Header Ads


Φοίβος Μπότος: Ένα παιδί του Μillenium, με όνομα…βαρύ σαν ιστορία!

Φοίβος Μπότος: Ένα παιδί του Μillenium, με όνομα…βαρύ σαν ιστορία!


Ο Φοίβος Μπότος συστήθηκε επισήμως στους φίλους της ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. 
Μία ημερομηνία - σταθμός που έχει ήδη αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο του Φοίβου Μπότου και θα τον συνοδεύει καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στα γήπεδα, είναι η 12η Οκτωβρίου του 2018.

Ημέρα όπου ο 17χρονος μεσοεπιθετικός πήρε το επίσημο βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έδωσε φανέλα βασικού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία.

Ο μικρός έπαιξε για 58 λεπτά και το βράδυ, μάλλον δεν θα πρέπει να κοιμήθηκε από την μεγάλη του χαρά για την παρθενική του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα της Ένωσης.

Ποιος είναι ο Φοίβος Μπότος;

Το SDNA κάνει στις συστάσεις και καταγράφει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον παίκτη που σίγουρα δεν έπεσε ως…κομήτης στον «πλανήτη» της ΑΕΚ.

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο

Έξι ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του συλλόγου πήραν…προαγωγή και υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι τα πρώτα του επαγγελματικά συμβόλαια. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Μπότος.

Γεννημένος στις 20/12/2000 ανήκει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2008. Είχε αρχίσει το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία στη Διάνα Ηλιούπολης, ενώ έχει συμμετοχές με την Εθνική Παίδων.

Ο Ουζουνίδης τον δοκίμασε στο Κιέλτσε όπου έλαβε χώρα το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στα άκρα της μεσαίας γραμμής ή της επιθετικής τριάδας και του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια.

Ο βενιαμίν Φοίβος – Γιάννης Μπότος έδειξε ότι διαθέτει ταχύτητα, αλλά και το ταλέντο για να συνεχίσει να δουλεύει με την πρώτη ομάδα.

Άνοιγμα...λογαριασμού στο Youth League

Μετά το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του ήρθε και το παρθενικό γκολ με την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ των ομάδων Νέων, ή αλλιώς το Youth League.

Ο Μπότος σημείωσε το μοναδικό γκολ της Ένωσης στην ήττα (3-1) από την Μπενφίκα στη Ριζούπολη που γράφτηκε στην ιστορία ως το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο υποδομών.

Ο νεαρός παίκτης που στις 12 Δεκεμβρίου ενηλικιώνεται, έχει να λέει πως απολαμβάνει την κάθε μέρα που βρίσκεται στην ΑΕΚ και προσπαθεί να προοδεύει μέσα από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις.

Ανιψιός του agent Μπότου

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί πως Μπότος εκτός από μεγάλο ταλέντο «κουβαλά» κι ένα «βαρύ» όνομα.

Βλέπετε είναι ανιψιός του πρώην FIFA Agent Κώστα Μπότου, ο οποίος δεν θα μπορούσε ασφαλώς παρά να καμαρώνει για την ποδοσφαιρική εξέλιξή του.

Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο και με αφορμή την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου είχε δηλώσει για τον ανιψιό του τα εξής:

«Είμαι διπλά χαρούμενος για την εξέλιξη του Φοίβου. Είναι ένα παιδί που από πιτσιρίκι αγαπάει τρομερά την ΑΕΚ. Με μια επιστημονική ομάδα που έβαλα δίπλα του, τον δούλεψα από το άλφα μέχρι το ωμέγα, από τα 12 μέχρι τα 16 χρόνια του. Θεωρώ πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του».  

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.