Header Ads


Unlabelled Μετράει...μήνες στην ΑΕΚ, αποχωρεί τον Γενάρη!

Μετράει...μήνες στην ΑΕΚ, αποχωρεί τον Γενάρη!


Ήρθε ως μεγάλη μεταγραφή, ωστόσο δεν έχει μπορέσει να δείξει την αξία του, ενώ θεωρείται εδώ και καιρό ξένο σώμα στα αποδυτήρια.
Μπορεί να αγωνίστηκε στη Λάρισα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια. To έλεγαν κάποιοι στην ΑΕΚ, περισσότερο χαριτολογώντας είναι η αλήθεια, μετά την ύστερα από είκοσι μέρες επιστροφή του Φρανσίσκο Ζεράλδες στο γήπεδο, έστω και ερχόμενος από τον πάγκο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς στη Λάρισα: "Ώρα είναι τώρα τα media να πιάσουν και τον Βέρντε για να παίξει κι αυτός".

Τα πιο σοβαρά πράγματα λένε πως λέγονται με τον πλέον αστείο τρόπο. Σίγουρα πάντως ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις ερωτήσεις που του έγιναν μετά την επιστροφή του -και ελέω της αναφοράς του στο γήπεδο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα- ο Πορτογάλος μέσος δεν ήταν τόσο αστείος ούτε και μπορεί να ερμηνευτεί ως ελπιδοφόρος για αλλαγή του στάτους του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Κακά τα ψέματα όμως, ενδεχόμενη φυγή του παίκτη με πρώιμο τερματισμό του δανεισμού του, δεν θα χαλάσει κανέναν. Ούτε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος νιώθει ξένο σώμα στα αποδυτήρια μετά τη φυγή Καρντόσο ούτε και φυσικά την ίδια την ΠΑΕ, η οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω του, δεν είναι και ούτε μπορεί να γίνει δικός της ο Πορτογάλος.

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ προφανώς και συνίσταται στα περιουσιακά της στοιχεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα από τα πλέον ακριβότερα, ή για να το πούμε διαφορετικά, το δεύτερο ακριβότερο... αγοραστό επί εποχής Μελισσανίδη στα ηνία.

Σας λέγαμε σε παλαιότερο ρεπορτάζ πως στόχευση του Κωστένογλου και του επιτελείου του ήταν να τονωθεί ψυχολογικά ο Ντανιέλε Βέρντε, αλλά και να ενισχυθεί η φυσική του κατάσταση προκειμένου να παρουσιάζονταν έτοιμος για... δράση στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Δεν έγινε. Δεν έγινε ούτε και στη Λάρισα και η δικαιολογία περί αγωνιστικού χώρου, προφανώς και δεν μπορεί να ευσταθεί, αφού χρησιμοποιήθηκε εξ αρχής ο ανέτοιμος και προερχόμενος από τραυματισμό (κάτι που δεν υπάρχει στον Βέρντε), Ολιβέιρα. Πλέον, με τη διακοπή μπροστά μας, αυτό που θέλουν όλοι στον οργανισμό της Ένωσης και υπάρχουν μάλιστα και σχετικές, συνεχείς, διακριτικές σε κάθε περίπτωση, παραινέσεις προς τον Κωστένογλου, είναι να εστιάσει στον Ιταλό.

Είτε μέσω αλλαγής διάταξης -κακά τα ψέματα, στο 3-5-2, αυτός ο παίκτης δεν έχει ρόλο...- είτε και μέσω της εντατικοποίησης της δουλειάς που γίνεται, συνολικά, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμος μετά τη διακοπή και να μπει κανονικά σε ρυθμό ομάδας και ενδεκάδας.

Ο λόγος φυσικά προφανής. Η ομάδα δεν έχει την "πολυτέλεια" να κάψει το πρακτικά... δευτερότριτο (μετά τον Ολιβέιρα και ανάλογο του Λιβάγια) συμβόλαιό της ούτε και -επαναλαμβάνουμε- το δεύτερο (μετά τον Κροάτη επιθετικό) ακριβότερο απόκτημα της από τη στιγμή που επέστρεψε στη Super League.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.