Header Ads


Πέντε «κλειδιά» του πρωταθλήματος της ΑΕΚ που δεν τα κατάφεραν μακριά της

Πέντε «κλειδιά» του πρωταθλήματος της ΑΕΚ που δεν τα κατάφεραν μακριά της


Πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ, αλλά μετά την αποχώρησή τους δεν είχαν ανάλογη πορεία. 
Η προσπάθεια της ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι ήταν απόλυτα αποτυχημένη, αφού τέθηκε νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου αλλά πλέον ακόμη και της δεύτερης θέσης. Στην αναζήτηση των αιτίων για την καθίζηση της πρωταθλήτριας πολλοί φίλοι της ομάδας αναφέρουν παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην περσινή ιστορική της διαδρομή προς τον τίτλο, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν. Είτε επαρκώς, είτε… καθόλου. Πάντως και οι ίδιοι δεν μπορεί να πει κανείς πως διέπρεψαν μακριά από την «Ένωση» και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Ο Σέρχιο Αραούχο, είναι αλήθεια, πως δεν μνημονεύτηκε αρκετά από τους «κιτρινόμαυρους», λόγω και των εμφανίσεων του αντικαταστάτη του, Εζέκιελ Πόνσε. Όμως και ο ίδιος ο «Τσίνο» δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στη Λας Πάλμας, που έσπευσε το καλοκαίρι να τον δέσει με νέο συμβόλαιο και ρήτρα 60 εκατ. ευρώ! Τα 3 γκολ και οι 2 ασίστ σε 18 εμφανίσεις μόνο ικανοποιητικοί αριθμοί δεν είναι και ο ίδιος φέρεται να μετρά μέρες για να αποχωρήσει ξανά από τα Κανάρια Νησιά.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τον Όγκνιεν Βράνιες. Όχι μόνο δεν έκανε απόσβεση στα περίπου 3 εκατ. ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή του στην Άντερλεχτ, αλλά έχει ταλαιπωρήσει τους πάντες, αρχικά με το σκληρό παιχνίδι και τις κάρτες του και εν συνεχεία με το σεξουαλικό σκάνδαλο που τελικά του στοίχισε τη θέση του στην εθνική Βοσνίας. Μετρά μόλις 14 συμμετοχές, 3 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες, ενώ είναι εκτός ομάδας μονίμως από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έφυγε από την ΑΕΚ με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ουδείς αμφιβάλλει πως σε ένα ρόστερ με πενιχρή προσφορά από τους πλάγιους επιθετικούς έλειψε πολύ. Πάντως ο ίδιος μετά την εξαιρετική του εκκίνηση στον Ολυμπιακό δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Υπήρξαν κάποιες εκλάμψεις, κατέγραψε 9 γκολ και 1 ασίστ σε 26 εμφανίσεις, ωστόσο δεν έπιασε τα περσινά στάνταρ, έμεινε μακριά από διεκδίκηση τίτλων και είχε την ατυχία να υποστεί ρήξη χιαστού λίγες εβδομάδες αφότου έκλεισε τα 32.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε τεράστια προσφορά στην ΑΕΚ, από τη Football League μέχρι και τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη αγωνιζόμενος με την εθνική Σουηδίας το Νοέμβριο του 2017. Το καλοκαίρι μετακόμισε ως ελεύθερος στη Ρεν, όπου δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί. Μετρά μεν 16 συμμετοχές και 1 γκολ, ωστόσο μόλις τρία ολοκληρωμένα ματς στη Ligue 1.

Ο παίκτης στον οποίο έπεσε το βάρος για να καλύψει το κενό του πέρσι ήταν ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος αφού δεν βρήκε ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες και το κασέ του τελικά κατέληξε την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου στη Γουέστερν Γιουνάιτεντ της Αυστραλίας.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.