Header Ads


Κάιπερς: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν ενθουσιασμένοι που υπέγραψα!»

Κάιπερς: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν ενθουσιασμένοι που υπέγραψα!»


Ο Ούγκο Κάιπερς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βέλγιο αναφέρθηκε στο σίριαλ της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, το πως χάλασε και πως υπέγραψε στον Ολυμπιακό.
Βέβαια, έβαλε και λίγη...σάλτσα για τα περί...ενθουσιασμού του κόσμου της ΑΕΚ για την μεταγραφή του.

Αναλυτικά η συνέντευξης του Ούγκο Κάιπερς στο «sportmagazine»:

Ας ξεκινήσουμε από την περίοδο που αγωνιζόσουν στον Εργοτέλη. Γιατί απέρριψες την πρόταση της ΑΕΚ;

«Τον Απρίλη ο ατζέντης μου πήγε στην Ελλάδα και του μίλησαν για ενδιαφέρον πολλών τοπ ομάδων για μένα. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Εργοτέλης με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να πάρω μεταγραφή στην ΑΕΚ και απάντησα θετικά. Η ΑΕΚ είχε μόλις στεφθεί πρωταθλήτρια και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η πρώτη πρόταση της ΑΕΚ απορρίφθηκε από τον Εργοτέλη αλλά επανήλθε και τελικώς οι δύο ομάδες τα βρήκαν. Όταν άρχισα να διαπραγματεύομαι το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Η οικονομική τους πρόταση ήταν πολύ χαμηλή αλλά παρέμεινα ανοιχτός στο διάλογο. Ερχόμενος από την δεύτερη κατηγορία ήξερα πως δεν μπορούσα να ζητήσω παράλογα ποσά. Ήταν όμως η συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ που μας ενόχλησε και πήραμε την απόφαση να μην υπογράψουμε μαζί τους».

Όμως στην ΑΕΚ ήταν σίγουροι για την μεταγραφή σου. Στο YouTube υπήρχε ένα βίντεο που έλεγε πως έχεις υπογράψει.

«Η ΑΕΚ είχε ήδη ανακοινώσει την μεταγραφή μου στις εφημερίδες. Αυτή ήταν η συμπεριφορά τους. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ξετρελαθεί. Πίστευαν πως ο δεύτερος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας θα ερχόταν να παίξει για την ομάδα τους. Λάμβανα εκατοντάδες μηνύματα στα social media που καλωσόριζαν. Όχι και τόσο λογικό. Για μένα η ΑΕΚ ήταν ένα κλεισμένο κεφάλαιο και το ξεκαθάρισα στις συνεντεύξεις μου. Ήθελα να καταστήσω σαφές στον κόσμο ότι ποτέ δεν θα πήγαινα στην ΑΕΚ. Μετά άρχισαν τα αρνητικά σχόλια. Όχι ότι φοβήθηκα για το ενδεχόμενο βίας αλλά αυτές οι αντιδράσεις με έναν να θέλω να μείνω στο Βέλγιο μετά το καλοκαίρι».

Προσπάθησε ο Εργοτέλης να σε ωθήσει σε κάποια απόφαση;

«Ο Εργοτέλης συνέχισε να με σπρώχνει στο να συμφωνήσω με την ΑΕΚ. Κάθε άλλη προοπτική την απέρριπταν και ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καμία περίπτωση μία εναλλακτική. Κάθε μικρή ομάδα στην Ελλάδα έχει σχέσεις με μία από τις μεγάλες. Και ο Εργοτέλης μπορεί να συνδεθεί με την ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ελέγχουν τα πάντα. Άκουσα από τον τεχνικό διευθυντή του Εργοτέλη πως η ΑΕΚ τον πίεζε να ολοκληρώσει την μεταγραφή μου».

Σου έχουν συμβεί πολλά μέσα στις τρεις τελευταίες σεζόν. Δεν ήταν όμως υπερβολικά για ένα νέο άτομα στα 20 του χρόνια;

«Μετανιώνω για ένα πράγμα. Για το ότι μετά την καλύτερή μου σεζόν στον Εργοτέλη δεν μπορούσα να πάω αμέσως στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Αυτό όμως όλο το επεισόδιο, μου άνοιξε τα μάτια. Οι ομάδες κρύβουν πολλά από τους παίκτες. Εικάζω πως ξέρω μόνο ένα μέρος όσων συμβαίνουν στα γραφεία των διοικήσεων. Το ποδόσφαιρο είναι business και μπορώ να ζήσω με αυτό. Μπορώ να καταλάβω πως οι ομάδες νοιάζονται πολύ περισσότερο για την εικόνα τους παρά για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.