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρασα πολύ καλά. Εν μέρει, κλείνει συντομότερα, από όσο θα ήθελα, ο κύκλος μου στην ΑΕΚ. Αν κατακτούσαμε ακόμη έναν τίτλο, θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Νομίζω πως αυτό είναι που έχει αφήσει τη… δουλειά στη μέση, το ότι δεν τελείωσε η χρονιά».

Για το αν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά και να μείνει στην ΑΕΚ, σχολίασε: «Είναι επιλογές, το πως το βλέπει ο καθένας. Θέλουν να κάνουν χώρο για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Οπότε, αν το δεις από τη μια πλευρά, θα πεις “ ήταν σωστό, πρέπει να δοθεί χώρος στον μικρό”. Αν το δεις από την άλλη, θα πεις “ μα, έπαιζε τόσο καλά ο Χάρης, γιατί τον άφησαν να φύγει”. Είναι καθαρά από ποια σκοπιά το βλέπεις, πως θέλεις να προχωρήσεις στο μέλλον…».

Το αλμυρό νερό και η Εθνική
Η επόμενη μέρα για τον μεγαλωμένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας , Χάρη Γιαννόπουλο, αφορά σε αγωνιστική συμπόρευση με τον Προμηθέα Πάτρας. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την ένταξή του στους Αχαιούς, με τον ίδιο να λέει απλά: «Μου αρέσει πολύ η θάλασσα, θα ήθελα να έχει θάλασσα το μέρος στο οποίο θα βρίσκομαι στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο…».

Ξεκάθαρο, αντίθετα, στο μυαλό του αποτελεί πως: «Θέλω να συμμετέχω σε ένα μεγάλο τουρνουά με την εθνική ομάδα, γι’ αυτό δουλεύω, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μου. Αν το πετύχω καλώς, αν όχι, ξέρω ότι θα το έχω προσπαθήσει στο μέγιστο βαθμό!».

Λύσεις, οικονομική υγεία και ο Ολυμπιακός
Μακριά από υπεκφυγές, ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ τοποθετήθηκε και για τη δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται η Basket League και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

«Πρέπει να δεχτούμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δε συγκαταλέγεται, πλέον, στα καλύτερα της Ευρώπης. Ισως ακούγεται σκληρό, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα “ χρυσά” χρόνια έχουν περάσει. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε , πρέπει να βρούμε λύσεις, να δούμε πως θα εξελιχθεί το ελληνικό μπάσκετ στο μέλλον, με αρχή το σήμερα», τόνισε.

Ομολόγησε, ακόμη, πως: «Δεν είναι το καλύτερο να συμμετέχεις, ως αθλητής, σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Σκέφτομαι, από την άλλη, πως αν δε φτιαχτεί τώρα, δε θα φτιαχτεί ποτέ το ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι η ευκαιρία μας και δεν το βλέπω έτσι μόνο εγώ, αλλά και πολλά άλλα παιδιά και ο ΠΣΑΚ. Εχουν όλοι την καλή διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι, να μιλήσουν, να προτείνουν και να βρούμε τη “ χρυσή τομή” για να νοικοκυρέψουμε το ελληνικό μπάσκετ. Είναι εφικτό! Αν δεν είναι εφικτό να αλλάξουν τα πράγματα, καλύτερα ας το παρατήσουμε από τώρα, ας μην υπάρχει ελληνικό μπάσκετ. Είμαι, όμως, αισιόδοξος άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως δε γίνεται να φτιαχτεί η κατάσταση. Ισως γίνει με πιο σκληρό τρόπο, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και να δούμε που θέλει να φτάσει το ελληνικό μπάσκετ σε 10-15 χρόνια».

Ερωτηθείς, δε, για το αν πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Α1 ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δεν εξαρτάται από εμάς τους παίκτες, αλλά από τους ανθρώπους που κάνουν κουμάντο, αυτούς που διοικούν, το αν μπορέσουν να κάνουν μισό, ένα ή δύο βήματα πίσω για να γίνει καλύτερο το προϊόν, είναι ξεκάθαρο ! Εμείς, εννοείται, θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικό και οικονομικά υγιές. Ας είναι η αρχή από ένα μικρό ποσό, δε χρειάζεται να αρχίσουν όλες οι ομάδες με 1-1,5 εκ. ευρώ αγωνιστικό μπάτζετ. Ας είναι ένα μικρό ποσό , ώστε για 2-3 χρόνια να υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές, να είναι όλοι οι παίκτες τακτοποιημένοι και σιγά σιγά θα βελτιωθεί και το προϊόν».

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.