Header Ads


Τα πιο κοινά λάθη στο στοίχημα

Τα πιο κοινά λάθη στο στοίχημα



Το online στοίχημα εξελίσσεται διαρκώς και η εξέλιξη του οδηγεί στη σύνταξη πολλών άρθρων – οδηγών με τίτλους όπως «πώς να κερδίσετε στο στοίχημα» ή «πώς να βγείτε κερδισμένοι κόντρα στους bookmakers». 
Σίγουρα τα άρθρα αυτά είναι χρήσιμα και πραγματεύονται κυρίως το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες προκειμένου να οδηγηθούν στο κέρδος. 

Αυτό που δε συναντάμε όμως συχνά, αφορά το τι δεν πρέπει να κάνουν οι παίκτες του στοιχήματος, ή διαφορετικά το τι πρέπει να αποφύγουν προκειμένου να φτάσουν στο στόχο. Το άρθρο που έχετε ανοίξει, δημιουργήθηκε για να σας παρουσιάσει τα πιο κοινά λάθη στο στοίχημα, έτσι ώστε να τα έχετε κατά νου την επόμενη φορά που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τα πονταρίσματα της επιλογής σας.

Η έλλειψη γνώσης

Πρόκειται για κάτι που δε σηκώνει και μεγάλη ανάλυση. Με οτιδήποτε κι αν καταπιαστούμε, το βασικότερο απαιτούμενο είναι η επαρκής γνώση. Αν ξυπνήσατε ένα πρωί και αποφασίσατε πως θέλετε να γίνετε ένας τέλειος παίκτης του στοιχήματος παρά το γεγονός πως δεν έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον αθλητισμό, το έργο σας θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Όχι όμως αδύνατο. Καλό ωστόσο είναι να αποκτήσετε πρώτα μια στοιχειώδη έστω γνώση γύρω από το άθλημα που σας ενδιαφέρει και μετέπειτα να βάλετε το στοίχημα στη ζωή σας. Να θυμάστε πως το στοίχημα απαιτεί υπομονή και πως η πάροδος του χρόνου μόνο υπέρ σας μπορεί να λειτουργήσει.

Η έλλειψη πλάνου

Η έλλειψη πλάνου ή τακτικής στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στο στοίχημα, οδηγεί τις περισσότερες φορές στην αποτυχία. Αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνετε είναι να υιοθετήσετε κάποια στρατηγική, να θέσετε στόχους και να προσπαθήσετε να φτάσετε σε αυτούς. Κάθε παίκτης έχει το δικό του προσωπικό στυλ, κάτι που σημαίνει πως συστήματα και τακτικές που εφαρμόζουν άλλοι παίκτες δε σημαίνει πως θα αποδώσουν εξίσου για τον ίδιο. Οι στοιχηματικές επιλογές (μονά αποδεκτά/παρολί/συστήματα) που θα επιλέξετε, όπως επίσης και το πώς θα διαχειριστείτε το budget σας είναι προσωπική υπόθεση, αρκεί να έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι στα ζητήματα αυτά.

Η έλλειψη εξειδίκευσης

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως όποιος είναι καλός σε όλα, δεν είναι άριστος σε τίποτα. Η συγκεκριμένη ρήση βρίσκει άμεση εφαρμογή στο στοίχημα. Τι εννοούμε; Πως πολλοί παίκτες εισέρχονται στον κόσμο του στοιχήματος και καταπιάνονται με ότι είναι διαθέσιμο στοιχηματικά. Μπάσκετ; To καλύτερο μου! Χόκεϊ; Γιατί όχι; Πολιτική; Είμαι πάντα ενήμερος! Οι παραπάνω ερωτήσεις παρουσιάζουν τον τρόπο που πολλοί παίκτες σκέφτονται και στη συνέχεια στοιχηματίζουν. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε. Κάθε παίκτης του στοιχήματος, ειδικεύεται σε ένα, το πολύ δύο αθλήματα. Παράλληλα, οι κορυφαίοι παίκτες επιλέγουν από κάθε άθλημα δύο ή τρία πρωταθλήματα που κατέχουν καλύτερα και εστιάζουν σε αυτά. Συνεπώς μια μικρή έστω εξειδίκευση σε συγκεκριμένα αθλήματα και εν συνεχεία πρωταθλήματα, είναι αυτή που πρέπει να καλλιεργήσετε προκειμένου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Η πληθώρα επιλογών

Έχετε αναρωτηθεί από πού προκύπτει το μεγαλύτερο κέρδος των στοιχηματικών εταιριών; Από τα δελτία των παικτών που στερούνται εμπειρία και που συνδυάζουν δέκα ή και περισσότερες επιλογές. Πρόκειται για μία από τις πιο καταστροφικές στρατηγικές, με τα καταγεγραμμένα στατιστικά να θέλουν το 99% των περιπτώσεων να καταλήγουν στον…κουβά! Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αναφέρει πως το 80% των πιο πετυχημένων παικτών στοιχηματίζει σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες. Συνεπώς…η στατιστική μιλάει από μόνη της!

