Header Ads


Η ευλογία έγινε η κατάρα της..

Η ευλογία έγινε η κατάρα της..


Ο Αλέξανδρος Λοθάνο σχολιάζει τις τάσεις αυτοκαταστροφής της ΑΕΚ και την ευλογία της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League που έγινε κατάρα!
Ο προγραμματισμός είναι μια (σχεδόν) άγνωστη έννοια στο ελληνικό ποδόσφαιρο (και, κατ' επέκταση, στην ελληνική καθημερινότητα). Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ έδειχνε από τον Μάιο να κάνει τα σωστά βήματα για τον σωστό προγραμματισμό στην «μετά πρωτάθλημα» εποχή.

Αντικατέστησε άμεσα τον προπονητή που την οδήγησε στον πρώτο τίτλο ύστερα από 24 χρόνια (Μανόλο Χιμένεθ) με έναν φιλόδοξο και αποδεδειγμένα ικανό τεχνικό (Μαρίνος Ουζουνίδης), ενώ βρήκε ποιοτικούς αντικαταστάτες (Λούκας Μπογέ και Εσεκιέλ Πόνσε) για τις δύο μεγαλύτερες απώλειές της (Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Σέρχιο Αραούχο).

Εκεί, όμως, άρχισαν τα προβλήματα. Όταν έκανε την μικρή υπέρβαση αποκλείοντας την Σέλτικ στα προκριματικά του Champions League και διείδε ξεκάθαρα ότι μπορούσε να βρεθεί στους «χρυσούς» ομίλους για πρώτη φορά ύστερα από δώδεκα χρόνια.

Τι έκανε τότε η ΑΕΚ; Δεν ενίσχυσε, ως όφειλε, το ρόστερ με 2-3 ποιοτικές λύσεις στα χαφ και στα άκρα, ώστε να έχει ένα πιο γεμάτο και έτοιμο ρόστερ να αντιμετωπίσει τις πολλές και απαιτητικές υποχρεώσεις.

Και δεν στέκει ως δικαιολογία ότι, πριν από τους αγώνες με την Βίντι, δεν ήξερε ακόμα αν θα φτάσει μέχρι τους ομίλους. Αν κάνεις σωστό προγραμματισμό, κλείνεις συμφωνίες με ποδοσφαιριστές και, εφόσον όλα πάνε καλά όπως και έγινε, τις ενεργοποιείς.

Τίποτα, όμως, δεν έγινε. Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η ΑΕΚ αναπαύτηκε στην δεδομένη επιτυχία της, θεώρησε ότι η σεζόν είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει, κάτι που επί της ουσίας έκανε και πέρυσι ο Ολυμπιακός, όταν εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Και, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, ο Δικέφαλος απειλεί σοβαρά να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ που έκαναν πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι μάζεψαν μόλις έναν βαθμό κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα, η Ένωση δεν έχει ούτε βαθμό και, το χειρότερο, δεν έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο, με εξαίρεση κάποια καλά διαστήματα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα και κάποια δεκάλεπτα σε άλλα ματς.

Η ευλογία της πρόκρισης στους ομίλους έγινε κατάρα για μια ομάδα που έδειξε ανίκανη να διαχειριστεί την επιτυχία της, επαναπαυόμενη στις δάφνες της και θεωρώντας ότι με την κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή σεζόν, θα μπορούσε να βγάλει με καλό βαθμό και την φετινή. Μέγα λάθος.

Η ΑΕΚ έχασε την φλόγα και την δίψα της, βυθίστηκε στην εσωστρέφεια της και, σαν να μην έφτανε αυτό, φρονώ πως χειρίστηκε εντελώς λανθασμένα τις περιπτώσεις Λαμπρόπουλου, Σιμόες και Μπακασέτα. Όχι απαραιτήτως επειδή τους «τελείωσε» γιατί δεν ανανέωσαν, αλλά και επειδή έχασαν οποιαδήποτε πιθανότητα να πάρουν έστω και κάποια χρήματα από την παραχώρησή τους.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές, πολυτιμότατοι στην πορεία προς τον τίτλο, μπήκαν επί της ουσίας στο «ψυγείο» μέχρι το τέλος της σεζόν, το ήδη περιορισμένων λύσεων ρόστερ έχει ακόμα λιγότερες και το εξάμηνο μέχρι το φινάλε, μοιάζει με Γολγοθά.

Η Ευρώπη τελείωσε, το πρωτάθλημα (σχεδόν) επίσης και το Κύπελλο δεν φαντάζει αρκετό κίνητρο για έναν σύλλογο που ορθά δεν υποθήκευσε το μέλλον του με μεταγραφές εκατομμυρίων επειδή πήρε χρήματα από το Champions League, αλλά δεν φρόντισε και να ενισχυθεί όπως έπρεπε.

Σύμφωνοι, η προοπτική του γηπέδου είναι σημαντικότατη και σημείο αναφοράς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια μέχρι την ολοκλήρωσή του. Όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να υπάρχει και καλή ομάδα για να φιλοξενήσει η Αγιά Σοφιά, όταν θα ανοίξει τις πύλες της.

Και αυτή δέχθηκε επιπλέον, πολύ σημαντικό πλήγμα με τα επεισόδια των ανεγκέφαλων που την «πέταξαν» ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος, αλλά πλέον είναι πολύ πιθανό να την αφήσουν και εκτός Ευρώπης για την επόμενη σεζόν. Γιατί η UEFA, ως γνωστόν και ειδικά με ομάδες από «μικρότερες» χώρες, δεν αστειεύεται...

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.