Header Ads


Κωνσταντίνος Φωτεινός: «Βλέπω κάθε μέρα το γήπεδο και βάζω τα κλάματα»

Κωνσταντίνος Φωτεινός: «Βλέπω κάθε μέρα το γήπεδο και βάζω τα κλάματα»


Ο 85χρονος Κωνσταντινουπολίτης, Κωνσταντίνος Φωτεινός, που συγκίνησε χθες όλους τους Ενωσίτες, άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα «Live Sport».

Κατεβάστε δωρεάν 21 Wallpapers της ΑΕΚ!

Η ιστορία του ανθρώπου που έκανε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του προσφέρει δώρο το πρώτο εισιτήριο διαρκείας στην «Αγιά Σοφιά».

Η άμεση κινητοποιήση του κόσμου της ΑΕΚ που έσπασε τα τηλέφωνα της ΠΑΕ, η πρωτοβουλία να πληρώσει ο κόσμος το πρόστιμα των 150 ευρώ και η αντίδραση του «Τίγρη» που σκλάβωσε άπαντες.

Ο Κωνσταντίνος Φωτεινός ήρθε στην Ελλάδα το 1974 για να εγκατασταθεί μόνιμα. Κάθε Κυριακή πήγαινε με τον αδερφό του Νίκο στη Νέα Φιλαδέλφεια και βοηθούσαν στη πώληση των εισιτήριων για τους αγώνες της ΑΕΚ στα κιόσκια έξω από το γήπεδο.

Πλέον, στα 85 του χρόνια, ζει μόνιμα στο Παγκράτι παρέα με τη συζύγο του, Χριστίνα, ενώ έχουν και τρία παιδιά (την Δέσποινα, τον Σπύρο και την Αναστασία).

«Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μου αγάπη. Αυτή την ομάδα μάθαμε στην Πόλη! Θυμάμαι τον εαυτό μου συνέχεια μέσα στο γήπεδο. Είτε με τον αδερφό μου, είτε με τα παιδιά μου! Στο σπίτι μου έχω πολλά αντικείμενα της ΑΕΚ. Όλα από τη μπουτίκ που υπήρχε στην Καππαδοκίας», τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:  «Στο γήπεδο όταν πήγαινα έπαιρνα και τα παιδιά μου. Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει και τον μεγάλο μου τον εγγονό με την κόρη μου. Δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα τα έργα!».

Τι σημαίνει για εσάς το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; «Άκου παιδί μου. Εγώ έζησα το παλιό γήπεδο και θέλω να προλάβω και το καινούριο. Είμαι και μεγάλος σε ηλικία πια! Μια φορά κατάφερα και είδα κλεφτά και πως είναι μέσα. Μου σηκώθηκε η τρίχα! Κάθε φορά που πηγαίνω στη Νέα Φιλαδέλφεια και το βλέπω βάζω τα κλάματα! Αυτό είναι το σπίτι μας και λίγοι μπορούν να καταλάβουν πως είναι να μην έχεις σπίτι!».

Για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δεν το περίμενα. Είμαι πολύ συγκινημένος. Βούρκωσα όταν το έμαθα και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ΑΕΚ και στον κ. Μελισσανίδη. Δεν το έκανα επίτηδες ούτε ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα. Πήγα να δω το γήπεδο γιατί αυτό κάνω δυο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Αυτό με κρατάει»!

Τέλος, αναφέρθηκε στους αγαπημένους του παίκτες: «Ο καλύτερος για μένα ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου. Μετά ήταν ο Θωμάς Μαύρος. Και ο Δημητριάδης και ο Αλεξανδρής ήταν καλοί, αλλά ο τελευταίος πήγε στον Ολυμπιακό και τον διέγραψα».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.