Header Ads


Η Πορτογαλία του Σάντος «τελείωσε» την Ιταλία (vids)

Η Πορτογαλία του Σάντος «τελείωσε» την Ιταλία (vids)


Με το κλασικό σκορ Φερνάντο Σάντος (1-0) η Πορτογαλία λύγισε την αντίσταση της Ιταλίας, που έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δίχως νίκη και λογικά αποχαιρετά τις ελπίδες πρόκρισης μέσω του Nations League.
Είναι το σκορ σήμα κατατεθέν του Φερνάντο Σάντος. Το 1-0 χαρακτηρίζει την προπονητική φιλοσοφία του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η Πορτογαλία ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερη από την Ιταλία και το τελικό 1-0 που ήρθε με γκολ του Αντρέ Σίλβα στο 49ο λεπτό, οφείλεται στην ιβηρική αστοχία, αλλά και στις επεμβάσεις του Ντοναρούμα που κράτησε σε αξιοπρεπή επίπεδα το σκορ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» έβγαλε το ματς δίχως φάση και μετά το 1-1 απέναντι στην Πολωνία δείχνει ότι μετά την απουσία της από το Μουντιάλ δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ούτε στο Nations League.

Την ίδια ώρα στην Στοκχόλμη για την δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης, η Σουηδία (με τους Όλσεν, Μπεργκ, Ντουρμάζ στην ενδεκάδα και τον Χίλιεμαρκ να μπαίνει ως αλλαγή) βρήκε δύο καταπληκτικά γκολ από τους Τέλιν (35’) και Κλάεσον (49’) και προηγήθηκε με 2-0, όμως από εκεί και μετά έγινε το απίστευτο. Ο Τσαλχάνογλου μείωσε άμεσα σε 2-1 και η χρυσή αλλαγή του Μιρτσέα Λουτσέσκου, Εμρέ Ακμπάμπα με δύο γκολ στο τέλος υπέγραψε το 2-3. στην πρώτη νίκη των Τούρκων στην διοργάνωση.

Σε ότι αφορά την τρίτη κατηγορία, το Μαυροβούνιο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Λιθουανία (2-0), με το ίδιο σκορ η Σκωτία επικράτησε της Αλβανίας, ενώ η Ρουμανία έκανε την έκπληξη και πήρε την ισοπαλία στο Βελιγράδι απέναντι στην Σερβία (2-2).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Nations League:

1η κατηγορία, 3ος όμιλος

Πορτογαλία - Ιταλία 1-0

(49’ Αντρέ Σίλβα)



2η κατηγορία, 2ος όμιλος

Σουηδία - Τουρκία 2-3

(35’ Τέλιν, 49’ Κλάεσον / 51’ Τσαλχάνογλου, 88’, 92’ Ακμπάμπα)

3η κατηγορία, 1ος όμιλος

Σκωτία - Αλβανία 2-0

(47’ αυτ. Τζιμίστι, 68’ Νέισμιθ)



3η κατηγορία, 4ος όμιλος

Μαυροβούνιο - Λιθουανία 2-0

(34’ πεν. Σάβιτς, 36’ Γιάνκοβιτς)

Σερβία - Ρουμανία 2-2

(26’, 63’ Μίτροβιτς / 48’ πεν. Στάντσιου, 68’ Τουκουντεάν)



4η κατηγορία, 1ος όμιλος

Ανδόρα - Καζακστάν 1-1

(85’ Αλάεθ / 68’ Λογκβινένκο)

4η κατηγορία, 3ος όμιλος

Κόσοβο - Φαρόε 2-0

(50’ Ζένελι, 54’ Νούχιου)

Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 1-1

(10’ πεν. Άγκιους / 26΄Κχαλιντζάντε)

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.