Header Ads


Unlabelled «Τέλειο έγκλημα στην ΑΕΚ - Ούτε με τον Κλοπ!»

«Τέλειο έγκλημα στην ΑΕΚ - Ούτε με τον Κλοπ!»

«Η πιο σκληρή νύχτα μετά την κατάκτηση το πρωταθλήματος. Έπρεπε να είναι 1-4 αυτό το ντέρμπι...».
«Χρειάστηκα πολύ χρόνο αυτήν τη φορά για να βάλω σε τάξεις τις σκέψεις. Αυτό που φανερώθηκε στα μάτια μας στο τερέν του ΟΑΚΑ, αποτελεί την πιο σκληρή νύχτα των τελευταίων ετών».
Εχουν συμβεί πολλά που πόνεσαν από το πρωτάθλημα του '18 και έπειτα. Κανένα όμως, όσο αυτή η απίστευτη ανατροπή. Είναι ένα παιχνίδι που φανέρωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τις αδυναμίες, τα λάθη, το επίπεδο αυτής της ομάδας. Ήταν ο επίλογος, στο τέλειο έγκλημα που διαπράχθηκε σε... συνέχειες.

Είναι βαρετό κάποιες φορές να απαιτείται να ανατρέξεις στο παρελθόν για να βρεις τα αίτια μιας κατάστασης του σήμερα. Αλλά στην ΑΕΚ είναι πραγματικότητα. Θαρρείς και υπάρχει μια αδιόρατη δύναμη που οδηγεί σε σειρά λαθών. Το ένα λάθος, διαδέχεται το άλλο. Προσπαθούν να διορθώσουν μια κατάσταση και πέφτουν σε μεγαλύτερη γκέλα. Συσσωρευμένα ποδοσφαιρικά εγκλήματα, που φαίνονται κάθε εβδομάδα και πιο έντονα.

Η ΑΕΚ είναι μια κακοφτιαγμένη ομάδα, με παίκτες που αρκετοί εκ των οποίων δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των απαιτήσεων. Αυτό δεν αλλάζει, είτε προπονητής είναι ο Κωστένογλου, είτε τρελαθεί και έρθει στην ΑΕΚ ο Κλοπ. Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως στο δικό μου μυαλό, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν μπορεί αυτό το σύνολο παικτών να γίνει ομάδα, ακόμα και αν έχει χρόνο και καλύτερες προϋποθέσεις για να δουλέψει. Γιατί είναι κακό γκρουπ παικτών, με δύσκολους χαρακτήρες και αμφιβόλου αξίας παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και σχεδόν στα πάντα που αφορούν τη ζωή μας, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό είναι το δίκαιο. Έτσι, ο Μπάρκας που ενθουσίαζε με τις επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί επιλέχθηκε με τα λάθη σε πρώτο και τρίτο γκολ. Ο Τσιγκρίνσκι, ο κατά τεκμήριο καλύτερος αμυντικός της ΑΕΚ, είναι μέσα και στα τρία γκολ, με αντιδράσεις που παραπέμπουν σε ομάδες γειτονιάς.

Χάθηκε για την ΑΕΚ ένα παιχνίδι, που με φυσιολογικό τρόπο, θα έπρεπε να το πάρει με 4-1. Πώς συνέβησαν όλα αυτά, ανήκουν στη σφαίρα του ανεξήγητου. Για να βρεις τις εξηγήσεις, τις πραγματικές αιτίες, δεν μπορείς να σταθείς μόνο στο 90λεπτο του ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να γυρίσεις μήνες πίσω. Να κατανοήσεις πως αποδομήθηκαν όλα, με ευθύνη της ίδιας της ΑΕΚ. Και σαν παιχνίδισμα της τύχης, σαν τιμωρία από ψηλά, ήρθε και το γκολ από τον Κολοβέτσιο. Ένα παιδί που κρίθηκε ανεπαρκής για την ΑΕΚ.

Συζητούσα πριν από λίγες μέρες με στέλεχος της ΑΕΚ και η κουβέντα έφτασε στον Λαμπρόπουλο (τον διεθνή και βασικό στη Λα Κορούνια). "Να σε ρωτήσω: είναι ο Λαμπρόπουλος αμυντικός επιπέδου ΑΕΚ;", με ρώτησε. "Όχι. Να ρωτήσω και εγώ: όσοι αποκτήσατε στην πορεία, είναι καλύτεροι του Λαμπρόπουλου;". Η απάντηση δεν διέφερε από αυτή που θα δίνατε αβίαστα όλοι. Διότι, η ΑΕΚ ολισθαίνει σε επίπεδο κάθε χρόνο. Ζει μέσα σε ψευδαισθήσεις, για την αξία κάποιων παικτών.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό επίσης, καταγράφει και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στα δικά μου μάτια. Δεν υπάρχει ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό και να παίζει τα ματς όσα πάνε και όσα έρθουν. Να κάνει ανατροπές, να δέχεται ανατροπές, να ζει στο ρίσκο. Οι σύλλογοι που κάνουν πρωταθλητισμό, προτού γίνουν ομάδες δουλεμένες επί χρόνια, δεν μπορούν να διακριθούν εάν δεν φροντίζουν την άμυνά τους. Και ναι. Εγώ προτιμώ 30 ματς στο 1-0 και διεκδίκηση πρωταθλήματος, παρά ματς στο 3-2 και με εννιά βαθμούς από την κορυφή.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Μέσα Νοεμβρίου, με την τροπή που έχει πάρει η χρονιά, δεν γίνονται θαύματα. Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος πως Γενάρη μήνα ο Ιβιτς θα διαλύσει αυτήν την ομάδα και θα χτίσει μια νέα από την αρχή. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Η ΑΕΚ έχει να πιει και άλλες φορές από αυτό το πικρό ποτήρι. Ελπίζοντας, πως από εδώ και πέρα, όποιες επιλογές και αν κάνει, δεν θα είναι λαθεμένες. Εάν τα καταφέρει, να βάλει στο ρόστερ της προσωπικότητα, ποιότητα, ταχύτητα και καλούς χαρακτήρες, θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει ξανά.

sportdog.gr

Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ


ΑΕΚ ΕΙΔΗΣΕΙΣ || ΑΕΚ ΝΕΑ || ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.