Header Ads


Η «μαύρη λίστα» της ΑΕΚ - Τα συμβόλαια που θέλει να απαλλαγεί!

Η «μαύρη λίστα» της ΑΕΚ - Τα συμβόλαια που θέλει να απαλλαγεί!


Είναι αρκετά τα συμβόλαια από τα οποία η ΑΕΚ θα ήθελε να απεμπλακεί - Εξοικονομώντας χρήματα που θα τη βοηθούσαν να κάνει πιο γενναίες σκέψεις στα μεταγραφικά τελειώματα.
Έχει ανάγκη η ΑΕΚ από ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου ενδεκάδας; Η κοινή ποδοσφαιρική λογική πρεσβεύει πως ναι. Για την ακρίβεια το φωνάζει δυνατά. Όπως και πέρυσι με το θέμα του κεντρικού μέσου και του εξτρέμ που δεν αποκτήθηκαν, θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της ξανά παίρνοντας τόσο μεγάλο ρίσκο στο θέμα του στόπερ, εφόσον αποφασίσει να μην αποκτήσει άλλον.
Ασφαλώς υπάρχει και η οικονομική προσέγγιση του θέματος, απόλυτα συνυφασμένη και εναρμονισμένη με τη στρατηγική που εταιρικά ακολουθείται εδώ και έξι χρόνια πια. Βάσει αυτής λοιπόν και πάντοτε προσεγγίζοντας το θέμα υπό το πρίσμα της υπαρχούσης πολιτικής και όχι από το πως ο κάθε ένας από εμάς θέλει να το βλέπει (ή πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται), θα αποτελούσε μεγάλη ανακούφιση για την ομάδα η "απαλλαγή" από συμβόλαια που της κοστίζουν, δίχως να υπάρχει δυνατότητα προσφοράς.

Υπάρχουν περιπτώσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, από τις οποίες η ΑΕΚ επιθυμεί και προσπαθεί να απεμπλακεί, ενδεχομένως (και όχι με απόλυτη σιγουριά γι αυτό) για να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από αυτές, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη άνεση στις όποιες μεταγραφικές κινήσεις εξετάζονται από το αρμόδιο επιτελείο έως το τέλος Αυγούστου. Ας τις προσεγγίσουμε:

Ο "ΑΛΜΥΡΟΣ" ΜΟΡΑΝ

Η επιλογή του Ισπανού μέσου τον Ιανουάριο του 2018, διαφημίστηκε ως μια σημαντική κίνηση, ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβισιόν, εξαιρετική πάσα, ικανότητα να μεταμορφώσει την κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή. Αυτά έλεγε το scouting report της ομάδας, το οποίο έπεσε εντελώς έξω.




Αποδείχτηκε ότι ο Μοράν ήταν έτη φωτός μακριά από αυτό που πίστευαν οι άνθρωποι οι οποίοι τον προτίμησαν, σε σχέση με άλλες περιπτώσεις. Επρόκειτο για ένα κακό διάβασμα, ένας παίκτης ο οποίος κάθε άλλο παρά αυτό που η ομάδα ήθελε, στην πραγματικότητα ήταν. Πέραν όλων των άλλων, λαμβάνει περίπου 300.000 ετησίως και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021! Πολλά τα χρόνια και τα χρήματα για έναν παίκτη που δεν προπονείται καν με τους συμπαίκτες του.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ

Οι 120.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ετησίως ο Γιώργος Γιακουμάκης, αναμένεται αργά ή γρήγορα να αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό της ομάδας. Θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ ως ο πιο καθοριστικός ήρωας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια φαγούρας, χάρη

στο τέρμα νίκης που σημείωσε στο "Γ. Καραϊσκάκης", στα τελειώματα εκείνου του ιστορικού αγώνα.



Ωστόσο ουδείς θα θυμάται και κάτι άλλο... Ήταν μια επένδυση που δεν βγήκε στην ομάδα, όμως εκείνη και μόνο η στιγμή, σηματοδότησε την απόσβεση της δαπάνης. Το γκολ του Γιακουμάκη ήταν ο τίτλος.

Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανήκει στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο τη φανέλα της σε επίσημα ματς, έχει φορέσει μόλις τρεις φορές! Για τρεις σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός, κατά γενική ομολογία παρουσίαζε εξέλιξη, ωστόσο μετά από 98 επίσημα ματς σε Βέροια και Λαμία, με 3 γκολ και 6 ασίστ, ο 27χρονος

πια δεξιός μπακ δεν κρίθηκε έτοιμος ούτε φέτος, να πάρει την ευκαιρία του στην ΑΕΚ.



Δεν είναι πολλά τα χρήματα που παίρνει, ωστόσο δεν θα είναι επίσης μια καλή εξέλιξη για την ομάδα και τον ίδιο, να πληρώνεται δίχως να υπολογίζεται.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΣΙΤΣ

Το συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 240.000 ευρώ, "δένει" την Ένωση με τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό έως το 2021, καθώς όπως αποδεικνύεται, η ομάδα έκανε λάθος στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, προχωρώντας στην υπογραφή του έξτρα χρόνου (+1) που προβλεπόταν από την
ισχύουσα συμφωνία των δύο πλευρών (εφόσον ασφαλώς το επιθυμούσαν και οι δύο).





Ο Τσόσιτς (όπως δηλαδή και ο Μοράν) κοστίζει πολλά στην ΑΕΚ για να μην παίζει, ωστόσο δεν έχει βρει ομάδα για να αποχωρήσει και έχει μια συμφωνία που δεν θα αφήσει εύκολα εφόσον δεν εξασφαλίσει κοντινές αποδοχές σε ορίζοντα διετίας. Πάντως, βάσει φημών, ο Σέρβος κόπηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους, προτού ακόμα αναλάβει ο Καρντόσο.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.