Header Ads


Δοκιμή για τον φωτισμό του στεγάστρου! (pics & vid)

Δοκιμή για τον φωτισμό του στεγάστρου! (pics & vid)


Οι πληροφορίες για τα πρώτα «δοκιμαστικά» στον φωτισμό του στεγάστρου και το που (θα) οφείλεται η πρωτοφανής ακουστική που θα υπάρχει στο γήπεδο – Το aek365 μπήκε στην Αγιά Σοφιά και σας παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με πλούσιο υλικό
Κάθε φορά, είναι τόσο διαφορετική. Άλλωστε, είναι σαν να έχεις αναγκαστεί να αποχωριστείς το σπίτι σου, ζώντας εδώ κι εκεί, σε… ενοίκιο, τα τελευταία 17 χρόνια και τώρα να το βλέπεις να ορθώνεται (ξανά) μπροστά σου, αδημονώντας τη στιγμή που θα γυρίσεις. Βασικά, δεν είναι «σαν να», αλλά το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όπου σπίτι, βάλτε την Αγιά Σοφιά. Τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το σπίτι του κάθε ΑΕΚτζή. Εκεί γυρίζουμε. Στη γη των προγόνων μας. Για την αποκατάσταση της Ιστορίας. Τα τείχη σηκώθηκαν και πράγματι μοιάζουν ψηλά. Άτρωτα. Φοβίζουν και λίγο, φανταστείτε τον… αντίπαλο. Είναι έτοιμα να στεγάσουν και να προστατέψουν την ΑΕΚ. Και δεν πρόκειται να ξαναπέσουν ποτέ…


Την ίδια ώρα, πάνω από τα επιβλητικά τείχη, έχει καθίσει το επιβλητικό στέγαστρο. Με τους Ιταλούς της Cimolai, να κάνουν εκπληκτική δουλειά και να ολοκληρώνουν την τοποθέτηση μιας κατασκευής που είναι εξίσου πρωτοποριακή με το όλο οικοδόμημα. Το οποίο έρχονται (και θα έρχονται) να το παρακολουθούν αρχιτέκτονες, μηχανικοί και σπουδαστές σε Πανεπιστήμια, για να μελετήσουν πως μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο τέτοιον υψηλών προδιαγραφών, άνω των 30+ χιλιάδων θεατών, σε έναν τόσο μικρό χώρο. Έγινε!

Μιας και αναφερθήκαμε στο πρωτοποριακό σκέπαστρο, ας σημειώσουμε το εξής, όσον αφορά κάποιες πρώτες σκέψεις που υπάρχουν. Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί, που υπάρχει επίσης (μεταξύ άλλων) σε Allianz Arena, Juventus Stadium, Vodafone Arena (Μπεσίκτας), Groupama Stadium (Λυών), Volgograd Arena, Estádio Nacional Mané Garrincha, και το οποίο χρησιμοποιούν ακόμα και για… στολές αστροναυτών της NASA, λόγω της πανίσχυρης ανθεκτικότητας του, έχει (ΚΑΙ) τη δυνατότητα να αλλάζει χρώματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φωτισμό. Είναι μια ιδέα που επεξεργάζεται ακόμα από τους υπεύθυνους του έργου και τον εγγυητή της Αγιά Σοφιάς Δημήτρη Μελισσανίδη, υπάρχει θετική σκέψη και μένει να δούμε την οριστική απόφαση.



Πάντως, πρέπει να πούμε, πως έχουν γίνει ήδη κάποια πρώτα τεστ με σχετικούς προβολείς και φωτιστικά για να ελέγξουν οι υπεύθυνοι το πως «δείχνει» το στέγαστρο τη νύχτα φωτισμένο και το σχετικό υλικό θα πάει στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ για να παρθεί η τελική απόφαση ή να γίνουν και άλλα τεστ. Αυτό πάντως που δεν χρειάζεται κάποιο τεστ είναι το υλικό της μεμβράνης, το οποίο ας υπενθυμίσουμε πως έχει 20 χρόνια εγγύηση, οι υπεύθυνοι κατέληξαν σε αυτόν τον χρωματισμό διότι άλλα χρώματα είναι εύκολο να ξεθωριάζουν με τα χρόνια, ενώ πρέπει να σημειώσουμε, πως το συγκεκριμένο υλικό σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια, ήταν εκείνο με το μεγαλύτερο κόστος. Έτσι για την ιστορία.



