Header Ads


Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω…

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω…


Γράφει ο Βαγγέλης Ζιμετάκης - Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, που η ΑΕΚ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. 
ΑΠ’ ό,τι φαίνεται, η κατάκτηση του πρωταθλήματος πιο πολύ κακό της έκανε παρά καλό. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια άρρωστη κατάσταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όταν έρχεται ένα πρωτάθλημα χωρίς να το περιμένει ούτε η ίδια η διοίκηση, ο πήχης είναι λογικό να ανέβει ψηλά, δημιουργώντας κωλύματα στις «νοικοκυρεμένες οικονομικές πολιτικές»…

Ας σταθούμε, όμως σε όσα συμβαίνουν και όχι σε όσα έχουν ήδη συμβεί.


ΜΑΣΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ
Ο Ιταλός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και όχι άδικα. Προσπαθεί να απορροφήσει τις υπάρχουσες εντάσεις και να μην οξύνει τα πνεύματα. Βέβαια, ήρθε σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η διοίκηση είχε πετάξει «λευκή πετσέτα» όσον αφορά το πρωτάθλημα, προσλαμβάνοντας τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Καρέρα ήρθε μετρημένος και σεμνός, χωρίς μεγαλοστομίες. Άλλωστε απέδειξε την τακτική του ορθότητα, μέσω του τρόπου με τον οποίον παρέταξε την «Ένωση» στο ντέρμπι της Τούμπας.

ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ…ΦΙΑΣΚΟ
Το 1-0 της Τούμπας έφερε στο προσκήνιο διάφορα ανοιχτά ζητήματα, με κάποιους μιντιακούς καλοθελητές να εστιάζουν αλλού. Η ΑΕΚ βγήκε ψυχωμένη, αλλά ασταθής. Είδε στα μάτια τον ΠΑΟΚ, αλλά οι δυνάμεις της στέρεψαν και την πρόδωσαν, με την άμυνά της να αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ο Σιμόες ήταν για άλλη μια φορά σκιά του εαυτού του, ενώ οι τρεις κερδισμένοι του ματς είναι οι Καρέρα, Κρίστιτσιτς και Σαμπανάντζοβιτς. 

Επιπροσθέτως, η ΑΕΚ ήταν για άλλη μια φορά αδρανής και φοβισμένη. δεν έχει την ψυχολογία του πρόσφατου πρωταθλητή, που παλεύει να σώσει την τιμή του. συνεπώς, δεν φταίει μόνο η διαιτησία, αλλά τα προβλήματα που βγάζει το σύνολο της ομάδας. 

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ…
Ο χθεσινός αγώνας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, ήταν η αρχή των υποχρεώσεων της ομάδας στον Θεσμό. Παρόλα ταύτα, αμυντικά η ομάδα δεν έστεκε καλά και ο Σιμόες δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της μεσαίας γραμμής στις πλάτες του. 

Από την άλλη, όλοι εξεπλάγησαν με το πόσο καλή μπάλα έπαιξε η ΑΕΚ, κόντρα σε μια ομάδα που για δεύτερη σερί χρονιά παλεύει να σωθεί. Αυτή, λοιπόν, δεν είναι νοοτροπία για μια ομάδα που πριν δύο χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. 


ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
Το ρόστερ της ΑΕΚ χρειάζεται γερή ενίσχυση στον αμυντικό τομέα. Ο Χουλτ απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα ανανεώσει και τα στόπερ κρίνονται επιεικώς ανεπαρκή. Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Γενάρη και ο παντελώς άγνωστος πλην φέρελπις Νταμιάν Σιμάνσκι, αποτελεί μέχρι στιγμής την μόνη μεταγραφική κίνηση. 

Μ’ όλα ταύτα, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει την άνοδο του Ντανιέλε Βέρντε. Πρόκειται για έναν παίκτη που αμφισβητήθηκε στον απόλυτο βαθμό και τώρα δείχνει ποιος μπορεί να γίνει. Ένας παίκτης τεχνικά καταρτισμένος, με έντονο ταπεραμέντο. Και γιατί όχι, ίσως να είναι ο πρώτος παίκτης της φουρνιάς Καρντόσο, που θα πατήσει το πόδι του στην Αγιά Σοφιά… 

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.