Header Ads


Τότεναμ vs Λίβερπουλ: Ματιές στον τελικό του Champions League

Τότεναμ vs Λίβερπουλ: Ματιές στον τελικό του Champions League


Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη! 
Το Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, φιλοξενεί τη σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ, με φόντο τον ευρωπαϊκό θρόνο σε συλλογικό επίπεδο. Οι δύο μονομάχοι του τελικού, συμπατριώτες γαρ, γνωρίζονται αρκετά καλά.

Αφεντικό η Λίβερπουλ 

Οι δύο ομάδες που κοντράρονται στον αποψινό τελικό, έχουν συναντηθεί στο Νησί 170 φορές. Η Λίβερπουλ υπερέχει με 79 νίκες έναντι 48 της Τότεναμ, ενώ 43 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Με φόντο την Ευρώπη 

Ο τελικός της Μαδρίτης φέρνει αντιμέτωπες δύο ομάδες που τελευταία φορά είχαν συντηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη σεζόν 1972-73 στο Κύπελλο UEFA στα ημιτελικά. Οι κόκκινοι είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 1-0 και είχαν χάσει με 2-1 στο Λονδίνο, αλλά πήραν την πρόκριση. Μάλιστα έφτασε και στην κατάκτηση του τίτλου εκείνη την χρονιά, με αντίπαλο τη Γκλάντμπαχ.

Μαδρίτη η πόλη των τελικών 

Η ισπανική πρωτεύουσα φιλοξενεί τον τελικό της διοργάνωσης για πέμπτη φορά. Ωστόσο για πρώτη δεν θα γίνει στο Σαντάγκο Μπερναμπέου, αλλά στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο που είναι παραδοσιακό στολίδι. Μάλιστα, θα προκύψει η δεύτερη αγγλική ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη, μετά τη Νότιγχαφ Φόρεστ.

Η Λίβερπουλ των τελικών 

Σε αντίθεση με την Τότεναμ, η Λίβερπουλ έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Στον φετινό, θα βρεθεί για 21 φορά στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε 20 ευρωπαϊκούς τελικούς, οι κόκκινοι μετρούν 11 τρόπαια και 9 ήττες. Σαφώς κορυφαία στιγμή, ο τελικός του 2005 στην Κωνσταντινούπολη.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.