Header Ads


Ποιες η πιθανότητες η ΑΕΚ να σηκώσει Κύπελλο;

Ποιες η πιθανότητες η ΑΕΚ να σηκώσει Κύπελλο;


Τρεις φορές έχει πάει στην πηγή στη σειρά. Και τις τρεις δεν μπόρεσε να σηκώσει το τρόπαιο χάνοντας από τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ όμως δείχνει τώρα να είναι στην καλύτερη φάση της από ποτέ, τουλάχιστον από την εποχή που έφυγε ο άνθρωπος που της έδωσε το πρωτάθλημα, ο Μανόλο Χιμένεθ. Γιατί το λέμε αυτό; Μα φυσικά διότι το λένε τα αποτελέσματα από την άφιξη Καρέρα και μετά και φυσικά αυτό αποδίδεται και στις αποδόσεις του Stoiximan για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο δικέφαλος του Νότου δίνεται ως δεύτερο φαβορί πίσω από τον Ολυμπιακό και πάνω από τον τροπαιούχο ΠΑΟΚ.

Πορεία πρωταθλητισμού με τον Ιταλό

Ο Καρέρα από τη στιγμή που ήρθε έχει κάνει τα απαραίτητα για να γίνει σε πρώτη φάση ομάδα κανονική η Ένωση. Παίζει για να πάρει το ματς, αυτό έκανε στην αρχή και το πέτυχε. Σιγά-σιγά έρχονται και τα γκολ. Πρώτα ουσία, μετά θέαμα, δυνατή στην άμυνα, κυνική στην επίθεση. Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει τον τίτλο στα πλέι οφ. Εννοούμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Μπορεί όμως να κατακτήσει το Κύπελλο.

Στα ημιτελικά με Άρη

Η ΑΕΚ στα ημιτελικά αντιμετωπίζει τον Άρη. Δίχως να υποτιμούμε τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης, η ομάδα του Καρέρα είναι φαβορί για την πρόκριση και σαφέστατα το έργο της είναι σαφέστατα λιγότερο δύσκολο από τις δύο μεγάλες μάχες που θα δώσουν μεταξύ τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. 
Κάπως έτσι αν έπρεπε να δώσουμε πρώτα πιθανότητες ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό, θα δίναμε σαν πρώτο φαβορί την ΑΕΚ και όχι σαν δεύτερο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πλέον απαραίτητο.

Από εκεί και πέρα... ένα ματς

Κι αν η ΑΕΚ επιβεβαιώσει τις αποδόσεις τότε απομένει ένα ματς κόντρα σε μία από τις δύο πρωτοπόρους της λίγκας για να φτάσει στον τίτλο. Όποιος κι αν περάσει από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ας σκεφτούμε πόση ενέργεια, σωματικά και κυρίως ψυχολογική, θα έχει ξοδέψει για να φτάσει ως εκεί. Είναι αυτό που βλέπουμε αρκετές φορές σε νοκ άουτ διοργανώσεις, μετά από μία δύσκολη πρόκριση, μία ομάδα να φτάνει «άδεια» στο τελευταίο ματς. 

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο να κατακτήσει η ΑΕΚ το Κύπελλο, σε συνδυασμό με τις αποδόσεις που προσφέρεται, μοιάζει να είναι πιο ελκυστικό από ποτέ. Και μην ξεχνάμε και τον παράγοντα Καρέρα, ο οποίος σε τέτοια ματς θα βάλει την ουσία πάνω από όλα και μέχρι τώρα δείχνει ότι ξέρει να την παίρνει όταν χρειάζεται.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.