Header Ads


Μητσικώστας: «Την «Αγιά Σοφιά» θα την ζήλευαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν!»

Μητσικώστας: «Την «Αγιά Σοφιά» θα την ζήλευαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν!»


Ο Γιώργος Μητσικώστας σε συνέντευξή του μιλάει για την ΑΕΚ, την Αγιά Σοφιά αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «sportdog.gr»:

Πώς πέρασες στην καραντίνα;

«Εγώ μόνο τις πρώτες 15 ημέρες έμεινα μέσα. Μετά βγήκα έξω. Κυκλοφορούσα. Δεν έπεσα σε κανένα μπλόκο. Βέβαια ακολουθούσα τις οδηγίες. Ήμουν προβλεπέ, με μάσκα, γάντια, αντισηπτικά. Πρόσεχα».

Αντισηπτικό στο χιούμορ σου έβαλες;

«Ποτέ. Το χιούμορ δεν αποστειρώνεται και δεν μπαίνει σε φορμόλη. Διαφορετικά είναι κάτι παράταιρο. Δεν είναι χιούμορ».

Άρα υπάρχει κάποια κατάσταση ή πρόσωπο που θα ήθελες να σατυρίσεις από αυτήν την περίεργη περίοδο;

«Αυτός που μου έδωσε τροφή για να σατιρίσω είναι ο Τσιόδρας. Είναι αξιοσέβαστος επιστήμονας και άνθρωπος, αλλά εγώ τον έβλεπα σαν τον Ντίνο Ηλιόπουλο που υποδύεται έναν ρόλο. Γιατί του μοιάζει. Θύμισε λιγάκι την ατάκα του Ηλιόπουλου «είμαστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα». Μόνο που δεν ήμασταν ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά δυσάρεστη».

Αν έκανες τηλεόραση θα τον σατίριζες;

«Θα σατίριζα και τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά χωρίς να τους στοχεύω. Θα έκανα ένα χιουμοριστικό επεισόδιο, στο οποίο θα είμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Πιστεύω ότι η επόμενη αστυνομία που θα εφευρεθεί είναι οι αρχές ελέγχου της υγείας, όπως συμβαίνει στη σειρά “Medical Police” στο Netflix όπου ο ιός εξολοθρεύεται με έναν 3d εκτυπωτή».

Υπάρχει κάτι που σε πείραξε αυτήν την περίοδο του εγκλεισμού;

«Αυτό το κλείσιμο στο σπίτι με ενόχλησε πάρα πολύ από τη σκοπιά ότι έπρεπε όλη η επικοινωνία να είναι μέσω διαδικτύου. Skype, zoom και όλα αυτά τα συστήματα με τις κάμερες με τρέλαναν. Τα έκλεισα. Έκανα γυμναστική από το youtube. Το έκλεισα και αυτό. Κατάλαβα ότι είχα πάθει εξάρτηση με την οθόνη. Έκλεισα και το Netflix. Είπα “Γιώργο σταμάτα, βγες έξω”. Μου ήρθε και μία επιθυμία να πάρω σκύλο. Αν κλείσεις την τηλεόραση και τις οθόνες ζεις σε μία ωραία μοναξιά. Στο σούπερ μάρκετ έπαιρνα πολύ λίγα πράγματα. Άρα ζούσα μία λιτή ζωή. Αυτό με βοήθησε στο να χάσω κιλά σε συνδυασμό με τη γυμναστική. Δεν πέρασα τη φάση του καταθλιπτικού, να μένω σπίτι και να μαζεύω μακαρόνια, για να ξεχάσω τη θλίψη μου. Προβληματισμό μου προκάλεσε το θέμα γύρω από τις μάσκες. Με τις πληροφορίες που λαμβάναμε μας ανατίναξαν το κεφάλι. Παίζουν παιχνίδι στο μυαλό. Δηλαδή αν φορέσουμε μάσκες, γάντια, ειδικά γυαλιά, μπορούμε να αγκαλιαστούμε; Γιατί αν κολλάμε έτσι τότε οι μάσκες δεν προστατεύουν. Δεν θέλω να μπω σε ιστορίες συνωμοσίας. Εγώ τα αντιμετωπίζω με χιούμορ όλα αυτά. Ανέβασα και τα βιντεάκια μου τα χαβαλετζίδικα».

