Header Ads


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μια κλεμμένη ανατροπή...(vid)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μια κλεμμένη ανατροπή...(vid)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 30/10/1977, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 1-1
Στα τέλη Οκτώβρη του 1977 η ΑΕΚ είχε ήδη βάλει πλώρη για την κατάκτηση του τίτλου. Ένα μήνα μετά την αντικατάσταση του Φράσντισεκ Φάντρονκ από τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, έδειχνε ότι ήταν η ομάδα που ξεχώριζε από τις άλλες και δεν φοβόταν κανέναν αντίπαλο.
Στον αγώνα με τον νταμπλούχο 1977 Παναθηναϊκό που έγινε στη Χαλκίδα (ναι, αθηναϊκό ντέρμπι σε ένα από τα πιο ακατάλληλα γήπεδα της ελληνικής επαρχίας, ακόμα και για τα δεδομένα εκείνης της εποχής) με τυπικά γηπεδούχους τους τιμωρημένους «πράσινους», η ΑΕΚ πιστοποίησε την ανωτερότητά της. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Αχιλλέα Ασλανίδη με κτύπημα φάουλ που δεν συγκράτησε ο Λάκης Στεργιούδας στο 27’ (έκανε, πάντως, και μεγάλη απόκρουση σε σουτ του ίδιου παίκτη στο 31’) αλλά αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την ισοπαλία, ενώ θα έπρεπε να είναι νικήτρια.

Η ΑΕΚ πίεσε και σκόραρε με τον Θωμά Μαύρο, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, αφού ο σκόρερ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε σε 1-1 στο 73’ με διαγώνιο σουτ και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το διαιτητικό έγκλημα από τον διαιτητή Λαγογιάννη: μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίμη Παπαϊωάννου, ο Λάκης Νικολάου σηκώθηκε δυνατά και καθαρά πιο ψηλά από όλους και νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να προηγείται με 1-2, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη και ακύρωσε το γκολ ως φάουλ (στη φωτογραφία). Κανένα φάουλ, όμως, δεν υπήρχε.

Το 1-1 δεν άλλαξε, όμως δεν άλλαξε και η… ιστορία που στο τέλος «είπε» ότι η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ, αν και το απόγευμα εκείνης της Κυριακής ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βρέθηκαν ισόβαθμοι στην κορυφή με 11 βαθμούς.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Αρδίζογλου (73’ Ούτσικας) Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου,  Βιέρα, Τάσος (68’ Τσάμης) Νικολούδης, Μουσούρης, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

Στις 30 Οκτωβρίου

30/10/32 AEK-Ατρόμητος 3-1 (Κύπελλο Ελλάδας)

7η         30/10/60 ΑΕΚ-Θερμαϊκός 3-1 (Α’ Εθνική –η μοναδική συμμετοχή στην Α’ Εθνική της ομάδας των σιδηροδρομικών της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως παίκτες εκείνη την εποχή τους μετέπειτα κορυφαίους διαιτητές Ζλατάνο και Βασσάρα)

2η         30/10/66 ΑΕΚ-Βύζας Μεγάρων 2-0 (Α’ Εθνική –λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή του από ένα χρόνο απουσίας στη Νότια Αφρική, ο Τάκης Βεντούρης πέτυχε δύο γκολ με άπιασα σουτ, ενώ έχασε και πέναλτι)

9η    30/10/83 OΦΗ-AEK 1-0 (Α’ Εθνική)

7η    30/10/94 Λεβαδειακός-ΑΕΚ 2-1 (Α’ Εθνική –τέσσερις μέρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με τη Μίλαν στην Τεργέστη, η ΑΕΚ έχασε 2-1 από τον Λεβαδειακό σε ένα… κατακίτρινο γήπεδο.) 

30/10/01 ΑΕΚ-Όσιγιεκ 3-2 (Κύπελλο Ελλάδας –τυπικής διαδικασίας νίκη μετά την επικράτηση στην Κροτατία με 2-1)

30/10/02 ΑΕΚ-Γκενκ 1-1 (Τσάμπιονς Λιγκ –Πέμπτη ισοπαλία σε πέντε ματς στον Όμιλομ αφού  η ΑΕΚ που ισοφάρισε αμέσως με τον Βασίλη Λάκη, δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ)

30/10/11 ΑΕΚ-Άρης 3-0  (Α’ Εθνική –επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, λίγες μέρες μετά την εντολή-σοκ του νέου προπονητή Νίκου Κωστένογλου στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να… γυαλίζουν τα παπούτσια των «παλιών», κατά τα παραδοσιακά αγγλικά πρότυπα!)




πηγή: aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.