Header Ads


Σιμόες: Ο... Iron Man της ΑΕΚ που θα μπει στην Αγιά Σοφιά

Σιμόες: Ο... Iron Man της ΑΕΚ που θα μπει στην Αγιά Σοφιά


Ο Αντρέ Σιμόες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και ο Πορτογάλος θα μπει στην Αγιά Σοφιά με τη φανέλα της Ένωσης.
Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Αντρέ Σιμόες με ελεύθερη μεταγραφή για το καλοκαίρι, προφανώς κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε ο Πορτογάλος μέσος της Ένωσης και τους δεσμούς που θα ανέπτυσσε με τους κιτρινόμαυρους. Είναι αλήθεια πως εκείνη η μεταγραφή δεν είχε δημιουργήσει θόρυβο, αλλά έμελλε να αποτελέσει για την ΑΕΚ μία από τις πιο ουσιαστικές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Σιμόες του 2015 και του 2019

Ερχόμενος από τη Μορεϊρένσε ο Σιμόες έδειχνε βάσει των στατιστικών του ένα δημιουργικό χαφ που είχε τη δυνατότητα τόσο να μοιράσει ασίστ όσο και να σκοράρει, πατώντας συχνά την αντίπαλη περιοχή. Την τελευταία του σεζόν στην Πορτογαλία ο «Σίμο» θα κατέγραφε 32 συμμετοχές με έξι γκολ και πέντε ασίστ.

Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ, ο Σιμόες είναι αλήθεια πως λειτούργησε και «κούμπωσε» στην ενδεκάδα της ΑΕΚ περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι, κάνοντας κάθε χρονιά όλο και καλύτερες εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Σταδιακά αποτέλεσε την ψυχή της ομάδας με την ηγετική παρουσία του και δεν είναι τυχαίο ότι εξελίχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά των φίλων της ομάδας.

Ο Iron Man της ΑΕΚ

Ο Σιμόες ειδικά την τρίτη του σεζόν στην ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο και πραγματοποίησε την καλύτερή του χρονιά, βγάζοντας απίστευτα τρεξίματα στον χώρο του κέντρου, έχοντας υψηλά στατιστικά τόσο σε κοψίματα, όσο και σε κλεψίματα παιχνίδι με παιχνίδι, και συνιστώντας το Α και το Ω στον χώρο της μεσαίας γραμμής των κιτρινόμαυρων.

Αυτό το μαρτυρούν και τα στατιστικά που τον καθιστούν ως τον Iron Man της ομάδας, όπως είναι το παρατσούκλι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε σεζόν είναι σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ σε λεπτά συμμετοχής. Τη σεζόν 2015-2016 είναι δεύτερος πίσω από τον Γιόχανσον με 40 εμφανίσεις και 3.369 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, τη σεζόν 2016-2017 είναι τέταρτος πίσω από τους Ντίντακ, Μάνταλο και Γιόχανσον με 37 εμφανίσεις και 3.018 αγωνιστικά λεπτά, ενώ την περσινή σεζόν (2017-2018) βρίσκεται πάλι μέσα στην πρώτη πεντάδα μαζί με τους Μπακάκη, Γκάλο, Λιβάια και Βράνιες με 36 εμφανίσεις και 2.876 λεπτά συμμετοχής.

Και στο βάθος... Αγιά Σοφιά

Μπορεί η ανανέωση του συμβολαίου του, που έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, να έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ, ωστόσο Σιμόες και ΑΕΚ δεν γινόταν μάλλον να χωρίσουν τους δρόμους τους. Το δέσιμο είναι τεράστιο και αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του μετά τις υπογραφές που θα τον κρατήσουν στην ΑΕΚ ως το 2023. «Ήταν σαν να αφήνει ο πατέρας το παιδί του να φύγει», είπε εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος που θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Και το κυριότερο; Έκλεισε με αυτόν τον τρόπο μια θέση για να αποτελέσει έναν από τους παίκτες που θα μπουν μαζί με την ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, στην Αγιά Σοφιά το 2020. Και ο Σιμόες δεν θα μπορούσε να λείπει...

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.