Header Ads


Σκληρές αλήθειες για την ΑΕΚ: «Υπάρχει και χειρότερο από την ήττα...»

Σκληρές αλήθειες για την ΑΕΚ: «Υπάρχει και χειρότερο από την ήττα...»


«Δε μπορεί τίποτα άλλο φέτος, η χρονιά είναι...», άρθρο που θα συζητηθεί από γνωστό δημοσιογράφο της Ένωσης!
Άρθρο του Σταύρου Καζαντζόγλου στο sportdog.gr:

Πέρασε η Μπάγερν. Το χάρηκε ο κόσμος, το χάρηκαν οι παίκτες. Αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε αντικειμενικά να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από το να σταθεί αξιοπρεπώς. Για να βρεθεί ξανά στα μεγαλεία, για να ζήσει ανάλογες στιγμές, πρέπει να είναι συνεπής στο πρωτάθλημα. Εκεί είναι τα σπουδαία για εκείνην, το πρωτάθλημα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της.

Το ποδόσφαιρο είναι κατεξοχήν το άθλημα που επιτρέπει τα όνειρα. Εκεί που ακόμα και ο πιο αδύναμος μπορεί να ελπίζει πως θα κάνει την υπέρβαση για να πάρει το αποτέλεσμα κόντρα στον δυνατό. Το έχουμε δει στο παρελθόν. Αλλά ό,τι βλέπουμε σε κάποιες ειδικές εξαιρέσεις, δεν σημαίνει πως είναι ο κανόνας. Αυτό διαπιστώθηκε και στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου.

Το όνειρο της ΑΕΚ κράτησε για μια ώρα. Το χειρότερο για εκείνην είναι πως ήρθε το κακό, όταν άρχισε να πιστεύει πως θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο στο γήπεδο από το να κρατά απλώς ανέπαφη την εστία της. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Γερμανούς, να κόψει το ρυθμό της, να κερδίσει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο και να έχει δύο φάσεις.

Εκεί φάνηκε πως η ΑΕΚ έχει ακόμα πολλά να μάθει σε αυτό το επίπεδο. Γιατί όπως συνέβη στο Αμστερνταμ, αλλά και κόντρα στην Μπενφίκα, οι στιγμές που ξέφυγε λίγο η συγκέντρωση, που δεν χαλιναγωγήθηκε ο ενθουσιασμός, έφεραν το κακό. Η πρώτη ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας, η αδράνεια και η παγωμάρα, πληρώθηκε με δύο γκολ πριν καταλάβει κάποιος τι έγινε.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Ηταν τέτοια η διαφορά κλάσης της ΑΕΚ με την Μπάγερν (όπως και με κάθε άλλη ελληνική ομάδα), που για να μπορεί κάποιος να ελπίζει σε κάτι μαζί τους, θα πρέπει να βρεθούν αυτοί στα χειρότερα τους και εσύ να είσαι στα καλύτερα σου. Η Μπάγερν δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα πριν τη διακοπή και δείχνει ξεκάθαρα πως βρίσκει ξανά τον εαυτό της.

Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο. Συνολικά, η φετινή χρονιά στο Champions League είναι ιδιαίτερη. Χρειάζεται προσαρμογή στα νέα δεδομένα, χρειάζεται να βρει ισορροπίες που ακόμα ως οργανισμός δεν ξέρει να διαχειρίζεται. Αλλά το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να βρεθεί ξανά μεταξύ των κορυφαίων και αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από το πρωτάθλημα.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.