Header Ads


Όταν έπρεπε είχε Ρέι

Όταν έπρεπε είχε Ρέι


Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ στη νίκη της ΑΕΚ επί της Αντβέρπ και αυτός που «καθάρισε» το ματς στην 4η περίοδο
Ο Κέντρικ Ρέι είναι ένας από τους παίκτες που απέκτησε η ΑΕΚ φέτος και είναι κυρίως σούτινγκ γκαρντ, ωστόσο δίνει βοήθειες και στον «άσο», όταν χρειαστεί. Φυσικά, η βασική θέση του, είναι στο «δύο», όντας ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας, στη χθεσινή (30/10) νίκη με 62-51 επί των Αντβέρπ Τζάιαντς στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά, ο Ρέι σημείωσε 18 πόντους, δηλαδή σχεδόν το 1/3 από τους πόντους που πέτυχε όλη η ομάδα μαζί. Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε και τους 16 πόντους που σημείωσε ο Κιθ Λάνγκφορντ, τότε οι δυο τους, πέτυχαν από κοινού, τους 34 από τους 62 πόντους της ΑΕΚ στο ματς κόντρα στους Βέλγους, δηλαδή ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Κοιτώντας τα στατιστικά του, ο Ρέι πέτυχε 18 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, αφού είχε 100% στις βολές (2/2), 83,3% στα δίποντα (5/6) και 40% στα τρίποντα (2/5). Κατά τα άλλα, είχε 2 αμυντικά ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας κυρίως τη δουλειά στο σκοράρισμα, κάτι που βοήθησε πολύ την ομάδα, σε μία κακή βραδιά που είχαν στην επίθεση, οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ.

Επίσης, ο Ρέι ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στην 4η περίοδο, με τους συνεχόμενους πόντους που έβαλε. Ο Αμερικανός με δύσκολο λέι απ, στο 37’, έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, για το 55-45, ενώ στο 38’ με τρίποντο, έκανε και το 58-47 υπέρ της Βασίλισσας. Στο ίδιο λεπτό, ο Ρέι συνέχισε το… κρεσέντο του και με 2/2 βολές έκανε και το +13 (60-47), τελειώνοντας τις όποιες ελπίδες των Βέλγων, με το τελικό σκορ να είναι 62-51.

*aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.