Header Ads


Unlabelled «Ποιος Αραούχο; Άλλος αλλάζει την ΑΕΚ - Έτσι παίρνει πάλι πρωτάθλημα!»

«Ποιος Αραούχο; Άλλος αλλάζει την ΑΕΚ - Έτσι παίρνει πάλι πρωτάθλημα!»


«Δεν είναι Μανόλο! Είδατε Βράνιες, Σβάρνα και Κρστίτσιτς;»
Η επίδραση του Σέρχιο Αραούχο, προφανής. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερης ανάλυσης. Μαγικό το γκολ που πέτυχε χθες, το πρώτο του μετά τη δεύτερη επιστροφή του στην ΑΕΚ και αυτό που έκρινε τη νίκη της Ενωσης έπειτα από 13 ντέρμπι, όπως άλλωστε είχε γίνει και στην τελευταία της, πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό, πάλι με γκολ του Αραούχο, τον Απρίλιο του 2018.


Δεν είναι όμως ο "Απάτσι" εκεί που πρέπει να  μείνει κανείς. Η Ένωση του Μάσιμο Καρέρα μπορεί να μην είναι θελκτική στο μάτι, ειδικά στα ντέρμπι, μπορεί να μη θεαματική, θυμίζει όμως ολοένα και περισσότερο τη δομή και τη φιλοσοφία της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ιταλός ακολουθεί τα βήματα του Μανόλο Χιμένεθ. Με μια διαφορά όμως: αξιοποιεί τους πάντες.

Και, επίσης, τους βελτιώνει. Η εικόνα του Ογκνιεν Βράνιες χαρακτηριστική. Ο Βόσνιος είναι άλλος ποδοσφαιριστής σε σχέση με αυτόν που η ΑΕΚ πάλευε να ξεφορτωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Σβάρνας. Από "καμένο χαρτί", στα χέρια διάφορων προπονητών, που αδυνατούσαν να διαχειριστούν το πρότζεκτ που οι Κιτρινόμαυροι ευαγγελίζονταν πως έχουν στην περίπτωση του, είναι πλέον όχι απλώς σταθερό μέλος του rotation, αλλά και εξαιρετικός, συνεπής, σταθερότατος, όπως στο χθεσινό ντέρμπι.

Ο Κρστίτσιτς. Μια άλλη πολύ μεγάλη επένδυση της ΑΕΚ, η οποία δεν φάνηκε να "βγαίνει" με κανέναν από τους τρεις προηγούμενους προπονητές της Ενωσης, με τα σενάρια, κατά καιρούς, να τον εμφανίζουν δυσαρεστημένο, φευγάτο, τους ίδιους τους ανθρώπους της ομάδας προβληματισμένους για την αδυναμία προσαρμογής του Σέρβου. Ο Καρέρα του έχει βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο, αυτόν που περίμεναν να δουν οι "κιτρινόμαυροι" αγοράζοντας τον πριν 14 μήνες από τον Ερυθρό Αστέρα.

Το πιο χαρακτηριστικό όμως παράδειγμα του τρόπο με τον οποίο ο Καρέρα περνάει τη φιλοσοφία του είναι ο Μάνταλος. Ο κάπτεν της Ενωσης είναι ο κορυφαίος σε ασίστ φέτος στην ΑΕΚ. Χθες, δεν του βγήκε τίποτα στο παιχνίδι σε δημιουργικό επίπεδο. Και όμως, δεν αμέλησε τα υπόλοιπα. Ετρεξε, πίεσε, κυνήγησε κάθε μπάλα και κάθε αντίπαλο στον χώρο ευθύνης του, κάτι που στο παρελθόν θα ήτα μάλλον… αδιανόητο.

Είναι και άλλα, αλλά τα προφανή δείχνουν τη δουλειά που κάνει ο Καρέρα, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Και μπορεί ομαδικά το αποτέλεσμα να τα ξεπερνάει όλα και στο βωμό του η Ενωση να μην ελκύει, η εικόνα όμως των μονάδων της, που προσαρμόζονται στο συνολικό πλάνο και μέσα από αυτό προσφέρουν το καλύτερο τους, είναι αυτή που φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του Ιταλού προπονητή.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.