Header Ads


Οι στατικές φάσεις δίνουν τις νίκες στο Φάληρο

Οι στατικές φάσεις δίνουν τις νίκες στο Φάληρο


Η ΑΕΚ στα δύο τελευταία διπλά επί του Ολυμπιακού έχει εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τις στημένες φάσεις, οι οποίες έχουν αποδειχθεί κομβικές για να φύγει νικήτρια από το Καραϊσκάκη.

Ένα από τα σημεία - κλειδιά για την ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη θα είναι και οι στημένες φάσεις. Τόσο αμυντικά, προκειμένου να μην απειληθεί από κόρνερ ή φάουλ του αντιπάλου (κάτι που της έχει κοστίσει σε διάφορα ματς στο παρελθόν), όσο και επιθετικά ώστε να απειλήσει αυτή μέσω των στημένων φάσεων. Το τελευταίο είναι άλλωστε κάτι το οποίο έχει εκμεταλλευτεί η Ένωση στο φαληρικό γήπεδο στα δύο τελευταία διπλά που έχει σημειώσει. Τόσο στο 1-2 του Κυπέλλου τον Απρίλιο του 2017, όσο και στο 1-2 για το πρωτάθλημα το 2018, η ΑΕΚ βρήκε το 75% των γκολ που σημείωσε από τις στημένες φάσεις, φεύγοντας με δύο σημαντικές νίκες.

Τρία από τα τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη ήρθαν από τις στατικές φάσεις

Στο 1-2 του Κυπέλλου η ΑΕΚ «χτύπησε» και στα δύο τέρματά της από δύο στημένες φάσεις. Στο 6' ο Μάνταλος είχε εκτελέσει πανέξυπνα το φάουλ πλασαριστά, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και ο Αραούχο με πλασέ έβαλε μπροστά την ΑΕΚ. Και στο 64' από την εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, ο Βράνιες αρχικά νίκησε την άμυνα του Ολυμπιακού στον αέρα, παίρνοντας την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Πατίτο, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της Ένωσης που της έδωσε και τη νίκη. Στο 1-2 της πρωταθληματικής σεζόν για την ΑΕΚ, ένα αποτέλεσμα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου, πριν ο Γιακουμάκης πετύχει την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις, ο Τσιγκρίνσκι στο 88' είχε ισοφαρίσει με έναν ανάλογο τρόπο, πάλι από στημένη φάση. Ο Γκάλο ήταν ξανά εκείνος, ο οποίος έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή από εκτέλεση κόρνερ, με τον Γιακουμάκη να επιχειρεί το βολέ, την μπάλα να στρώνεται στον Τσιγκρίνσκι που τελείωσε τη φάση κάνοντας το 1-1 πριν η ΑΕΚ γυρίσει το παιχνίδι.

Οι παίκτες - κλειδιά των στημένων φάσεων σε άμυνα και επίθεση

Πέρα από τα έξυπνα και καλά γεμίσματα στις στημένες φάσεις από τους εκτελεστές, τα οποία θα πρέπει να βρει η ΑΕΚ, σημαντική είναι και η παρουσία των στόπερ της σε αυτές. Στη  πρώτη περίπτωση ο Μάρκο Λιβάγια έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι ο Νίκος Κωστένογλου έχει διαβάσει σωστά την ικανότητά του στις εκτελέσεις των «στημένων». Στη δεύτερη περίπτωση τόσο ο Τσιγκρίνσκι, όσο και ο Βράνιες που είχαν συμμετοχή σε δύο από τα γκολ στα διπλά επί του Ολυμπιακού θα χρειαστεί και την Κυριακή να παίξουν έναν ανάλογο ρόλο, ενώ στην εξίσωση μπορεί να μπει και Ολιβέιρα με το ύψος που διαθέτει. Φυσικά, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες θα χρειαστεί να ηγηθούν και στην άμυνα «καθαρίζοντας» επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της ΑΕΚ από στατικές φάσεις, σε έναν τομέα όπου συνολικά η κιτρινόμαυρη άμυνα θα πρέπει να παρουσιάσει βελτιωμένη λειτουργία.

Τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν έχει «χτυπήσει» η ΑΕΚ από στημένες μπάλες

Μέχρι στιγμής από τα επτά παιχνίδια στη Super League, η ΑΕΚ στα τέσσερα από αυτά έχει βρει γκολ με τέτοιο τρόπο. Στο γκολ του Ολιβέιρα στην Τρίπολη από την εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, στην προβολή του Βράνιες με τη Λαμία έπειτα από το γέμισμα του Λιβάια, στην προβολή του Τσιγκρίνσκι με τον ΠΑΟΚ έπειτα πάλι από την εκτέλεση φάουλ του Λιβάια και πρόσφατα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Βόλο με τον Λιβάια να έχει ρόλο εκτελεστή αυτή τη φορά ύστερα από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.