Το ποδόσφαιρο σου έλειψε καθόλου αυτόν τον καιρό;

«Πώς δεν μου έλειψε; Δεν μπορώ να φανταστώ τώρα πως θα πηγαίνουμε γήπεδο και να τηρούμε αποστάσεις ασφαλείας ο ένας με τον άλλον. Διαφορετικά μπορεί και το ποδόσφαιρο να γίνει εικονική πραγματικότητα. Να μην παίζουν μπάλα οι ποδοσφαιριστές αλλά τα ιδεογράμματά τους. Ήδη υπάρχει αυτή η τεχνολογία. Είναι σαν το playstation. Το ιδεόγραμμα θα υπάρχει στο γήπεδο και εσύ θα είσαι στο σπίτι. Μία εικονική ζωή. Προβληματίζομαι πολύ. Είναι ο κορωνοϊός ένα νέο Τσέρνομπιλ; Στο Τσέρνομπιλ εκδηλώσαν κάποιοι ασθένειες άμεσα και άλλοι μετά από χρόνια. Τώρα μήπως είμαστε όλοι φορείς του κορωνοϊού; Όσοι είναι φορείς θα ασθενήσουν ή απλά μεταφέρουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες;».

Εξαιτίας του εγκλεισμού παρατηρήθηκε μία τάση παρακολούθησης παλαιότερων αγώνων. Εσύ έκανες το ίδιο;

«Εγώ παρακολουθούσα ταινίες του Λουί ντε Φινές και του Πίτερ Σέλερς. Έτσι έβλεπα και έλεγα. Τα παρελθόντα παιχνίδια πιο πολύ με στενοχωρούν. Θέλω να βλέπω λίγο μπροστά».

Το “μπροστά” για την ομάδα σου, την ΑΕΚ είναι ένα, η Αγιά Σοφιά! Πηγαίνεις να δεις καθόλου το γήπεδο;

«Νομίζω θα μπούμε μέσα στο 2021 μαζί με τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης. Εγώ παρακολουθούσα από την αρχή τις εργασίες. Το ξέρω το κτίριο από τα... σπάργανά του. Είναι πολύ σύγχρονο γήπεδο. Είναι ένα διαμάντι που θα το ζήλευε η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν. Δεν είναι ελληνικό επίτευγμα».

Τι σημαίνει για σένα η Νέα Φιλαδέλφεια σε σχέση με την ΑΕΚ;

«Είναι ιστορία, παράδοση, μνήμες. Είναι τα ιερά χώματα, ο ξεριζωμένος ελληνισμός, οι αλησμόνητες πατρίδες, ο Πόντος, η Μικρά Ασία, όλη η προσφυγιά. Η Φιλαδέλφεια, μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, είναι το πατριαρχείο του προσφυγικού αθλητισμού».

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο είσαι φίλος έχεις μιλήσει για το γήπεδο;

«Είχαμε μιλήσει προ κορωνοϊού. Για τον πρόεδρο το γήπεδο είναι όλη του η ζωή. Κάνει σαν μικρό παιδί, το οποίο ενθουσιάζεται να ξετυλίξει ένα δώρο από τον παππού του ή τον πατέρα του. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν μυρωδιές, ξεθωριασμένες φωτογραφίες γεμάτες αναμνήσεις από ζωές ανθρώπων, επιτυχίες, χαρές και λύπες. Για να δούμε ακόμα πιο μπροστά, η Αγιά Σοφιά είναι ένα σύμβολο. Κάτι σημαίνει αυτό. Η Αγιά Σοφιά γεωγραφικά είναι στην Κωνσταντινούπολη. Οι καρδιές μας είναι εκεί. Το γήπεδο είναι η γέφυρα που θα ενώσει το παρελθόν με το μέλλον. Υπάρχει σύνδεση νοερή μεταξύ του γηπέδου και του Ναού που είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Ετοιμάζω κάτι στο Youtube. Υπάρχουν και συζητήσεις με δύο κανάλια. Μείνετε συντονισμένοι».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.