Header Ads


Ποια είναι η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στο BCL! (vid)

Ποια είναι η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στο BCL! (vid)


Ανάλυση της αντιπάλου της ΑΕΚ για τους 16 του BCL!
Η Βόννη θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ για την φάση των «16» του Basketball Champions League.



H Βασίλισσα θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε αυτόν τον γύρο, με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δύο νίκες να προκρίνεται στους 8 (Εκεί θ' αντιμετωπίσει μία εκ των Νίμπουρκ-Μπαντίρμα). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ (3-4/3), το δεύτερο στην Γερμανία (10-11/3) και το τρίτο (αν χρειαστεί) πάλι στο ΟΑΚΑ (17-18/3). Η συμμετοχή της Βόννης σε δύο διοργανώσεις μέσα στην εβδομάδα, την έχει επηρεάσει κατά πολύ στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-15!

Η Βόννη βρισκόταν στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης εκεί όπου συμμετείχε και μία ελληνική ομάδα, ο ΠΑΟΚ. Οι Γερμανοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-6, πίσω από Σαραγόσα και Ντιζόν, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Μπεσίκτας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις 6 ήττες της Βόννης στην κανονική διάρκεια, οι 2 προέρχονται από τον ΠΑΟΚ, που την έχει κερδίσει και εντός και εκτός έδρας. Στην Γερμανία, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 85-83, ενώ στην Θεσσαλονίκη επικράτησε με 103-84.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, πως η Βόννη είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχει κερδίσει και στα 4 παιχνίδια που έπαιξε με τους δύο πρώτους του ομίλου. Ωστόσο, όπως και με τον ΠΑΟΚ, έκανε πολύ κακές ήττες, που της στέρησαν το δικαίωμά της να διεκδικήσει κάποια καλύτερη θέση.

Η Βόννη, αρέσκεται στο γρήγορο και αθλητικό παιχνίδι. Χτυπάει πολύ στο transition. Ωστόσο είναι ομάδα, χωρίς τον μεγάλο ηγέτη. Σκοράρει 81,6 πόντους κατά μέσο όρο, παίρνει 36,1 ριμπάουντ ενώ τα πηγαίνει και πολύ καλά στην δημιουργία, όντας η έβδομη καλύτερη ομαδα στην λίγκα με 20,6 ασίστ.

Οι Γερμανοί, σουτάρουν με 48,8 % εντός πεδιάς, 57,3% στο δίποντο, 34,2% στο τρίποντο και 71,4 % στις ελεύθερες βολές. Δύο παίκτες μόλις έχουν πάνω από 10 πόντους κατά μέσο όρο, ο Γερμανός σέντερ Μάρτιν Μπρόινιγκ με 11,5 πόντους και 5,3 ριμπάουντ και ο φόργουορντ Μπένιαμιν Σίμον με 10,9 πόντους. Αυτό αναδεικνύει πως η γερμανική ομάδα, ποντάρει πολλά σε πολλούς παίκτες που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Δεν υπάρχει ο παίκτης φόβητρο, ο ηγέτης, αλλά είναι μία αρκετά καλά δουλεμένη ομάδα, αρκετά επικίνδυνη όπως αναφέραμε. ειδικά εκτός έδρας.

Το γήπεδό της είναι το Telekom Dome, το οποίο έχει χωρητικότητα 6,000 θέσεων, με τους φιλάθλους να δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα! ΗΒόννη έχει νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου της.

Ο Τόμας Πεχ αποτελεί παρελθόν, με τον Αμερικανό Ουίλ Βόιγκτ, που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της εθνικής ομάδας της Ανγκόλα, να τον διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.




Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.