Header Ads


Λορένσο Μελγκαρέχο: Από το κατώφλι της Λίβερπουλ, στην… πόρτα της ΑΕΚ! (vids)

Λορένσο Μελγκαρέχο: Από το κατώφλι της Λίβερπουλ, στην… πόρτα της ΑΕΚ! (vids)


Το ξεπέταγμα στην Πορτογαλία, η... Ιθάκη στην Ρωσία και το όνειρο της Λίβερπουλ. 
Η ενδιαφέρουσα ιστορία του «χαμαιλέοντα» Λορένσο Μελγκαρέχο που βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ για το καλοκαίρι.
Ο Λορένσο Μελγκαρέχο αναμένεται να απασχολήσει την ΑΕΚ την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο αφού Καρέρα και Ίβιτς έχουν από καιρό βάλει στην λίστα τους τον Παραγουανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ετοιμάζει μια μεγάλη πώληση για το καλοκαίρι ο Ίβιτς!

Σε καλή ηλικία (29 ετών), εξτρέμ που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και κυρίως παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στην Σπαρτάκ Μόσχας ο Ιταλός τεχνικός της Ένωσης.

Το ξεκίνημα

Ο Μελγκαρέχο γεννήθηκε στην επαρχία Loma Grande της Παραγουάης, στις 10 Αυγούστου του 1990 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 19 του χρόνια από την Club 12 de Octubre, μια μικρή ομάδα στην πόλη Itauguá, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Ασουνσιόν.
Εκεί όπου δεν άργησε να μετακομίσει καθώς το 2010 αποκτήθηκε από την Ολύμπια, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Παραγουάης. Στην Ολύμπια δεν έμεινε πολύ, κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές με 1 γκολ και το 2011 μετακόμισε την Ιντεπεντιέντε, επίσης ομάδα της πρωτεύουσας. Στους λίγους μήνες που αγωνίστηκε εκεί, ο Μελγκαρέχο πέτυχε 8 γκολ σε 17 συμμετοχές και τράβηξε αρκετά βλέμματα πάνω του.

Η «πόρτα» της Ευρώπης

Τον Ιούνιο του 2011 έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη με την Μπενφίκα του Ζόρζε Ζέσους να είναι αυτή που του έδωσε την ευκαιρία. Αρχικά βέβαια παραχωρήθηκε δανεικός στην Πάκος Φερέιρα όπου και έδειξε ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ο 29χρονος πλέον άσος πέτυχε 11 γκολ (ένα κόντρα στην Πόρτο) και αναδείχτηκε μάλιστα σε πρώτο σκόρερ τη ομάδας για εκείνη τη σεζόν.


Τα κατορθώματά του έπεισαν τον Ζέσους ότι αξίζει μια ευκαιρία στους «Αετούς» και το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στη Λισαβόνα. Πήρε από την αρχή φανέλα βασικού αλλά ως αριστερός μπακ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκρινε ότι σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην Μπενφίκα και μάλλον δικαιώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο «εκλεκτός» του Καρέρα για το καλοκαίρι!

Αφού τον Σεπτέμβρη του 2017 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα ως το 2018 και με ρήτρα στα 30 εκατ ευρώ, τελείωσε τη σεζόν με 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δύο γκολ και πέντε ασίστ ενώ αγωνίστηκε βασικός στον τελικό του Europa League κόντρα στην Τσέλσι όπου οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2-1.

Η… Λίβερπουλ και η Ιθάκη στην Ρωσία

Τον Ιούλιο του 2013 υπήρξαν έντονες φήμες ότι όχι μόνο είχε ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του η Λίβερπουλ του Μπρέντναν Ρότζερς αλλά είχε καταθέσει και πρόταση για να τον αποκτήσει. Αρχικά με τη μορφή δανεισμού και αν έμενε ικανοποιημένη θα τον αγόραζε τον επόμενο χρόνο.
Όπως έγραφαν τότε οι Άγγλοι, ο Ρότζερς τον προόριζε για φουλ μπακ στη θέση του Λουίς Ενρικε αλλά οι «reds» δεν προχώρησαν τελικά στη μεταγραφή με το όνειρο να μην πραγματοποιείται για τον Παραγουανό.


Τελικά, στις 2 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή για την Κράσνονταρ με την οποία αγωνιζόμενος από αριστερό μπακ μέχρι και σέντερ φορ, πραγματοποίησε πολύ καλές σεζόν, πέτυχε 20 γκολ κι έδωσε 4 ασίστ σε 56 ματς, στα τρία χρόνια που έμεινε στην ομάδα. Μέχρι που το 2016 ήρθε η μεταγραφή για την Σπαρτάκ Μόσχας του Μάσιμο Καρέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα μείνει ο Βράνιες το καλοκαίρι στην Ένωση!

Μαζί έζησαν μεγάλες στιγμές με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2017, ύστερα από 16 χρόνια με τον Παραγουανό να έχει εγκαταλείψει πλέον τη θέση του αριστερού μπακ και να αγωνίζεται κατά βάση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σε 116 εμφανίσεις με την ομάδα αυτά τα 4 χρόνια, μετράει 17 γκολ κι 11 ασίστ και το πιθανότερο πλέον όπως όλα δείχνουν είναι πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι όταν και μένει ελεύθερος.



Η πικρία για την εθνική ομάδα

Μια πονεμένη για εκείνον ιστορία είναι η εθνική ομάδα της Παραγουάης. Μόλις δύο συμμετοχές μετράει με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, από το 2012 όταν κι έκανε ντεμπούτο και συχνά δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός σε δηλώσεις.

Μάλιστα το 2018, όπως δήλωσε ο πατέρας του Μπλας Μελγκαρέχο, ο Λορένσο προσπάθησε να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα και να αγωνιστεί με τη Ρωσία στο Μουντιάλ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε αφού δεν τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις της FIFA. Στην Ρωσία ένιωθε σαν το σπίτι του, προσαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή και ήθελε να αγωνιστεί για τη χώρα ωστόσο δεν κατέστη αυτό δυνατό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.