Header Ads


Η εμπιστοσύνη στον Μανόλο και το ανοιχτό θέμα

Η εμπιστοσύνη στον Μανόλο και το ανοιχτό θέμα


Ήταν ακόμα καλοκαίρι όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε τα αποδυτήρια της ΑΕΚ με όμορφες σκέψεις. Για να συμβεί ξανά αυτό, θα έπρεπε να περάσουν 7 μήνες.
Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε τα αποδυτήρια της ΑΕΚ με χαρά, για να μοιράσει συγχαρητήρια και να εκφράσει την ευχαρίστησή του σε παίκτες και προπονητή. Όταν είχε συμβεί ξανά, ήταν καλοκαίρι, στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δώδεκα χρόνια, είχε επιτευχθεί.

Έκτοτε, η πορεία της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική. Ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ομάδας έμεινε για κάποιο διάστημα αποστασιοποιημένος, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στη διαδικασία να επισκεφτεί τα Σπάτα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για όσα έβλεπε να συμβαίνουν και να «κόψει» από την ομάδα τρεις ποδοσφαιριστές, κίνηση ομολογουμένως σπασμωδική, η οποία ωστόσο σε βάθος χρόνου τον δικαίωσε στο κομμάτι των συμβολαίων.

Μετά τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία, την περασμένη Τετάρτη, ο Μελισσανίδης είχε ξανά αυτή τη χαρά που θα τον ωθούσε να εμφανιστεί στα αποδυτήρια της ομάδας για να δώσει συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητή. Μια πράξη αναγνώρισης και ικανοποίησης μαζί, καθώς ο άνθρωπος που επέλεξε να επενδύσει ξανά στην προπονητική επάρκεια και σοφία του, ο Μανόλο Χιμένεθ εν προκειμένω, τον δικαίωσε και πάλι για την επιλογή του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Το θέμα είναι από εδώ και στο εξής, να βρει τον τρόπο της συνέχισης της συνεργασίας με τον Ισπανό μέσα από ένα πλάνο το οποίο θα (υπο)στηρίζεται από αμοιβαία επιθυμία. Με τη χάραξη ενός κοινού σχεδίου ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα συμπαγής και διεκδικητική, όπως η περυσινή.

Η ΑΕΚ είναι ένας οργανισμός με καταπληκτική εξέλιξη σε θέματα οργάνωσης - λειτουργίας της ΠΑΕ και περάτωσης μεγάλων έργων, όπως αυτά του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου. Είναι ωστόσο αρκετά δυσκοίλια στις επιλογές παικτών και προπονητών, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Το καλοκαίρι του 2017, ουδείς περίμενε από την ΑΕΚ του Χιμένεθ να παραμείνει ενεργή για μεγάλο διάστημα εντός όλων των στόχων και στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να φτάσει έως τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ νωρίτερα είχε χάσει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, λόγω μιας ξοδεμένης ευκαιρίας από αυτές που δεν χάνονται από τον Μασούντ. Γιατί να μην το καταφέρει ξανά;

Ο Μελισσανίδης γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί τεχνικός με πακέτο αντίστοιχο με αυτό του Μανόλο Χιμένεθ. Δηλαδή αποτελεσματικότητα, γνώση της ομάδας και των οικονομικών δεδομένων της, ανταπόκριση στα θέλω της διοίκησης, συνεργατικότητα δίχως υπέρογκες απαιτήσεις για τον ίδιο και το μπάτζετ του ρόστερ.

Επίσης ξέρει ότι δεν υπάρχει ο άνθρωπος τον οποίο θα εμπιστευτεί για να φέρει τον επόμενο. Θα είναι μια δουλειά που θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος και η οποία θα εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο (όπως με Κετσπάγια και Ουζουνίδη). Η ΑΕΚ είναι ασφαλής υπό την καθοδήγηση του Χιμένεθ και το (ανα)γνωρίζει.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.