Header Ads


Για την παραμονή στην κορυφή στην Αμβέρσα

Για την παραμονή στην κορυφή στην Αμβέρσα





Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τους Αντβέρπ Τζάιαντς απόψε (08/01, 21:00) στη «Lotto Arena» του Βελγίου για το BCL και θέλει τη νίκη, για να μείνει μόνη στην 1η θέση του Β’ Ομίλου

Μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων, το Basketball Champions League αρχίζει και πάλι, με την ΑΕΚ να έχει εκτός έδρας ματς απόψε (21:00-aek365 και ΕΡΤ Sports), στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη «Lotto Arena», κόντρα στους Αντβέρπ Τζάιαντς, για τη 10η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, έχει ρεκόρ 7-2 και με νίκη θα μείνει μόνη της, στην κορυφή.

Η Βασίλισσα προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι, κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ με 91-78 στο BCL, ενώ το τελευταίο ματς της, ήταν η σπουδαία νίκη στο ίδιο γήπεδο, επί του Παναθηναϊκού με 100-97 για τη Basket League, την περασμένη Κυριακή (05/01). Η Αντβέρπ έχει ρεκόρ 2-7 και είναι στην τελευταία θέση, ενώ απέχει τρεις νίκες από την 4η θέση, που δίνει πρόκριση, οπότε μοιάζει πολύ δύσκολο να προλάβει, αλλά δεν παύει να έχει ελπίδες, τουλάχιστον μαθηματικά.

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ έχει 16 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια της, σε όλες τις διοργανώσεις. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, η Ένωση είχε νικήσει τους Βέλγους με 62-51, με τον Κέντρικ Ρέι να έχει 18 πόντους. Θυμίζουμε ότι φέτος το σύστημα στο BCL, έχει αλλάξει αρκετά και έτσι η 1η θέση στον όμιλο, παίζει σημαντικό ρόλο για τις διασταυρώσεις στα νοκ-άουτ ματς. Από τη φάση των «16» και μετά, θα υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, σε σειρές που θα κρίνονται συνολικά στις δύο νίκες (best of three). Το ίδιο θα συμβεί και στα προημιτελικά της διοργάνωσης δηλαδή. Οπότε, με βάση τα παραπάνω. η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της, αυτόματα θα εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, στους «16» και στους «8», δηλαδή θα έχει τον πρώτο λόγο για να φτάσει στο Final-4. Η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή, το «πάνω χέρι», σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο τέλος.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει πάρει στην αποστολή και τον Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά ματς, ενώ είναι πιθανόν να δούμε απόψε το ντεμπούτο του Τζεράι Γκραντ, ο οποίος είχε βρεθεί στη 12άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε παίξει. Απών θα είναι σίγουρα ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, λόγω του κατάγματος στο δεξί χέρι του. Για τους βέλγους, ντεμπούτο αναμένεται να κάνει στο BCL απόψε, ο Στεφόν Μπραντς, που είχε αποκτηθεί στα μέσα του Δεκέμβρη, για να καλύψει το κενό του τραυματία, Βίκτορ Σάντερς.



Με κόσμο απόψε στην Αμβέρσα η Βασίλισσα

 Ο κόσμος της ΑΕΚ θα δώσει δυναμικό «παρών» και στο αποψινό ματς στο Βέλγιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 200 οπαδοί της «Ένωσης» θα είναι στις εξέδρες της «Lotto Arena» και θα αποτελέσουν τον «έκτο παίκτη», για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Θα υπάρχει κόσμος από το Βέλγιο, αλλά και από τις γύρω χώρες της Ευρώπης, ενώ ως συνήθως θα παρευρεθούν και τα μέλη της Original Λονδίνου.

Οι φίλοι της Βασίλισσας θα παραλάβουν σήμερα τα εισιτήριά τους, με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ, να αναφέρει τα εξής: «Η «Βασίλισσα» ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με Αντβέρπ (Τετάρτη, 08/01) στο BCL και θα έχει πάλι τον κόσμο στο πλευρό της. Η Διεύθυνση του Τμήματος Εισιτηρίων της ΑΕΚ ΒC ενημερώνει τους φίλους της ομάδας, που έχουν ήδη κάνει κράτηση για τον αγώνα, ότι θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους,  από το ξενοδοχείο Crowne Plaza (Gerard le Grellelaan 10, 2020 Antwerpen,) την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, από τις 15:00 έως τις 17:30 (τοπική ώρα)».



*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι Έντι Βιατόρ (Γαλλία), Μάρτιν Βούλιτς (Κροατία) και Μεχμέτ Σαχίν (Τουρκία).
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.