Η απληστία

 Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συχνά εμφανιζόμενα λάθη στο χώρο του στοιχήματος και πηγάζει από την επιθυμία για γρήγορο και εύκολο κέρδος. Η βιασύνη στο στοίχημα δεν είναι καλός σύμβουλος και αν θέλετε να είστε επιτυχημένος παίκτης, τότε θα πρέπει να εστιάσετε σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Μη στοχεύετε σε κέρδη τύπου "τζάκποτ" την πρώτη εβδομάδα ενασχόλησης σας. Επιδιώξτε μικρότερα κέρδη αλλά σε πιο τακτική βάση. 

Έλλειψη πειθαρχίας και συστηματικότητας

Μπορεί οι αποδόσεις για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου να διατίθεται στην αρχή της εβδομάδος, αλλά μια απλή ματιά δεν είναι ποτέ αρκετή. Το στοίχημα απαιτεί περισσότερη δουλειά: συστηματική παρακολούθηση στις αυξομειώσεις των αποδόσεων και συνεχή ενημέρωση για  οποιοδήποτε αγωνιστικό νέο προκύπτει. Παράλληλα, για να πετύχετε στο στοίχημα, πρέπει πάνω από όλα να βάλετε την προσωπική σας διασκέδαση μέσω της όλης στοιχηματικής διαδικασίας. Αν το καταφέρετε, θα φτάσετε και πιο εύκολα στο στόχο!

Η επιπόλαιη αντίδραση

Αντιδράσεις τέτοιου είδους παρατηρούνται κυρίως σε αρχάριους παίκτες. Πρόκειται για την αψυχολόγητη κίνηση όπου παρά τα τέσσερα ή πέντε συνεχόμενα χαμένα δελτία, οι παίκτες επιχειρούν να αντιδράσουν άμεσα προκειμένου να ρεφάρουν. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιλογές που γίνονται μπορεί να αφορούν οποιοδήποτε άθλημα και οποιοδήποτε πρωτάθλημα, έτσι απλά ως μία ύστατη προσπάθεια για επιστροφή στις επιτυχίες. Φυσικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιας τέτοιας αντίδρασης, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν σε περιόδους αποτυχημένων προσπαθειών, είναι ένα διάλειμμα και να επανέλθετε ξανά μετά από μερικές ημέρες.

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση

Τα υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στο στοίχημα και αποκτούνται όταν σημειώνονται πολλά συνεχόμενα ταμεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες παρασύρονται και συνεχίζουν τα πονταρίσματα, έχοντας χάσει την αρχική τους συγκέντρωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι ακόμα και όταν η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Για να μιλήσουμε και πιο ποδοσφαιρικά, χαμηλά τη μπάλα σε κάθε περίπτωση!

Ακολουθώντας τη διαίσθηση

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που τοποθετούν τα στοιχήματα τους στηριζόμενοι αποκλειστικά στο προσωπικό τους ένστικτο και χωρίς να δώσουν την παραμικρή προσοχή στην ανάλυση ενός αγώνα ή στα γενικότερα στατιστικά των ομάδων. Μια τέτοια στρατηγική μπορεί κάποιες φορές να αποδώσει, αλλά το σίγουρο είναι πως μακροπρόθεσμα δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Οι επαγγελματίες παίκτες αφιερώνουν πολλές ώρες λεπτομερούς ανάλυσης και αποτελεί το μοναδικό τρόπο να αυξήσει τις πιθανότητες σας να οδηγηθείτε στο κέρδος. 

Η εμπιστοσύνη στους υποτιθέμενους «ειδικούς»

Αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο, να εμφανίζονται -  κυρίως μέσω των social media - πολλοί «γκουρού» και να προσφέρουν "σίγουρα στοιχήματα" έναντι αμοιβής. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τέτοιες προσεγγίσεις είναι φυσικά απάτη και θα πρέπει απλά να τις αγνοήσετε, όσο δελεαστικά κι αν ακούγονται τα υποσχόμενα κέρδη. Είναι προτιμότερο είτε να πάρετε μια ιδέα από κάποια δημοφιλή site προγνωστικών όπου μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό του κάθε tipster, είτε να βασιστείτε στη δική σας μελέτη και ανάλυση. 

