Header Ads


Αϊντάρεβιτς: «Τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ, έζησα φανταστικές στιγμές»

Αϊντάρεβιτς: «Τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ, έζησα φανταστικές στιγμές»


Μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της ο Αστρίτ
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την ΑΕΚ ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr.

Ο πρώην πλέον μέσος της Ενωσης δήλωσε πως είναι τιμή του που φόρεσε τη φανέλα των πρωταθλητών, ενώ εκθείασε και τους οπαδούς της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αστρίτ:

Έπειτα από δύο χρόνια στην ΑΕΚ τι είναι αυτό που κρατάς περισσότερο;

«Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος και ξεχωριστός σύλλογος και ήταν τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα της ομάδας. Είναι μια σπουδαία ομάδα με τρομερούς οπαδούς και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Έζησα κάποιες φανταστικές στιγμές στην καριέρα μέσω της ΑΕΚ. Ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που έπαιξα ποτέ και κρατάω μόνο τις καλές στιγμές».

Είσαι απογοητευμένος που αποχωρείς ή ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί προς όφελος και των δύο πλευρών;

«Από την μία είμαι λυπημένος που φεύγω γιατί σε αυτά τα δύο χρόνια έκανα κάποια καλά παιχνίδια. Μου άρεσε η χώρα, αλλά και η ομάδα. Από την άλλη όμως, ενώ αρχικά έπαιζα πολύ έφτασα στο σημείο να μην αγωνίζομαι καθόλου. Έβαζα πάντα τον εαυτό μου κάτω από την ομάδα και προσπαθούσα να την βοηθήσω όσο μπορούσα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν. Πρέπει να παίζω και να έχω σταθερό χρόνο συμμετοχής, οπότε δεν γινόταν διαφορετικά».

Θεωρείς η ΑΕΚ ήταν μια σωστή επιλογή για την καριέρα σου;

«Έμαθα πολλά στην ΑΕΚ και την Ελλάδα αυτά τα δύο χρόνια. Όποτε με ρωτούν συγγενείς και φίλοι για το πως περνούσα στην Ελλάδα τους, απαντούσα πως αυτά που ζω εδώ σε δύο χρόνια στη Σουηδία θα χρειάζονταν τουλάχιστον 10 χρόνια. Εδώ ζεις τα πάντα μέρα με την μέρα και δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο. Σήμερα είναι όλα καλά και αύριο μπορεί να είναι άσχημα. Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα με υπέροχα μέρη με ηλιόλουστο καιρό σχεδόν όλο το χρόνο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και χαίρομαι που με έγραψε η ιστορία ως μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα».

Μάλιστα ήταν το πρώτο της καριέρας σου…

«Το πρωτάθλημα ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα, αλλά και για μένα προσωπικά. Όταν κατακτάς το πρωτάθλημα όλοι σε σέβονται και είναι κάτι πυ εισέπραξα και εγώ από τους οπαδούς τους ομάδας. Γίνεσαι πρότυπο. Στην προκειμένη περίπτωση το πρωτάθλημα ήρθε έπειτα από 24 χρόνια.Υπήρχε μεγάλη προσμονή και ο κόσμος δικαιολογημένα το πανηγύρισε ξέφρενα και γιόρτασε τον τίτλο

Βίωσες ασυνήθιστες καταστάσεις στην Ελλάδα;

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα συμβαίνουν πολλά τρελά πράγματα, τα οποία ενδεχομένως δεν συναντάς σε Βέλγιο, Αγγλία ή Σουηδία. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο, απλά αναφέρομαι σε πράγματα που χαρακτηρίζουν τους Βαλκάνιους. Σε πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές μπορεί όλα αυτά να φαίνονται περίεργα και να μην τα κατανοούν, όμως προσωπικά δεν μου έκαναν εντύπωση αφού και εγώ έχω καταγωγή από τα Βαλκάνια».

Τι πιστεύεις άλλαξε σε σχέση με την περυσινή σεζόν και η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία;

«Χάσαμε πολλούς ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα. Η ΑΕΚ βέβαια είναι συνηθισμένη στην πίεση αφού οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Όπως είπα αποχώρησαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν πολλοί νέοι, ενώ άλλαξε και ο προπονητής. Όταν συμβαίνει αυτό χρειάζεται χρόνος, ενώ κάποιες ήττες μας άφησαν πίσω. Δεν ξέρω όμως τι πραγματικά τι φταίει».

Είναι το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό απ’ όσα πέτυχες; Ποιο ματς θυμάσαι περισσότερο;

«Όλοι μιλάνε για το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Πράγματι είχα πιάσει πολύ καλή απόδοση και καταφέραμε να νικήσουμε σε μια εποχή όπου η ΑΕΚ δεν είχε φτάσει στο peak των εμφανίσεων της. Για μένα όμως ένα άλλο σημαντικό ματς ήταν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου επικρατήσαμε με 1-0 (σ.σ.: 14/5/17). Ήταν ο τρόπος που το κάναμε. Ο ΠΑΟΚ δεν ακούμπησε μπάλα. Παίξαμε λες και ήμασταν η Μπαρτσελόνα. Ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση. Δεν θα ξεχάσω επίσης ποτέ τους οπαδούς μας και το πόσο μας στήριζαν ακόμη και στις ήττες».

Είναι αλήθεια πως υπήρχε ένταση με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας, Δημήτρη Μελισσανίδη μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό; Τι ακριβώς συνέβη;

«Δεν είμαι μικρό παιδί. Μπορώ να δεχθώ την κριτική, αλλά είμαι ο εαυτός μου. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αφήνω πίσω μου ότι έγινε. Το έχω ξεχάσει ήδη. Θα είμαι όμως πάντα ο εαυτός μου. Καταλαβαίνω τα αποτελέσματα δεν ήταν είναι καλά και ο κόσμος είναι θυμωμένος. Υπήρχε ένταση. Όπως είπα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Πως ήταν η σχέση σου με τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής στην Ελλάδα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ήταν παράξενο που αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπό τις οδηγίες του Μανόλο αγωνίστηκα ως 6άρι, αλλά και 8άρι μολονότι ήταν κάτι που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ στην καριέρα μου. Προσπάθησα να ανταποκριθώ και περίμενα την ευκαιρία μου. Είχα μια νορμάλ σχέση με τον Μανόλο και νομίζω πως έδωσα κάποιους σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα».

Ποια είναι τα πλάνα σου μετά την ΑΕΚ; Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στη Σουηδία ή να αγωνιστείς σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Βασικά αυτό που προέχει είναι να επιστρέψω σπίτι μου και στη συνέχεια να επεξεργαστώ τις προτάσεις που υπάρχουν και να αποφασίζω για το μέλλον. Δεν βιάζομαι, ούτε αγχώνομαι. Μπορεί να επιστρέψω στη Σουηδία, μπορεί και να αγωνιστώ σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα δούμε τι θα γίνει».

enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.