Header Ads


Unlabelled Έρχεται και... απογειώνει την ΑΕΚ!

Έρχεται και... απογειώνει την ΑΕΚ!


Η Ένωση έχει κάνει τρομερή δουλειά αυτό το καλοκαίρι και τώρα έρχεται η στιγμή για την απόλυτη... απογείωση!
Με την κίνηση αυτή η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε να πλαισιώσει τον Κιθ Λάνγκφορντ με έναν εξίσου αποτελεσματικό σκόρερ, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί και στην θέση του πλέι μέικερ, βοηθώντας την ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας.
Στις δύο πρώτες σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του ο Ρέι κατέθεσε διαπιστευτήρια, όσον αφορά την ποιότητά του. Ιδίως στη σεζόν 2017-18, όταν και αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο BCL, με τη φανέλα της Νίμπουρκ, κατάφερε να ξεχωρίσει για την εκτελεστική δεινότητά του, αλλά και τις ηγετικές ικανότητές του εντός των τεσσάρων γραμμών.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως τη σεζόν εκείνη ο Ρέι επιλέχθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του BCL, μαζί με τους Γκέιμπ Γιορκ, Κρις Έβανς, Ντούσαν Σάκοτα και Γκάσπερ Βίντμαρ, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό μια εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο.

Η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος, ωστόσο, θα τον βρει στην Αθήνα, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Και οι προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του είναι υψηλές, ώστε να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στο κομμάτι της δημιουργίας, αλλά και της εκτέλεσης.



Ο 25χρονος άσος από το Μπρονξ προέρχεται από μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ωστόσο στο φίνις αυτής, αγωνιζόμενος στην Γαλλία, για λογαριασμό της Λε Μαν, έδειξε στοιχεία του παίκτη που κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα των πρωταθλητών Τσεχίας μερικούς μήνες νωρίτερα. Και παρά το γεγονός πως η σεζόν 2018-19 δεν ήταν τόσο καλή για τον ίδιο –και με βάσει τους αριθμούς- ωστόσο αυτό που είχε αξία ήταν πως κατάφερε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να δείξει αρκετές φορές την ποιότητά του.

Δύναμή του το… τρίποντο

Έπειτα από το πρώτο μισό της σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου δεν κατάφερε να βρει τον ρόλο που ήθελε, τόσο με τον Νέβεν Σπάχια, όσο και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο Ρέι μετακόμισε στην Γαλλία, για λογαριασμό της Λε Μαν. Στους «πορτοκαλί» φρόντισε να δείξει πως το ένστικτο του... killer παραμένει στο παιχνίδι του.


Στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την γαλλική ομάδα στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της LNB μέτρησε 10,5 πόντους, 1,7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 43,6% στα δίποντα. Όσοι παρακολούθησαν στην Λε Μαν τόνιζαν πως ο Ρέι στα πρώτα παιχνίδια ήθελε να βρει τον ανταγωνιστικό εαυτό του.

Ρίχνοντας μια πιο ενδελεχή ματιά στους αριθμούς του, κατά την παρουσία του στην γαλλική ομάδα, δούμε κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία. Το μεγαλύτερο μέρος των πόντων του προέρχεται από το τρίποντο. Είναι χαρακτηριστικό πως το 45,9% των πόντων του Ρέι στην Λε Μαν ήρθε έξω από τα 6,75, ενώ το 43,3% προερχόταν από προσπάθειες σε σουτ δύο πόντων. Άλλωστε, ο Ρέι είναι παίκτης που αρέσκεται να εκτελεί από την περιφέρεια και μόλις βρει ρυθμό πολύ δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει κάποιος.

Δεν φοβάται να βγει μπροστά



Στη Νίμπουρκ ο Ρέι απέδειξε πως έχει στόφα ηγέτη και αυτό τον ακολούθησε και στην παρουσία του στη Λε Μαν. Στα 15 παιχνίδια που έπαιξε στην γαλλική ομάδα, ο Αμερικανός είχε πολύ σημαντικό κομμάτι των plays της ομάδας του. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ έπαιρνε το 26% των προσπαθειών της Λε Μαν. Αυτό σήμαινε πως κάτι παραπάνω από το 1/4 των προσπαθειών της Λε Μαν ήταν προσπάθειες του Ρέι, ο οποίος έμενε στο παρκέ για 21 λεπτά κατά μέσο όρο.
Επιπλέον, ο Αμερικανός φρόντιζε να δείχνει πως είχε ενεργή συμμετοχή και στην οργάνωση του παιχνιδιού της γαλλικής ομάδας. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ μοίραζε το 16,4% των ασίστ της Λε Μαν.

Αυτό αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο σημαντικός ήταν για την επίθεση της ομάδας του. Κι αυτό γιατί πάνω από το 40% των επιθετικών προσπαθειών της Λε Μαν περνούσαν από τα χέρια του.

Η ΑΕΚ με την προσθήκη του Ρέι έβαλε στη… μηχανή της έναν παίκτη με υψηλό κίνητρο να αποδείξει πως η περσινή σεζόν και τα σκαμπανεβάσματα που είχε ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Στην Ένωση ο Ρέι θα βρει τον… χώρο για να δράσει στην επίθεση και εντός των τειχών ελπίζουν πως θα δείξει το ηγετικό πρόσωπο με το οποίο «συστήθηκε» στην Ευρώπη ως παίκτης της Νίμπουρκ. Άλλωστε, έχει όλα τα κίνητρα του κόσμου για να πετύχει στα κιτρινόμαυρα..

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.