Header Ads


Γρηγορίου: «Πανηγυρική δικαίωση Ντέμη για τα χρέη της ΑΕΚ - Αποδείχθηκε ότι δεν δημιούργησε οφειλή»

Γρηγορίου: «Πανηγυρική δικαίωση Ντέμη για τα χρέη της ΑΕΚ - Αποδείχθηκε ότι δεν δημιούργησε οφειλή»


Για την απόφαση που απάλλαξε τον Ντέμη Νικολαΐδη από τις κατηγορίες για τα χρέη της ΑΕΚ μετά τη διάρρηξη του άρθρου 44 και απέδειξε ότι δεν άφησε επιπλέον οφειλές μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Χάρης Γρηγορίου.


Την απόφαση του Εφετείου σύμφωνα με την οποία ο Ντέμης Νικολαΐδης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τα χρέη της ΑΕΚ έπειτα από τη διάρρηξη του άρθρου 44 ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Γρηγορίου.

Μιλώντας στην εκπομπή των Σταύρου Χονδροθύμιου-Σωτήρη Κωσταβάρα, ο επί σειρά ετών νομικός εκπρόσωπος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έκανε λόγο για πανηγυρική δικαίωση του πρώην προέδρου της «Ένωσης».

Εξήγησε, δε, γιατί η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαίωσε ότι κατά την αποχώρησή του από την ΠΑΕ το 2008 ο Νικολαΐδης δεν άφησε καμία επιπλέον οφειλή εξαιτίας της δικής του διοίκησης.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γρηγορίου

«Μετά τη διάρρηξη του άρθρου 44 και το τέλος της ΑΕΚ σαν νομικό πρόσωπο αμέσως κινήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Δημοσίου και όλοι οι διοικούντες από το ’93 και μετά αντιμετώπισαν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή χρεών. Η ΠΑΕ πριν τη διάλυσή της δεν ήταν συνεπής στις δυο τελευταίες δόσεις του διακανονισμού.

Η συμφωνία για το 44 έγινε το 2004 από τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη και οι οκτώ πρώτες πληρώθηκαν ακριβόχρονα. Στο τέλος έγινε διάρρηξη του άρθρου 44 και αναβίωσαν τα χρέη των 200 εκατ. ευρώ.

Έχουμε μια πανηγυρική δικαίωση του Νικολαΐδη. Μια ομόφωνη απαλλαγή του από το Εφετείο. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί για τρία χρόνια. Σήμερα στο Α’ Τριμελές Εφετείο έγινε η κατ’ έφεση δίκη του και με πρόταση της κας Ράικου και με ομόφωνη γνώμη των εφετών απηλλάγη από κάθε κατηγορία. Άργησε αυτή η αθώωση. Όλη η ομάδα της διοίκησης Νικολαΐδη σήμερα έκλεισε ο κύκλος και απηλλάγη. Το ίδιο συνέβη και με τον Θωμά Μαύρο, που επίσης απηλλάγη πανηγυρικά.

Το 2004 βρήκε 19 δις. χρέη. Το 2008 που αποχώρησε αφήνει 8 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα και πληρώνει μια μέρα πριν αποχωρήσει την πρώτη δόση του 44 που ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή άφησε στη μετέπειτα διοίκηση 6,5 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα χρέη.

Από μόνα τους τα νούμερα μιλάνε. Παραλαμβάνει 19, αφήνει 6,5 ρυθμισμένα και στη διάρκεια της θητείας του (που υπάρχει ειδική υπαγωγή του νόμου ότι ευθύνεται κάθε διοικούν πρόσωπο για όσα χρέη δημιουργήθηκαν επί της θητείας του) αποδείχθηκε στο Εφετείο ότι από τα 35 εκατ. που λέει το κατηγορητήριο τα χρέη που έγιναν επί εποχής Νικολαΐδη ήταν 1,512 εκατ. ευρώ.

Φεύγοντας λοιπόν ρυθμίζει τα 8 εκατ. και πληρώνει 1,5. εκατ. ευρώ. Μηδέν λοιπόν! Μηδέν και αριθμητικά».


sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.