Header Ads


Ο Φράνσον «οδηγός» για τη επόμενη μέρα της ΑΕΚ στα μεταγραφικά

Ο Φράνσον «οδηγός» για τη επόμενη μέρα της ΑΕΚ στα μεταγραφικά


Η πολύ δύσκολη περίπτωση του Σουηδού διεθνή θα δώσει στίγμα για το πώς θα κινηθεί η Ένωση από εδώ και μπρος στα μεταγραφικά, τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και οικονομικού… ανοίγματος.
Ο Αλεξάντερ Φράνσον είναι τελικά ο Σουηδός χαφ που αποτελεί τον «εκλεκτό» της ΑΕΚ για τον άξονα. Η αναζήτηση που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η Ένωση στην αγορά της Σκανδιναβίας την έφερε στην εξαιρετική αλλά και συνάμα δύσκολη περίπτωση του διεθνή χαφ.

Στο ρεπορτάζ της Τρίτης που είχατε διαβάσει εδώ, γινόταν σαφές πως ο Σουηδός μέσος του οποίου το όνομα δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό, δεν ήταν απλά ένας από τους παίκτες που ενδιέφεραν την ΑΕΚ, αλλά ο βασικός της στόχος για τα χαφ.

Από τη στιγμή που προέκυψε για την Ένωση «παράθυρο» για να προχωρήσει την υπόθεση του Φράνσον, όλο το βάρος του μεταγραφικού της μηχανισμού έπεσε στην περίπτωση του 24χρονου άσου. Στην ΑΕΚ εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή πως ο άσος της Νόρκεπινγκ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιέγραφαν την προσθήκη που ήθελαν να κάνουν στη μεσαία γραμμή.

Ο Φράνσον είναι ένας πολύ ποιοτικός μέσος, που ωστόσο διακρίνεται και για το δυναμικό του παιχνίδι. Χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο «8άρι», αλλά και ως «κόφτης». Κάτι που επίσης αποτελούσε κριτήριο για τον μέσο που έψαχναν οι Κιτρινόμαυροι στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.


Αν μπορούμε να δώσουμε μια «ταυτότητα» στον χαφ που επιθυμούσε εξαρχής να εντάξει στο δυναμικό της η Ένωση, αυτή θα είναι πιθανότατα εκείνη του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ενός… combo μέσου, που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερους από έναν ρόλους στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου και να αποτελέσει μια προσθήκη με ορίζονται πολύ μακρύτερο από εκείνον του καλοκαιριού. Να είναι δηλαδή μια μεταγραφή πάνω στην οποία θα μπορεί να στηριχτεί η ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια και να επενδύσει σε αυτή.

Ο Φράνσον διαθέτει όλο το παραπάνω «πακέτο», ωστόσο αυτός ακριβώς ο λόγος είναι που καθιστά την υπόθεσή του εξαιρετικά δύσκολη. Οι πληροφορίες που συνέλεξα για τα τελευταία δεδομένα της περίπτωσης του 24χρονου άσου της Νόρκεπινγκ, δείχνουν πως το όλο ζήτημα έχει περιπλεχθεί αρκετά για τον Δικέφαλο. Εώς και έχει αρχίσει να παίρνει αρνητική τροπή.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θέλουν το συνολικό πακέτο της μεταγραφή του Φράνσον, να ανεβαίνει αρκετά. Σε επίπεδα μεταξύ ενός και ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. Η Νόρκεπινγκ δείχνει μια αδιαλλαξία αναφορικά με τις απαιτήσεις της για την παραχώρηση του κορυφαίου, πιθανότατα, ποδοσφαιριστή της, αξιώνοντας ένα αρκετό «αλμυρό» ποσό. Αν σε αυτά τα χρήματα συνυπολογίσουμε και το συμβόλαιο του Φράνσον, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για μια υπόθεση που απαιτεί μια κατά κάποιον τρόπο υπέρβαση για την ΑΕΚ, δεδομένης της πολιτικής που ακολουθούσε ως επί το πλείστον στο μεταγραφικό κομμάτι.

Η Ένωση ανέβασε τον πήχη της στο σημείο που έπρεπε κατά τη γνώμη μου. Οι στόχοι της πρωταθλήτριας πρέπει να είναι κατά βάση τέτοιου επιπέδου, χωρίς αυτό να προϋποθέτει απαραίτητα πως θα καταφέρει να τους πετύχει. Η περίπτωση ωστόσο του Φράνσον είναι εκτιμώ ένας οδηγός για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ από εδώ και στο εξής.

Η κατάληξη της υπόθεσης του διεθνή Σουηδού χαφ θα δώσει αρχικά ένα ξεκάθαρο στίγμα αρχικά για τον βαθμό στον οποίο είναι διατεθειμένη να μετατοπίσει το οικονομικό της ταβάνι και σε δεύτερη φάση, στην εξέλιξη που έχει κάνει σε επίπεδο οργάνωσης και προετοιμασίας. Αν έχει φροντίσει δηλαδή να φέρει άμεσα στο προσκήνιο άλλες περιπτώσεις μέσων, αντίστοιχου επιπέδου με τον Φράνσον, στο ενδεχόμενο που οι εξελίξεις για την μεταγραφή του χαφ του Νόρκεπινγκ δεν είναι θετικές. Ζήτημα στο οποίο το καλοκαίρι είχε δείξει πρωτοφανείς αδυναμίες.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.