Header Ads


ΑΕΚάρα μου το έχασες το τρένο

ΑΕΚάρα μου το έχασες το τρένο


Άλλη μια κακή εμφάνιση, άλλη μια κακή βραδιά. Παράπονα, δικαιολογίες, βεντετισμοί και αλαζονεία, συνθέτουν το πανόραμα των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων την δεδομένη στιγμή. Ο Ίβιτς προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, την ίδια ώρα που οι παίκτες κοιτάζουν νωθροί την κατάσταση, μην έχοντας ιδέα ποια φανέλα φοράνε. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή.

Γράφει ο Βαγγέλης Ζιμετάκης

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κωστένογλου είναι συνηθισμένος να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις στην ΑΕΚ. Ξέρει την ομάδα και τις ανάγκες της και είναι δεδομένο, ότι την πονάει. Επίσης, νομίζω ότι είναι κοινώς αποδεκτό, ότι αν ο Καβαλιώτης τεχνικός οδηγούσε την ΑΕΚ σε ένα νικηφόρο ντέρμπι εκτός έδρας, θα είχε ήδη ανανεώσει και δεν σκεφτόταν κανείς τον αντικαταστάτη του. Ο Κωστένογλου, ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κλήθηκε να διαχειριστεί νευραλγικές καταστάσεις. Έπρεπε να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του, να αφήσει το τιμόνι στους παλιούς και να εντάξει τους νέους στο αγωνιστικό γίγνεσθαι με μια νέα ταυτότητα.
Πράγματι η επιμονή και η υπομονή του απέδωσαν καρπούς. Και σε συνδυασμό με την μετριοπαθή και ψύχραιμη συμπεριφορά του, κατάφερε να απορροφήσει πολλούς κραδασμούς. Ήρθαν καλά αποτελέσματα, αλλά και άσχημα. Στα άσχημα, παρατηρείται ένα μοτίβο: Οι παλιοί νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της μπάλας, οι καινούργιοι θέλουν να αποδείξουν την αξία τους και οι «παγκίτες» θέλουν να πάρουν φανέλα βασικού. Συνεπώς, κανείς δεν βλέπει κανέναν, οι ευκαιρίες χάνονται, παρασέρνοντας και τα αποτελέσματα.

Η συμπεριφορά του Κωστένογλου είναι άψογη. Αλλά η ιστορία μάς έχει αποδείξει, ότι τα αποδυτήρια της ΑΕΚ θέλουν έναν ισχυρό άνδρα, στον οποίον παίκτες να βαράνε προσοχή. Τρανό παράδειγμα τα αποδυτήρια του Χιμένεθ, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και αυτός το δίδυμο Βράνιες-Λιβάια, αλλά ήξερε πώς να βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Οι παίκτες που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στην Ένωση, αντικατοπτρίζουν πλήρως την διττή κούραση που επικρατεί. Δεν είναι μόνο η κούραση λόγω φυσικής κατάστασης. Οι «κιτρινόμαυροι», δίνουν την εικόνα μιας ψυχικής κούρασης. Σαν να μην έχουν στόχο και σκοπό.

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς, ήταν βασικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα 45λεπτα του στην ΑΕΚ και ξαφνικά στο ημίχρονο έγινε αλλαγή, λόγω πονοκεφάλου… Του δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και η απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο πληρώθηκε ακριβά, αφού ο Σιμάο δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Σέρβου.
Στην συνέχεια, έχουμε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο πολύπειρος αμυντικός, είναι ένας πιστός στρατιώτης, ο οποίος, όμως δεν έχει άλλα να δώσει. Δεν είναι ντροπή. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων για έναν παίκτη στην Τρίτη ποδοσφαιρική ηλικία με αλλεπάλληλους τραυματισμούς και συνεχόμενους ζόρικους αγώνες. Ο Ουκρανός «φωνάζει» ότι η ομάδα θέλει δύο πρωτοκλασάτα σέντερ μπακ. Και δυστυχώς, ο μάχιμος Μάριος Οικονόμου και ο φιλότιμα αγωνιστής Στράτος Σβάρνας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες της ομάδας.

Δεν γίνεται φυσικά να περάσει απαρατήρητο το φαινόμενο Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης ξέρει την αξία του και αυτό φαίνεται με την αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει. Το θέμα, όμως με τον Λιβάια, πρέπει να εξεταστεί από μια σκοπιά πιο ενδελεχή. Το ενδεχόμενο πώλησης του Μάρκο δεν είναι κάτι τόσο εύκολο, καθώς η τιμή πώλησής του πρέπει αφενός να είναι ανάλογη της αξίας του, αλλά δεν μπορεί να αγγίζει τεράστια μεγέθη, καθώς ο παίκτης θα παραμείνει απούλητος. Συν τοις άλλοις, η κατάσταση επιβάλλει είτε διαζύγιο, είτε γάμο. Αν η ΑΕΚ δεν πουλήσει τον Λιβάια, καλό θα είναι να τον ανανεώσει, πριν τον πάρει κάποια άλλη ομάδα χωρίς να δώσει ούτε ευρώ στην ΑΕΚ. Παρόλα ταύτα, απαιτούνται χειρισμοί προσεκτικοί. Ο Λιβάια πρέπει να ηρεμήσει και να παρουσιάσει την εξαιρετική εικόνα των πρώτων αγώνων της σεζόν και όχι αυτήν του μόνιμου ταραξία, που τσακώνεται ακόμα και με παιδιά από τις ακαδημίες…

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

«Όποιος δεν θέλει να είναι εδώ, να έρθει να συζητήσουμε και να φύγει…», ήταν τα λόγια του Ίλια Ίβιτς στους παίκτες μετά το φιάσκο της Κυριακής. Συνήθως τέτοιες δηλώσεις, έβγαιναν από το στόμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι φανερό πια, πως έχει δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον πολύπειρο Σέρβο Τεχνικό Διευθυντή. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τηρεί την δέσμευση που έκανε μόλις αφίχθηκε με τον Ίβιτς στα Σπάτα. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό…
Η ομάδα καταστράφηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Έχασε όλα τα θετικά της στοιχεία και υιοθέτησε τα ακριβώς αντίθετα. Γκρίνια, νωθρότητα και αδιαφορία, επισκιάζουν την αγωνιστική υπόσταση της Ένωσης. Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Ίβιτς δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα χτίσει την ομάδα από το μηδέν. Αλλά τα λόγια δεν είναι αρκετά. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ένωσης, πρέπει να λάβει ένα καλό μπάτζετ και να φέρει παίκτες πρώτης γραμμής. Όχι «λαχεία» από τις δεύτερες κατηγορίες της Ευρώπης.

Η ΑΕΚ πρέπει να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της, αλλιώς το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι να εδραιωθεί στην 3η θέση, περιμένοντας μοιρολατρικά την «Αγιά Σοφιά» να κάνει το θαύμα της…
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.