Header Ads


ΖΙΜΕΤΑΚΗΣ | Είναι καλός ο Ιταλός

ΖΙΜΕΤΑΚΗΣ | Είναι καλός ο Ιταλός


Ο Μάσιμο Καρέρα ακούστηκε ως υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι, μετά το πρότζεκτ-φιάσκο του Μιγκέλ Καρντόσο. Αντί του Ιταλού, επιλέχθηκε ο «παλιός στρατιώτης» Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος των περιστάσεων. 

Ο Καρέρα δεν είναι απλά ένας στρατιώτης. Είναι στρατηγός! Έστεψε πρωταθλήτρια μια ομάδα διψασμένη για επιτυχίες και δικαίως δοξάστηκε από τους οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο νυν τεχνικός της «Ένωσης», είναι μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία, που ταιριάζει στα δεδομένα της ομάδας και μπορεί με την παρουσία του να γράψει ιστορία στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με έργα και να διαψεύσει τις «Κασσάνδρες», που τον ήθελαν να αποτελεί παρελθόν από νωρίς.

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η αλήθεια είναι, ότι η ΑΕΚ αυτή την στιγμή δεν διαθέτει το έμψυχο υλικό που απαιτείται, ούτως ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια φέτος. Παρόλα ταύτα ο Καρέρα, ερχόμενος σε μία δύσκολη και νευραλγική περίοδο, κατάφερε να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ, δίνοντας ευκαιρίες σε όσους το άξιζαν. Κατόρθωσε να μεταλαμπαδεύσει την ποδοσφαιρική του λογική στην ομάδα και να την μετατρέψει από ένα ετερόκλητο σύνολο ατομιστών, σε μία ομάδα που ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να πετύχει. χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της προσπάθειας είναι το ότι πλέον η ΑΕΚ «καθαρίζει» τα παιχνίδια με μικρότερες ομάδες, χωρίς να καρδιοχτυπά μέχρι το τελευταίο λεπτό.
ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
Μέχρι στιγμής ο Καρέρα μετράει δύο ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ. Στο ντέρμπι της Τούμπας, είδαμε, ότι ο Ιταλός κατατρόπωσε τακτικά τον Αμπέλ Φερέιρα και με την βοήθεια της διαιτησίας και ενός ολέθριου λάθους από τον Σιμόες, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη.
Από την άλλη, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μόνο ντέρμπι δεν θύμισε. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο η νωθρότητα των παικτών της ΑΕΚ και η αμυντική της μετριότητα. Η ευθύνη, όμως, δεν βαραίνει τον προπονητή. Όταν τα άκρα της άμυνας δεν μπορούν να περάσουν την σέντρα και ο αντίπαλος είναι καλά διαβασμένος -παρόλο που δεν παίζει καλά-, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.
ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ 
Τα αποδυτήρια της ΑΕΚ είναι εδώ και καιρό ένα πρόβλημα από μόνα τους. Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις του Λιβάια, ο κολάσιμος χαρακτήρας του Βράνιες, η ανάγκη καθιέρωσης των καινούργιων έναντι των παλιών και οι αγωνιστικές αναποδιές, έκαναν τα αποδυτήρια μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Κι όμως, «Η Σημαία» (το προσωνύμιο του Καρέρα), κατάφερε να βάλει τάξη στα Σπάτα. Οι ρόλοι έγιναν πιο σαφείς, οι νέοι ενθαρρύνονται και παίρνουν ευκαιρίες, οι παλιοί δείχνουν τον δρόμο, ενώ οι ατίθασοι Βράνιες και Λιβάια έχουν ηρεμήσει. Συν τοις άλλοις, ο Καρέρα μπήκε μπροστά, για να αιτιολογήσει την μη χρησιμοποίηση του Ολιβέιρα στο βασικό σχήμα στα τελευταία δύο παιχνίδια, προστατεύοντας τον παίκτη και την ομάδα και τον ίδιο τον παίκτη από την στείρα παραφιλολογία και τις κενές εικασίες. Φυσικά η ΑΕΚ έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί, αλλά παραμένει το Κύπελλο ως βασικός στόχος. Όμως, έχει βρεθεί ένας προπονητής, ο οποίος με τις κατάλληλες προσθήκες και συνθήκες, μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ αυτά για τα οποία παλεύει. 
(Πάνω: Ο Καρέρα πανηγυρίζει το γκολ του Έλντερ Λόπεζ με τον ίδιο τον σκόρερ στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ
Κάτω: Στον ίδιο αγώνα, ο coach εμψυχώνει τον Μπότο πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο)

Βαγγέλης Ζιμετάκης
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.