Πως θα ακούγεται το γήπεδο με 30+ χιλιάδες ΑΕΚτζήδες;

Είναι μια ερώτηση που έγινε από τους περισσότερους, όταν την Κυριακή, περίπου 200 με 300 φίλοι της ομάδας, πριν πάνε στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πέρασαν από την Αγιά Σοφιά για να… τεστάρουν την ακουστική. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό. Εκκωφαντικό! Είναι προφανές, πως το γήπεδο αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι ένα γήπεδο... σαν όλα τα άλλα. Είπαμε και παραπάνω για το κατασκευαστικό θαύμα που έγινε, για να χωρέσει σε αυτόν τον μικρό χώρο. Πως συνδέεται αυτό με την ακουστική; Ουσιαστικά το ένα φέρνει το άλλο. Οι υπεύθυνοι του έργου αναγκάστηκαν να στριμώξουν τις δύο εξέδρες, να δημιουργήσουν μια ενιαία Σκεπαστή με τα δύο διαζώματα και σε αυτό, κερασάκι στην τούρτα, να έρθει το σκέπαστρο να χαμηλώσει περισσότερο για να μειωθεί το ύψος και έτσι όλη η κατασκευή να είναι μαζεμένη στο… όριο.



Αυτό που λένε οι υπεύθυνοι και εκείνοι που έχουν ακούσει τα πρώτα τεστ της ακουστικής που ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, πριν καν βεβαίως ολοκληρωθούν τα δύο διαζώματα και πριν μπει το στέγαστρο, είναι πως ο αντίλαλος από τον ήχο που θα δημιουργείται σε αυτό το γήπεδο, θα είναι κάτι το πρωτοφανές. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν μετά από αρκετούς μήνες νέα τεστ για την ακουστική, αλλά και πάλι οι ακριβείς μετρήσεις, για τον ήχο που θα υπάρχει μέσα στην Αγιά Σοφιά με 30+ χιλιάδες ΑΕΚτζήδες, θα μπορούν να γίνουν μόλις κλείσει εντελώς το γήπεδο. Δηλαδή μόλις ντυθεί όλο εξωτερικά και μόλις κλείσουν τα κενά με τα περίφημα παραθυράκια. Τότε, όπως λένε οι υπεύθυνοι, θα φανεί στο 100% η ακουστική που θα έχει αυτό το γήπεδο. Με τον ήχο να εγκλωβίζεται μέσα και αναγκάζει τους αντιπάλους να… προμηθεύονται ωτοασπίδες.

Έχουμε καιρό όμως μέχρι τότε. Για την ώρα, απολαμβάνουμε το σήμερα. Και το σήμερα, θέλει να έρχονται συνεχώς καινούργια υλικά για το γήπεδο όπως δοκιμαστικά του εξωτερικού χώρου που θα ντύσουν την Αγιά Σοφιά, οι κυλιόμενες σκάλες και οι διάδρομοι που έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι προς τοποθέτηση. Και όλα αυτά, την ώρα που οι σουίτες είναι σχεδόν έτοιμες και σύντομα θα παρουσιάζονται σε ενδιαφερόμενους ως «δείγμα», κι εκείνοι θα μπορούν να τις κλείσουν άμεσα πριν ολοκληρωθεί το γήπεδο, κι ενώ μετράμε αντίστροφα (και) για την ουσιαστική έναρξη του μεγάλου έργου της Υπογειοποίησης. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν εγκριθεί και παρουσιαστεί, τις ταμπέλες σήμανσης να τοποθετούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, να έχει παραταγμένες τις μπουλντόζες στην πλευρά της παλιάς 3, έτοιμες από μέρα σε μέρα να ξεκινήσουν το σκάψιμο σε Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών. Επομένως προετοιμαστείτε κατάλληλα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει…


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.