Η αναγκαιότητα της νίκης

Μια μεγάλη μερίδα των παικτών συντάσσεται με τη θεωρία πως όταν μια ομάδα χρειάζεται διακαώς τη νίκη, θα φτάσει σε αυτήν πάση θυσία. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι, ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο βέβαιη η νίκη όσο εσείς θέλετε να πιστεύετε. Οι ομάδες που αγωνίζονται κάτω από μεγάλη πίεση για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα πολύ συχνά αποτυγχάνουν για τον απλό λόγο ότι δε μπορούν να διαχειριστούν αυτή την πίεση. Παράλληλα, υπάρχει πάντα και η αντίπαλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο που πολύ συχνά έχει τα δικά της κίνητρα για να αγωνιστεί, όσο κι αν στο δικό μας μυαλό φαντάζει παντελώς αδιάφορη.

Περί στημένων ο λόγος…

Πλην των υποτιθέμενων «ειδικών» που αναλύθηκαν παραπάνω, υπάρχουν ανάμεσα μας κι άλλοι απατεώνες που προωθούν μέσω διαδικτύου ειδήσεις περί στημένων αγώνων και εγγυώνται μεγάλα κέρδη. Φυσικά με το αζημίωτο! Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται ελκυστικό, απλά αναρωτηθείτε αν όντως ισχύουν τέτοιου είδους πληροφορίες, γιατί οι επιτήδειοι να θέλουν να τις μοιραστούν με εσάς και να μην πλουτίσουν απλά οι ίδιοι; Παράλληλα, μια ευρεία διάδοση τέτοιων ειδήσεων, θα οδηγήσει τους bookmakers είτε σε φραγή των συγκεκριμένων παιχνιδιών είτε σε μεγάλη μείωση των αποδόσεων. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμα και αληθινές να είναι οι πληροφορίες (1% πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο), είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχετε τη δυνατότητα να ποντάρετε στα εν λόγω παιχνίδια.

Η παγίδα των “sure bets

Ως “sure bets” χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια όπου υπάρχει ακλόνητο φαβορί, συνοδευόμενο πάντα από ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση. Σε τέτοιες επιλογές αρέσκονται οι λιγότερο έμπειροι παίκτες που φοβούνται το ρίσκο των υψηλών αποδόσεων και που δημιουργούν δελτία αποτελούμενα από σημεία απόδοσης πχ 1.10. Ας υποθέσουμε πως βρίσκουμε τέσσερα τέτοια σημεία. Θεωρητικά ένα σημείο απόδοσης 1.10 έχει 90% πιθανότητες να επαληθευτεί. Επιλέγοντας και τα τέσσερα αυτά σημεία για ένα δελτίο, παίρνουμε συνολική απόδοση 1.46 (1.10 x 1.10 x 1.10 x 1.10), τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή! Παράλληλα όμως, οι πιθανότητες νίκης πέφτουν στο 65% (0,90 x 0,90 x 0,90 x 0,90). Αξίζει τον κόπο μια τέτοια κίνηση; Κατηγορηματικά όχι!

Η επίδραση των…ατασθαλιών

Η διασκέδαση την καθημερινή μας ζωή είναι σίγουρα προσωπική υπόθεση του καθενός. Στο πλαίσιο της διασκέδασης γιατί να μη βάλουμε και μερικά ποτά; Ας βάλουμε. Αλλά ας αφήσουμε το στοίχημα στην άκρη και ας διασκεδάσουμε χωρίς το μυαλό μας να είναι στα παιχνίδια που αρχίζουν μετά από λίγο. Το αλκοόλ αποτελεί κακό σύμβουλο για τους παίκτες του στοιχήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί επηρεάζει την ικανότητα μας να εκτιμούμε ρεαλιστικά μια κατάσταση και να αντιλαμβανόμαστε το ρίσκο που παίρνουμε. Με πιο απλά λόγια μας οδηγεί σε επιπόλαιες αποφάσεις που δε θα παίρναμε ποτέ αν το status μας ήταν η πλήρης νηφαλιότητα. Αυτό που πρέπει απλά να θυμάστε είναι πως στοίχημα και αλκοόλ δεν πάνε πακέτο!

Μάθε τα πιο ψαγμένα μυστικά για το goalbet live στο Stoiximatikesetaireies.gr!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.