Header Ads


Όλα τα δεδομένα για την παραμονή Αραούχο!

Όλα τα δεδομένα για την παραμονή Αραούχο!


Σύμμαχος της Ένωσης ο Αργεντινός φορ στην προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να υπάρξει deal με την Λας Πάλμας με νέα δεδομένα απ' αυτά που είχαν συμφωνηθεί προ covid 19!
Ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για το κομμάτι που αφορά το ρόστερ της ΑΕΚ και από ποιους θα αποτελείται αυτό είναι φυσικά (και) ο Σέρχιο Αραούχο.
Συνιστά τον... τρίτο της παρέας των δανεικών μαζί με τους Όγκνιεν Βράνιες και Νταμιάν Σιμάνσκι οι οποίοι αποτελούν τις βατές υποθέσεις για την Ένωση συγκριτικά με αυτή του «Τσίνο» όπως άλλωστε διαβάσατε στο σχετικό μας πρόσφατο ρεπορτάζ... Είναι όμως, όπως υπογραμμίζουμε στην έναρξη του κειμένου, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ που θέλουν να έχουν ολοκληρώσει στο «κιτρινόμαυρο» ποδοσφαιρικό τμήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό club διατηρεί οψιόν αγοράς ύψους 2.7 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κάνει δικό της τον Αργεντινό φορ. Κι αν δεν είχε προκύψει η πανδημία και η σημαντική παγκόσμια παύση, ήταν δεδομένο και είχε ενημερώσει σχετικά η ΑΕΚ, ότι θα γινόταν κανονικά χρήση της οψιόν! Ωστόσο όλα όσα θεωρούσαμε «στανταράκια» πλέον είναι ξεκάθαρο για όλα τα club στον κόσμο ότι έχουν αλλάξει σε επίπεδο δεδομένων... Αυτό θα (επιδιωχθεί να) γίνει και στην περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο...

Συνιστά μια υπόθεση που σίγουρα θα μας... κουράσει αρκετά! Δύσκολα θα γλιτώσουμε τη πιθανότητα να μη γίνει σίριαλ η συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, η οποία η αλήθεια είναι πως αυτό της ταιριάζει και της συνέβη και τις προηγούμενες φορές. Τώρα, λοιπόν, που πρόκειται για αγορά είναι μάλλον το δεδομένο ότι θα έχουμε πολλά επεισόδια στο ενδεχόμενο απόκτησης του «Τσίνο» από την ΑΕΚ. Προτού προχωρήσουμε καταγράφοντας τα δεδομένα του ρεπορτάζ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι βασικός σύμμαχος του ελληνικού club είναι ο ίδιος ο Αργεντινός.

Δεν το σημειώνουμε απλά για να καταγραφεί σαν γεγονός. Κοιτάζοντας πίσω στη συγκεκριμένη υπόθεση θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι τα «θέλω» του ποδοσφαιριστή έπαιξαν πάντα καθοριστικό ρόλο για να ολοκληρωθεί η άφιξή του στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Είναι δεδομένη η επιθυμία παραμονής του Αραούχο στην Ένωση και μάλιστα είναι και μια άποψη που έχει ήδη ''καταθέσει'' ο ίδιος στην Λας Πάλμας. Γεγονός μάλιστα που δεν άρεσε στον Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ γνωρίζοντας πως αυτό δεν τον βοηθάει στη κουβέντα που θα κάνει με την ελληνική ομάδα...

Ο πρόεδρος της ομάδας των Κανάριων Νήσων πάντα παίζει καλά το παιχνίδι της τακτικής για κάθε μεταγραφική υπόθεση και ειδικά με την ΑΕΚ. Στην οποία ωστόσο αναγνωρίζει συνέπεια και άριστη συνεργασία, όχι σε μια, ούτε σε δυο, αλλά σε τρεις και παραπάνω υποθέσεις (σ.σ.: Λόπες, Λιβάια, Αραούχο). Αν τώρα του ζητούσαν να τοποθετηθεί για το μέλλον του Αραούχο με τα νέα δεδομένα και τη δικαιολογημένη απαίτηση αλλαγής οικονομικών δεδομένων (λόγω της πανδημίας και όσων προκάλεσε αυτή σε οικονομικό επίπεδο και θα συνεχίσει να επηρεάζει) δεν θα αλλάξει στάση.

Εννοείται πως ο Ραμίρεθ θα σταθεί στο deal που υπάρχει και όταν ρωτηθεί σχετικά θα απαντήσει κλασικά «εμείς δεν έχουμε θέμα, θέλουμε τον Σέρχιο και δεν θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα με την ΑΕΚ αν θέλει να τον αποκτήσει». Μπορεί και να ισχύσει και να προχωρήσει για άλλον ποδοσφαιριστή η Ένωση που έχοντας και τον Ολιβέιρα στο ρόστερ της δύναται να 'χει άνεση χρόνου εύρεσης αντικαταστάτη του «Τσίνο». Όμως το αφεντικό της Λας Πάλμας θα λέει τη μισή αλήθεια σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ από την Ισπανία...

Το γεγονός ότι ο Αραούχο κερδίζει 1.3 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία του με την Λας Πάλμας σε ετήσια βάση είναι κάτι το οποίο (σύμφωνα με εκείνους που καλύπτουν το ρεπορτάζ στην Ισπανία) για ομάδα που δεν έχει προοπτική επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία: «δεν μπορεί να κουβαλήσει η ομάδα. Δεν γίνεται να ανταποκριθεί σε τέτοιο ποσό ακόμη και στο μισό να πήγαινε η συμφωνία, κάτι που δεν προβλέπεται αφού ο Αραούχο επιθυμεί να συνεχίσει στην ΑΕΚ και σαν παίκτης της πλέον»! Απλά και αναμενόμενα λογικά πράγματα. Το συμβόλαιο του Αραούχο ήταν δυσβάσταχτο προ Covid 19 και γι' αυτό το λόγο τον δάνεισε στην ΑΕΚ για να γλιτώσει ένα σημαντικό ποσό έως το τέλος της χρονιάς.

Η ΑΕΚ θα πορευτεί με σύμμαχο τον Αραούχο και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Αργεντινό φορ που συνιστά αδυναμία όλων. Είτε με καταβολή μικρότερης οψιόν αγοράς, είτε με πολλές δόσεις καταβολής για την αγορά του, είτε με νέο δανεισμό και νέο deal απόκτησής του για το επόμενο καλοκαίρι... Αυτά (ίσως και άλλα) θα προσπαθήσει η Ένωση για να πετύχει το σκοπό της και θα δούμε τι θα καταφέρει, τη στιγμή που σίγουρα ο Ραμίρεθ θα παίξει το δικό του παιχνίδι τακτικής... Υπομονή χρειάζεται για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.