Header Ads


Ντ' Ουρμπάνο: «Είναι παράξενα, αλλά ωραία»

Ντ' Ουρμπάνο: «Είναι παράξενα, αλλά ωραία»


O γυμναστής της ΑΕΚ, Τζόρτζιο Ντ' Ουρμπάνο μίλησε στην κάμερα του AEK TV για το πώς βιώνει τον διαφορετικό τρόπο προπόνησης εξαιτίας του κορονοϊού, δηλώνει αισιόδοξος πως σε 7-10 ημέρες ίσως αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις, ενώ δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση του ιού.
Στην κάμερα του AEK TV μίλησε ο γυμναστής της Ένωσης και στενός συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια του Μάσιμο Καρέρα, Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο.
Ο Ιταλός γυμναστής με το πλούσιο βιογραφικό και με θητεία δίπλα στους κορυφαίους του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά και επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του μεγαλύτερου Ιταλού σκιέρ, Αλμπέρτο Τόμπα, αναφέρεται στο δύσκολο διάστημα της καραντίνας, στο πώς κατάφεραν όλοι μαζί να κρατήσουν ενωμένη την ομάδα και να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση όλους τους παίκτες, στις νέες συνθήκες προπόνησης στην εποχή του κορονοϊού, στο τι πρέπει να προσέχουν οι παίκτες, αλλά και στο τι εκτιμά σχετικά με την πιθανή επανέναρξη της ελληνικής Super League.

O Tζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο, με την καθοριστική συμβολή μαζί με τους συνεργάτες του σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα της αναγκαστικής αποχής από τις προπονήσεις και τους αγώνες, μας μεταφέρει στη νέα εποχή και για το ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Πώς ήταν για εσάς, αλλά και για την ομάδα όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας;

"Ηταν μια περίεργη κατάσταση, όμως, νομίζω ότι δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. ΟΚ, πενήντα μέρες ήταν πολύς καιρός, όμως είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα παιδιά δεν τα παράτησαν για πενήντα μέρες, αλλά προπονούνταν. Και θέλω να πω ένα "ευχαριστώ’’ στα παιδιά γιατί ήταν πολύ επαγγελματίες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης το ιατρικό και το τεχνικό επιτελείο που είχαμε άψογη συνεργασία, αλλά και το κλαμπ γιατί μας στήριξε σε όλα. Ήταν μια περίεργη κατάσταση, αλλά νομίζω ότι δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο".

Πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσετε το γκρουπ ενωμένο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών;

"Επαναλαμβάνω, ήταν αρκετά καλά, γιατί τα παιδιά ήταν πραγματικοί επαγγελματίες. Είχαμε πολλές βιντεοκλήσεις, μέσω Skype, στέλναμε το πρόγραμμα, πέρασα πολλές ώρες στο τηλέφωνο αυτές τις μέρες και ήταν όλα καλά".

Πόσο εύκολο είναι να δουλέψετε πλέον σε αυτή τη νέα πραγματικότητα για εσάς και τους παίκτες;

"Περάσαμε πολλές ώρες με το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο στο τηλέφωνο για να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες και εντάξει, είναι λίγο δύσκολο, όμως είναι μια νέα κατάσταση. Μου αρέσει αυτή η κατάσταση, γιατί προπονούμαστε σε μικρά γκρουπ και μπορείς να δουλέψεις κάποιες λεπτομέρειες. Και μετά περιμένουμε σε μια εβδομάδα, δέκα μέρες, δεν ξέρω, να προπονείται όλη η ομάδα μαζί και να προσθέσουμε σε αυτή την άλλη κατάσταση τις λεπτομέρειες που βελτιώσαμε σε αυτή την περίοδο. Είναι παράξενα, αλλά ωραία. Είναι ίσως ένας νέος τρόπος δουλειάς".

Πόσο αισιόδοξος είστε με τα δεδομένα που υπάρχουν ότι θα δούμε ξανά τη μπάλα να κυλάει στο χορτάρι;

"ΟΚ. Νομίζω ότι στην Ελλάδα κάνατε, μιλάω για την Κυβέρνηση, τα πράγματα με σωστό τρόπο και νομίζω ότι έχετε λίγα κρούσματα. Νομίζω είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε, όταν αποφασιστεί. Όμως, πιστεύω ότι είναι δυνατό να ξεκινήσουμε αν σεβόμαστε τους κανόνες. Περιμένουμε όλα όσα θα μας πει η Κυβέρνηση να κάνουμε, θα σεβαστούμε τους κανόνες και νομίζω ότι θα είναι εντάξει για εμάς, για εσάς, για την ασφάλειά μας".

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να τηρεί ένας παίκτης κατά τη διάρκεια της προπόνησης;

"Η απόσταση. Πρώτα απ’ όλα η απόσταση. Οι κανόνες αναφέρουν ότι θα πρέπει να στεκόμαστε στα δύο μέτρα, αλλά εμείς είμαστε στα πέντε μέτρα. Να μην φτύνουμε στο χορτάρι, είναι πολύ σημαντικό, όπως και η απόσταση. Κι όταν μπαίνουμε στο προπονητήριο, πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα, τα γάντια… Κι αν είμαστε μέσα, δεν μπορούμε τώρα να είμαστε στους εσωτερικούς χώρους, αλλά αν είμαστε, να φοράμε τη μάσκα. Όπως το κάνετε τώρα εσείς και ο καμεραμάν".
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.