Header Ads


Unlabelled Μαύρος για Αραούχο: «Ξέρετε τι είπε όταν σούταρε;»

Μαύρος για Αραούχο: «Ξέρετε τι είπε όταν σούταρε;»


Αποθέωσε τον Σέρχιο Αραούχο ο τεράστιος Θ(ε)ωμάς Μαύρος!
Πόσο μεγάλης αξίας ήταν η εκτέλεση του Αργεντινού γκολεαδόρ; «Ο άνθρωπος γνωρίζει το γκολ και ξέρει να το πετυχαίνει. Αυτό το κοινό έχουν όλοι οι σκόρερ ανά τους αιώνες και σε όλη την υφήλιο»,αναφέρει ο Θωμάς Μαύρος.
Ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Α' Εθνική, ο οποίος συνδύασε το όνομά του με μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ, που ανέκαθεν έβγαζε μεγάλους γκολτζήδες όπως ο Νεστορίδης, ο Παπαϊωάννου και ο Νικολαΐδης, μίλησε στο sportdog όπου παραδέχτηκε πως ο Αραούχο έλειπε από την Ένωση.

Πόσο μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυία χρειάζεται για να επιτευχθεί τέτοιο τέρμα;

«Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση που έχει εκείνη τη στιγμή ο επιθετικός. Ο Αραούχο τη στιγμή που υποδέχτηκε τη μπάλα είπε “θα σουτάρω και θα κάνω γκολ”. Είχε βέβαια και την υποδομή για να το κάνει αυτό. Δηλαδή το έχει κάνει στην προπόνηση σε άλλα παιχνίδια. Το γνώριζε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε».

Ο Αραούχο είναι σεσημασμένος και έχει σκοράρει με ανάλογο τρόπο στο παρελθόν. Δεν έπρεπε ο αμυντικός (σ.σ. Πούγγουρας) να τον είχε διαβάσει νωρίτερα;

«Είναι θέμα του αμυντικού το πως καταλαβαίνει και προβλέπει τις κινήσεις του επιθετικού. Μόνο έτσι μπορεί να εμποδίσει έναν καλό επιθετικό να σκοράρει. Δυστυχώς όμως για τους αμυντικούς σπάνια πιάνουν τέτοιες σκέψεις και επιτυχημένες ενέργειες των σκόρερς. Δεν είναι εύκολο να τις αντιμετωπίσεις. Η φάση του Αραούχο δεν ήταν για γκολ. Ο Αραούχο την έκανε γκολ».

Έλειπε ο Αραούχο από αυτήν την ΑΕΚ;

«Κάθε ομάδα, αν δεν έχει έναν Αραούχο, ένα σκόρερ, θα δυσκολεύεται πάντα να παίρνει τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο για να κερδηθεί ένας αγώνας πρέπει να βάλεις ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο για να κερδίσεις. Αν δεν έχεις τον σκόρερ, τον εκτελεστή, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Είναι απλό το θέμα. Σίγουρα της έλειψε της ΑΕΚ».

Η ΑΕΚ όμως είχε τον Ολιβέιρα! Θα βοηθήσει τον Πορτογάλο η παρουσία ενός ακόμα μεγάλου σκόρερ στο έμψυχο δυναμικό;

«Είναι ο ευγενής ανταγωνισμός που λέμε στο ποδόσφαιρο και πάντα πρέπει να υπάρχει. Παλιά οι προπονητές έλεγαν ότι θα ήθελαν δύο παίκτες σε κάθε θέση, ώστε να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε ποδοσφαιριστής δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να παίζει αυτός αντί του άλλου. Εδώ όμως μπορούν να παίζουν και οι δύο μαζί. Οπότε η επίθεση της ΑΕΚ μπορεί να γίνει ακόμα πιο καλή στον τομέα του σκοραρίσματος. Ευελπιστώ και πιστεύω, ότι θα παίρνει ευκολότερα τα παιχνίδια απ' ότι τα έπαιρνε στο παρελθόν».

Αυτά τα γκολ επαναφέρουν μία συζήτηση που αφορά την παραγωγή ποδοσφαιριστών και εν προκειμένω την έλλειψη Ελλήνων σκόρερ. Σας προβληματίζει αυτό;

«Γι' αυτό και το θέαμα είναι τόσο φτωχό. Τα γκολ ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο, γι' υτό έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν Έλληνες και οπωσδήποτε πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό το πρόβλημα. Σε έναν αγώνα τα πάντα είναι το γκολ. Τη στιγμή που λείπουν οι σκόρερ και οι εμπνεύσεις τους τότε έχουμε θέμα».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.